محتوای خبری معاونت بین الملل

آیین افتتاحیه دومین مدرسه تابستانی بین‌المللی اپیدمیولوژی میدانی دانشکده بهداشت برگزار شد

آیین افتتاحيه دومين مدرسه تابستاني بین‌المللی اپيدميولوژي ميداني دانشكده بهداشت با همكاري دانشگاه هامبورگ و موسسه آلمانی برنهارد ناخت برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این مراسم که شنبه 28 مرداد در سالن همايش دانشكده بهداشت برپا شد، دکتر تکیان معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت، با اشاره به اینکه برای دومین سال متوالی دانشکده بهداشت میزبان مدرسه تابستانی بین‌المللی است، اظهار داشت: برگزاری مدرسه تابستاني بین‌المللی اپيدميولوژي ميداني پیرو قرارداد پنج ساله دانشکده بهداشت با موسسه آلمانی بیماری‌های گرمسیری برنهارد ناخت و دانشگاه هامبورگ به منظور اجرای برنامه‌های مربوط به حوزه Public Health، عملیاتی شده است.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت تصریح کرد: سال گذشته دانشکده بهداشت و موسسه برنهارد ناخت گرنت مشترکی را از موسسه DAAD با رویکرد برگزاری مدرسه بین‌المللی میدانی اپیدمیولوژی به مدت سه سال دریافت کردند تا در کنار اصول اپیدمیولوژی در مورد بیماری‌های نوپدید و بازپدید در ایران آموزش‌های لازم را ارائه دهند.
وی همچنین با اشاره به تفاوت‌های مدارس تابستانی سال گذشته و امسال دانشکده بهداشت، گفت: سال گذشته کار میدانی شرکت‌کنندگان به صورت مطالعه موردی (Case Study) در دانشکده بهداشت انجام شد و این در حالی است که طی دومین مدرسه تابستانی، دانشجویان به روستای اکنلوی همدان سفر خواهند و در پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران مشغول فعالیتهای محیطی خواهند شد.
دکتر تکیان پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران در روستای اکنلو را دارای مرجعیت تشخیص بیماری‌های طاعون، تولارمی و تب کیو معرفی کرد که مطالعاتی را در زمینه پایش سایر بیماری‌های نوپدید و بازپدید انجام می‌دهد.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت مدت زمان حضور شرکت‌کنندگان در این پایگاه را یک هفته عنوان کرد.
وی با بیان اینکه از نظر تعداد شرکت‌کنندگان و نمایندگان کشورهای حاضر در دومین مدرسه تابستانی نسبت به سال قبل با رشد قابل قبولی روبرو هستیم، اظهار داشت: 13 شرکت‌کننده از هشت کشور آلمان، اتریش، بنگلادش، پاکستان، افغانستان، عراق، غنا و کانادا در این مدرسه تابستانی حضور دارند که این رشد با توجه به تجربیات کسب شده از نخستین مدرسه تابستانی دانشکده بهداشت و تبلیغات مناسبی که انجام گرفت، قابل پیش‌بینی بود.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت همچنین از شرکت 14 دانشجوی ایرانی به همراه همکارانی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دومین مدرسه تابستانی دانشکده بهداشت خبر داد و افزود: خوشبختانه دانشکده بهداشت همکاری گسترده‌ای را با انستیتوپاستور ایران تجربه کرده و پنج نفر از اعضای هیأت‌علمی این مرکز نیز به عنوان شرکت‌کننده حضور خواهند داشت.
دکتر تکیان همچنین به افزایش اعضای هیأت‌علمی ایرانی حاضر در دومین مدرسه تابستانی نیز اشاره کرد و بیان داشت: 12 نفر از اعضای هیأت علمی دانشکده بهداشت به همراه 10 استاد آلمانی تدریس سرفصل‌های تعیین شده و حضور در فیلد آموزشی را برعهده دارند.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت با بیان اینکه برگزاری نخستین مدرسه تابستانی،  دانشکده بهداشت را متوجه اهمیت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی جانبی آن کرد، افزود: برهمین اساس بازدید از اماکن فرهنگی و تاریخی همدان و تهران در دستور کار قرار گرفته است.
دکتر تکیان تصریح کرد: حرکت در این مسیر در کنار انتقال تجربه  و دانش سطح اول دنیا در حوزه اپیدمیولوژی، گسترش ارتباطات علمی و همکاری‌های اجتماعی با رویکرد نمایان ساختن چهره واقعی کشور به اتباع خارجی را به ارمغان می‌آورد.
وی دستاوردها و فرصت‌های پژوهشی حاصل از این فعالیت‌ها را نیز قابل توجه دانست و گفت: مدرسه تابستانی سال گذشته منجر به دو پروژه مشترک تحقیقاتی شد که امیدواریم این تعداد در برنامه سال جاری روند افزایشی داشته باشد.
دکتر تکیان ضمن قدردانی از معاونت بین‌الملل دانشگاه به جهت حمایت‌های مادی و معنوی از این برنامه، بیان داشت: ارائه گزارش نخستین مدرسه تابستانی دانشکده بهداشت در شورای مدیران معاونت بین‌الملل، فرصت برنامه‌ریزی مناسب‌تر و افزایش تعداد مدارس تابستانی در سال جاری را فراهم کرد.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت در پایان یادآور شد: دومين مدرسه تابستاني بین‌المللی اپيدميولوژي ميداني دانشكده بهداشت به مدت سه هفته ادامه داردد و در پایان به شرکت‌کنندگان گواهی مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه برنهارد ناخت اعطا خواهد شد.
بخش بعدی این مراسم به ارائه گزارش نخستین مدرسه تابستاني بین‌المللی اپيدميولوژي ميداني دانشكده بهداشت توسط دکتر هلاکویی، عضو هیأت علمی گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت اختصاص یافت.
دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم به بیان توضیحاتی در خصوص مدارس تابستانی پرداخت و گفت: مدرسه‌های تابستانی در اکثر نقاط جهان توسط مدارس، دانشگاه‌ها و گاه شرکت‌های خصوصی حمایت می‌شوند که مشارکت در آن‌ها اثرات مثبت قابل‌توجهی بر پیشرفت تحصیلی دارد.
وی همچنین ایجاد یک تجربه بین‌المللی برای دانشجویان، بهبود چشم‌انداز فرصت‌های شغلی، توسعه تعاملات آکادمیک با دانشگاه‌های خارج از کشور، گسترش زمینه‌های تازه برای تبادل دانشجویان و ایجاد رقابت میان دانشجویان را از جمله مزایای برپایی مدارس تابستانی عنوان کرد.
مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل ضمن اشاره اجمالی به تجربه تعدادی از دانشگاه‌ها معتبر بین‌المللی در این حوزه، گفت: طی سال 2016 یک مدرسه تابستانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرایی شده که میزبان آن دانشکده بهداشت بوده است.
دکتر شعبانی از ارائه برنامه 12 مدرسه تابستانی توسط هشت دانشکده زیرمجموعه دانشگاه در سال 2017 خبر داد و یادآور شد: تاکنون دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی و بهداشت میزبان این مدارس تابستانی بوده‌اند.
توضیح این که در این مراسم، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل، دکتر تکیان، معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت و جمعی از اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان ایرانی و بین‌الملل این دانشکده حضور داشتند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی