محتوای خبری معاونت بین الملل

ارائه گزارش حضور نمایندگان دانشگاه در رویدادهای پذیرش دانشجویان خارجی و کالج‌ها و مدارس کشور هند در شورای مدیران معاونت بین‌الملل

شورای مدیران معاونت بین‌الملل با ارائه گزارش‌های کمیته دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل دانشکده دندانپزشکی و سفر کارشناسان بین‌الملل به هند، شرکت در رویدادهای پذیرش دانشجویان خارجی و بازدید از مدارس و کالج‌های این کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، دکتر امینی شکیب، معاون بین‌الملل دانشکده دندانپزشکی در آغاز این نشست که شنبه 15 تیر 98 برپا شد، گفت: کمیته دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل دانشکده دندانپزشکی به صورت جداگانه در پردیس بین‌الملل و دانشکده مادر پیرو تأکیدات و دستورالعمل مصوب معاونت بین‌الملل دانشگاه و مشورت با افراد صاحب‌نظر و متخصص تشکیل شد.
وی افزود: این کمیته‌ها با چهار نفر عضو فعالیت خود را آغاز کردند و از آنها خواسته شد نسبت به عضوگیری از میان دانشجویان علاقه‌مند و مستعد اقدام کنند.
دکتر امینی شکیب اضافه کرد: این در حالی است که با تصویب اساسنامه کمیته‌های دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل، اجرای آن در کمیته دانشجویی دانشکده دندانپزشکی در دستور کار قرار گرفت ضمن اینکه در نشستی با حضور معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل، توانمندی‌های بین‌المللی دانشجویان مطرح و مسائل و مشکلاتی که می توان با کمک این معاونت حل کرد، تشریح شد.
سپس حسین زاده و عزیزی، دانشجویان دندانپزشکی و دبیر کمیته‌های دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل دانشکده‌های دندانپزشکی مادر و پردیس بین‌الملل دانشگاه به ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده، پرداختند.
حسین زاده با بیان اینکه کمیته‌های دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل دانشکده‌های دندانپزشکی مادر و پردیس بین‌الملل هم‌راستا با یکدیگر بخشی از اقدامات را به صورت مشترک و گاه به شکل جداگانه پیش برده‌اند، گفت: هدف کلی از تشکیل این کمیته‌ها توسعه تعاملات علمی با کشورهای مختلف و افزایش توانمندی‌های دانشجویان چون تسلط به زبان انگلیسی در راستای گسترش همکاری‌های بین‌المللی تعریف شده است.
دبیر کمیته دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل دانشکده دندانپزشکی پردیس بین‌الملل ادامه داد: در مرحله بعد با تشکیل جلساتی در سطح دو دانشکده، دانشجویان علاقه‌مند جذب شدند و براساس نیازهای موجود و درخواست‌های دانشجویان، دوره‌ها و کارگاه‌های مختلفی برنامه‌ریزی و اجرایی شد.
وی اضافه کرد: سال گذشته در جریان سفر جمعی از اعضای هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی به ترکیه و حضور در دانشگاه آلتین باش، زمینه همراهی تعدادی از دانشجویان این دانشکده با هدف آشنایی با یکی از اشکال ارتباطات برون‌مرزی و تمرینی برای انجام فعالیت‌های بین‌المللی فراهم شد.
حسین زاده افزود: دانشجویان دندانپزشکی با حضور در همایشی به میزبانی دانشگاه یدی تپه ترکیه موفق به کسب دو مقام شدند که دستاوردی ارزشمند به شمار می‌آید.
وی با اشاره به اینکه همچنین ارتباطاتی با یکی از دانشگاه‌های عمان شکل گرفت و ضمن معرفی کمیته دانشجویی فعالیت‌های بین‌المللی دانشکده دندانپزشکی، طرفین در خصوص همکاری‌های علمی و دانشجویی ابراز علاقه‌مندی کردند.
عزیزی نیز با بیان اینکه دانشجویان دانشکده دندانپزشکی طی سال‌های اخیر در فعالیت‌هایی چون برگزاری مدارس تابستانی مشارکتی فعال داشته‌اند، گفت: هم‌اکنون نیز معاونت بین‌الملل دانشکده، مدرسه‌ای تابستانی با حضور دانشجویانی از اوکراین، عراق و ترکیه را میزبانی می‌کند که برای دانشجویان دانشکده تجارب خوبی به همراه داشته است.
دبیر کمیته دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل دانشکده دندانپزشکی تصریح کرد: با حمایت دکتر پاسالار، رئیس مرکز رشد استعدادهای درخشان، دانشکده دندانپزشکی نمایندگی انجمن بین‌المللی دانشجویان دندانپزشکی (IADS) را اخذ کرده که به دنبال آن موفق به ارتباط و همکاری با انجمن‌های مشابه در کشورهای دیگر شده‌ایم.
وی افزود: همچنین ارتباط با این انجمن بین‌المللی زمینه‌ساز حضور دانشجویان دانشکده دندانپزشکی در سمینارها و کارگاه‌های خارج از کشور شده و تلاش می‌شود به این واسطه امکان تبادل (Exchange) دانشجویان را فراهم کنیم.
عزیزی با اشاره به اینکه انجمن بین‌المللی دانشجویان دندانپزشکی پروژه‌های علمی متنوعی را تعریف و هر سال در کشورهای مختلف اجرایی می‌کند، بیان داشت: دانشجویان با مشارکت در این پروژه‌ها امکان فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی را به دست می‌آورند که طی سال گذشته دانشجویانی از دانشکده دندانپزشکی به روسیه و تایوان اعزام شده‌اند و برای سال جاری نیز تعدادی از دانشجویان به کشورهای چک و ترکیه فرستاده خواهند شد.
دبیر کمیته دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل دانشکده دندانپزشکی در ادامه به مسائل و مشکلاتی که دانشجویان در همکاری‌ها و حضور در مجامع علمی بین‌المللی با آن روبرو هستند چون سپردن وثیقه خروج از کشور مشمولان خدمت سربازی و زمان‌بر بودن فرآیند اداری خروج از کشور اشاره کرد.
وی همچنین در نظر گرفتن تمهیدات تشویقی برای دانشجویان را زمینه‌ساز افزایش تمایل و انگیزه آنها برای مشارکت در فعالیت‌های بین‌المللی دانست.
در ادامه، حاضران به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند و دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه نیز فعالیت‌های انجام شده توسط کمیته‌های دانشجویی فعالیت‌های بین‌الملل دانشکده‌های دندانپزشکی مادر و پردیس بین‌الملل را مثبت ارزیابی و حمایت این معاونت را از برنامه‌های دانشجویی در حیطه بین‌الملل اعلام کرد.
پس از آن، یزدانی، مسئول پذیرش دانشجویان خارجی معاونت بین‌الملل به ارائه توضیحاتی در خصوص سفر تیم کارشناسی این معاونت به هند، شرکت در رویدادهای پذیرش دانشجویان خارجی و بازدید از تعدادی از مدارس و کالج‌های این کشور پرداخت و اظهار داشت: هماهنگی برای حضور تیم کارشناسی این معاونت در هند که از 8 تا 18 ژوئن 2019 انجام شد، توسط مشاوران تحصیلی بین‌المللی دانشگاه در این کشور صورت گرفت.
وی تصریح کرد: طی اولین و دومین رویداد پذیرش دانشجویان خارجی که با هماهنگی مشاوران تحصیلی بین‌المللی دانشگاه در ایالت جامو و کشمیر برگزار شد، به همراه نمایندگان پردیس بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف و پردیس البرز دانشگاه تهران از نزدیک با متقاضیان و خانواده‌های آنها دیدار کردیم و به سؤالات آنها در خصوص چگونگی ارسال درخواست تحصیل و شرایط اعطای بورس تحصیلی پاسخ داده شد.
مسئول پذیرش دانشجویان خارجی معاونت بین‌الملل افزود: همچنین با حضور در دفتر شرکت مشاوره Nibraska در کشمیر، کارگاهی آموزشی برای کارکنان آنها در خصوص فرآیندها و روندهای پذیرش دانشجویان بین‌المللی گذاشته شد و فرصت دیدار با تعدادی از متقاضیان و خانواده‌های آنها نیز به وجود آمد.
یزدانی با بیان اینکه در روز سوم این سفر نیز با هماهنگی یکی دیگر از مشاوران تحصیلی دانشگاه نشستی برگزار و اطلاعات مورد نظر در اختیار متقاضیان قرار گرفت، اظهار داشت: بعدازظهر همین روز با سفر به ایالت اوتار پرداش و شهر لکنو با تعدادی دیگر از متقاضیان و خانواده‌های آنها دیدار کرده و به سؤالات و ابهامات آنها پاسخ داده شد ضمن اینکه فرصتی برای تبلیغ دوره‌های آموزشی دانشگاه  ایجاد شد.
وی از سفر نمایندگان دانشگاه به شهر حیدرآباد و بازدید از مدارس و کالج‌های این شهر خبر داد و گفت: شش مدرسه و کالج از جمله  Galaxy High School Hayaath Junior College ،Qalam Junior College و Diamond Mission High School بازدید شد و معرفی جامعی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفت.
مسئول پذیرش دانشجویان خارجی معاونت بین‌الملل به بازدید انجام شده از کالج ریزوی واقع در ایالت ماهاراشترا و شهر بمبئی اشاره کرد و اظهار داشت: طی نشستی مشترک با مسئولان و یکی از معاونان کالج مذکور، شرایط تحصیل در دانشگاه و امکانات و تسهیلات موجود به طور کامل تشریح شد.
یزدانی همچنین به بخشی از دستاوردهای این سفر اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در بازه زمانی که ما در ایالت‌های مختلف هند حضور داشتیم، تعداد متقاضیان تحصیل از این کشور روند افزایشی داشته است.
وی ادامه داد: همچنین بررسی‌ها حاکی است که متقاضیان رشته پزشکی عمومی به دلیل گران بودن این دوره در هند، تمایل بیشتری برای تحصیل در خارج از کشور دارند.
در پایان این بخش نیز اعضای شورای مدیران نقطه نظرات خود را مطرح کردند و مقرر شد از مشاوره‌های مسئولان میزهای همکاری علمی دانشگاه با کشورهای مختلف در مقوله بازاریابی بین‌المللی و افزایش جذب متقاضیان خارجی استفاده شود.
توضیح اینکه دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه، دکتر امینیان، رئیس دانشکده پزشکی پردیس بین‌الملل، دکتر عباسی، مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر جعفریان، رئیس کالج بین‌الملل دانشگاه، دکتر ضیایی، دکتر اسماعیل‌زاده و دکتر متوسلی، معاونان آموزشی، پژوهشی و دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل، دکتر خامی، مشاور عالی معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل، دکتر حاجی فرج تبریزی، سرپرست مدیریت توانمندسازی بین‌المللی نیروی انسانی معاونت بین‌الملل، دکتر آل سعیدی، مدیر بین‌المللی سازی الکترونیک معاونت بین‌الملل، دکتر امینی شکیب، معاون بین‌الملل دانشکده دندانپزشکی، یزدانی، مسئول پذیرش دانشجویان خارجی و رسول‌زاده، مسئول حراست معاونت بین‌الملل در این نشست حضور داشتند.
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکس: آرشیو
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی