محتوای خبری معاونت بین الملل

بحث و بررسی پیرامون برنامه راهبردی چهارساله معاونت بین‌الملل دانشگاه در شورای مدیران

شورای مدیران معاونت بین‌الملل با بیان دیدگاه‌های مقدماتی و انتظارات از واحدها در خصوص برنامه راهبردی چهارساله این معاونت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در آغاز  نشست روز شنبه 25 آذر 96، دکتر کردی، سرپرست معاونت بین‌الملل دانشگاه به مطالعات مختلف در زمینه بین‌المللی سازی و بهره‌مندی از دیدگاه‌های کارشناسی صاحب‌نظران از بدو حضور در این معاونت اشاره کرد.
وی اظهار داشت: طی این جلسه تلاش می‌شود به جمع‌بندی در خصوص نقطه نظرات مختلف دست یابیم تا در نهایت در قالب برنامه‌ای مشخص، همه اهداف بین‌المللی سازی دانشگاه را دنبال کنیم.
دکتر کردی افزود: در حال حاضر برای پیش‌بینی منابع مالی مورد نیاز این حوزه باید تکلیف برنامه چهار سال آینده مشخص شود.  
وی مرحله ورود و یکپارچه‌سازی بعد بین‌الملل در تحقیقات، آموزش و خدمات دانشجویی را به عنوان تعریف بین‌المللی سازی ارائه کرد و افزود: هدف این است که ارتقاء فرآیندهای آموزش، تحقیقات و خدمات در کنار شناسایی فرهنگ ایرانی و اسلامی و تبیین مرجعیت علمی دانشگاه در منطقه به واسطه بعد بین‌الملل محقق شود.
سرپرست معاونت بین‌الملل دانشگاه افزایش توانمندی اساتید، دانشجویان، کارکنان، فرآیندها، محتواها، فضاها و سخت‌افزارها در سطح بهینه بین‌المللی و تبادلات علمی و خدمات در سطح دانشجویان، کارکنان و اعضای هیأت‌علمی را دو مبحث اصلی در حوزه بین‌الملل دانشگاه‌ها عنوان کرد.
دکتر کردی تصریح کرد: سیاست‌های معاونت بین‌الملل باید بر مبنای استفاده از ظرفیت همه بخش‌ها به منظور رشد دانشگاه قرار گیرد.
سرپرست معاونت بین‌الملل دانشگاه به سیاستگذاری های حوزه جذب دانشجویان خارجی اشاره کرد و بیان داشت: خوشبختانه روال پذیرش متقاضیان خارجی امروز منجر به تحصیل بیش از 800 دانشجو شده که البته نیازمند توجه بیشتر به جذب دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی چون دوره‌های Undergraduate هستیم.
دکتر کردی افزود: این طبیعی است که بیشتر دانشجویان خارجی دانشگاه از کشورهای همسایه چون عراق، پاکستان و افغانستان باشند اما باید جذب از سایر مناطق جهان با برنامه‌ریزی مشخص در دستور کار قرار گیرد.
وی نسبت بهینه دانشجویان خارجی را 20 تا 30 درصد دانشجویان ایرانی عنوان و بر تدوین نقشه راه پذیرش دانشجویان خارجی با تأکید بر افزایش کیفیت آموزشی و جذب متقاضیان قوی تأکید کرد.
سرپرست معاونت بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: این در حالی است تمرکززدایی فعالیت‌های بین‌المللی از ستاد به گروه‌های آموزشی، دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی لازمه حرکت در این مسیر خواهد بود.
دکتر کردی توجه حاضران را به اهمیت شرکت اعضای هیأت‌علمی دانشگاه در دوره فرصت مطالعاتی خارج از کشور جلب کرد و اظهار داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که اساتید دانشگاه حداقل سالی یک‌بار در این دوره شرکت کنند.
وی با تأکید بر تعریف مدلی برای افزایش مشارکت اساتید دانشگاه در تبادلات علمی بین‌المللی، گفت: ضرورت تغییر در مدل  PhD by Research با توجه به گرایش متقاضیان بین‌المللی برای تحصیل در این مقطع احساس می‌شود.
سرپرست معاونت بین‌الملل دانشگاه با استقبال از فعالیت‌های کالج بین‌الملل دانشگاه در آموزش زبان فارسی و انگلیسی به دانشجویان ایرانی، خارجی، کارکنان و اعضای هیأت‌علمی، گفت: این مجموعه همچنین می‌تواند نسبت به برگزاری دوره‌های مشترک میان‌رشته‌ای در مقاطع مختلف به زبان فارسی و همچنین اجرای دوره‌های کوتاه مدت منتهی به گواهی (Certificate Base) رویکردهای تازه‌ای را در پیش گیرد.
دکتر کردی با اشاره به اهمیت مقوله‌های اعتباربخشی و رتبه‌بندی در پیشبرد اهداف بین‌المللی سازی در خانه، یادآور شد: معاونت بین‌الملل دانشگاه علاقه‌مند است مقوله معرفی فرهنگ ایرانی و اسلامی را با همکاری نهادهای فرهنگی دانشگاه بیش از گذشته در دستور کار خود قرار دهد.
در ادامه، حاضران نقطه نظرات خود را مطرح کردند و مقرر شد برنامه‌های ارائه شده توسط سرپرست معاونت بین‌الملل دانشگاه جهت اعلام نظر و نهایی شدن در اختیار مدیریت‌ها و معاونت‌های زیرمجموعه قرار گیرد.
توضیح اینکه دکتر کردی، سرپرست معاونت بین‌الملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه، دکتر پورهاشمی، سرپرست کالج بین‌الملل دانشگاه، دکتر حسن‌زاده، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل، دکتر امینیان، رئیس دانشکده پزشکی پردیس بین‌الملل، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی، دکتر جعفریان، معاون اداری و مالی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دکتر همتی، مشاور اجرایی، مهندس عبدالهی، سرپرست مدیریت شبکه و ارتباطات و انصاری پور، سرپرست مدیریت بورس‌ها و مأموریت‌های آموزشی در این نشست حضور داشتند.
خبرنگار: مهناز وحیدی

 

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی