محتوای خبری معاونت بین الملل

شورای مدیران معاونت بین‌الملل برگزار شد

بررسی برنامه راهبردی چهار ساله معاونت بین‌الملل با تأکید بر تسری تفکر بین‌المللی سازی در دانشگاه

شورای مدیران معاونت بین‌الملل دانشگاه با ارائه نقطه نظرات در خصوص برنامه راهبردی چهارساله این معاونت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در آغاز نشست روز شنبه 23 دی 96، مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه گفت: حوزه ریاست دانشگاه و مرکز تحقیقات توسعه در شروع دوره جدید فعالیت‌ها، تدوین برنامه چهارساله دانشگاه را در دستور کار قرار داده و در این مسیر ساختاری را پیشنهاد کرده‌اند.
دکتر همتی افزود: مقرر شده پس از تکمیل این ساختار توسط معاونت‌ها، برنامه‌ها در هیأت‌رئیسه مصوب و به واحدهای ذی‌ربط ابلاغ شود.
وی با اشاره به اینکه برنامه‌های مورد توجه معاونت‌های دانشگاه باید ذیل راهبردهایی مشخص قرار گیرند، اظهار داشت: همچنین باید برای هر برنامه‌ای اقدامات و برای هر اقدام شاخصی تعریف و در نهایت پیشرفت فعالیت به تفکیک هر سال مشخص شود.
مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه افزود: مدیریت‌ها و معاونت‌های زیرمجموعه معاونت و پردیس بین‌الملل دانشگاه پیش از این نسبت به گردآوری برنامه‌های عملیاتی سال 96 خود اقدام کرده‌اند.
دکتر همتی تصریح کرد: با تکیه بر دیدگاه معاون بین‌الملل دانشگاه نسبت به توسعه امور بین‌الملل در تمام حوزه‌های دانشگاه اعم از آموزش، پژوهش و ارائه خدمات تخصصی با دو هویت فرهنگ ایرانی و اسلامی و مقوله خودکفایی، به نظر می‌رسد در سطح راهبردی باید تغییرات اساسی به وجود آوریم تا این جامعیت را در مجموعه ایجاد کنیم،
وی با بیان اینکه محوریت برنامه چهارساله این معاونت بر توسعه امور بین‌الملل یا بین‌المللی سازی دانشگاه قرار گرفته است، گفت: این در حالی است که این مقوله باید در تمام ابعاد و اجزای دانشگاه طی چهار سال پیش رو گسترش یابد.
دکتر همتی اضافه کرد: محورهای عملیاتی چهار ساله معاونت بین‌الملل را شاید بتوان در سه حوزه راهبردها و برنامه‌های توسعه بین‌الملل، پایگاه‌های اطلاعاتی توسعه بین‌الملل و پایش و ارزشیابی فعالیت‌های بین‌الملل تعریف کرد.
مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: در ادبیات برنامه‌ریزی پس از مشخص شدن چشم‌انداز باید نسبت به آماده سازی راهبردها و در مرحله بعد برنامه‌های عملیاتی اقدام کرد.
وی از آماده‌سازی 9 راهبرد جهت تدوین برنامه چهارساله معاونت بین‌الملل و لزوم بحث و بررسی پیرامون آن‌ها خبر داد و اظهار داشت: این در حالی است که حدود 20 راهبرد فرعی برای ورود به برنامه‌ها آماده شده است.
دکتر همتی ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی دانشجویان و دانش‌آموختگان بین‌الملل دانشگاه، ظرفیت‌های بین‌المللی اعضای هیأت‌علمی، گرنتهای آموزشی و پژوهشی بین‌الملل مرتبط با دانشگاه، فرصت‌ها و سفرهای برنامه‌ریزی‌شده و قراردادها و تفاهم‌نامه بین‌المللی را در محور پایگاه‌های اطلاعاتی توسعه بین‌الملل پیشنهاد کرد.
مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه اضافه کرد: اگر قرار است واحدهای مختلف دانشگاه درگیر محور پایش و ارزیابی فعالیت‌های بین‌الملل شوند می‌توان سه پارادایم تشویق و جایزه با هدف ارزش‌گذاری و رده‌بندی، مقایسه و رتبه‌بندی و در نهایت کنترل و ارزیابی را مورد توجه قرار داد.
مشاور اجرایی معاون بین‌الملل از مدیران و معاونان حاضر خواست با تکیه بر راهبردهای مطرح شده نسبت به ارائه برنامه‌های خود اقدام کنند.
در ادامه، اعضای شورای مدیران معاونت بین‌الملل به بیان نقطه نظرات خود در خصوص مباحث مطرح‌شده، پرداختند.
معاون بین‌الملل دانشگاه نیز بیان داشت: ورود و یکپارچه‌سازی بعد بین‌الملل در تحقیقات، آموزش و خدمات دانشجویی با هدف ارتقاء این فرآیندها در کنار شناسایی فرهنگ ایرانی و اسلامی و تبیین مرجعیت علمی دانشگاه در منطقه به عنوان تعریفی مشخص از بین‌المللی سازی باید در تمامی فعالیت‌های این عرصه مدنظر قرار گیرد.
دکتر کردی بر لزوم آماده سازی راهبردها و برنامه‌های حوزه بین‌الملل دانشگاه با نگاه عملیاتی شدن و با تکیه بر تمرکززدایی تأکید و اظهار امیدواری کرد شکل‌گیری شبکه معاونان و رابطان بین‌الملل در سطح دانشگاه به پیشبرد اهداف بین‌المللی سازی بیش از پیش کمک کند.
در پایان مقرر شد فرمت درج برنامه‌های راهبردی چهار ساله معاونت بین‌الملل دانشگاه در اختیار مدیریت‌ها و معاونت‌های زیرمجموعه قرار گیرد تا پس از جمع‌بندی برنامه‌ها، در هیأت‌رئیسه دانشگاه مطرح شود.
توضیح اینکه دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه، دکتر پورهاشمی، سرپرست کالج بین‌الملل دانشگاه، دکتر حسن‌زاده و دکتر هادیان، معاونان آموزشی و پژوهشی پردیس بین‌الملل، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل، دکتر خامی، مشاور عالی، دکتر همتی، مشاور اجرایی، مهندس عبدالهی، سرپرست مدیریت شبکه و ارتباطات و انصاری پور، سرپرست مدیریت بورس‌ها و مأموریت‌های آموزشی معاونت بین‌الملل در این جلسه حضور داشتند.
خبرنگار: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی