محتوای خبری معاونت بین الملل

دکتر لاریجانی در سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی

بین‌المللی سازی آموزش پزشکی یکی از اهداف مهم سیستم آموزشی وزارت بهداشت است

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: همکاری‌های علمی بین‌المللی و شبکه ارتباطات، نقش مهمی در ارتقای کیفیت آموزش پزشکی دارد و رقابت کمی و کیفی دانشگاه‌ها پتانسیل آن‌ها در همکاری‌های بین‌المللی را آشکار کرده است.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، دکتر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت شنبه 9 اردیبهشت در سخنرانی خود با عنوان سطح کلاس جهانی آموزش عالی در علوم پزشکی، ردیابی مسیر تحول دانشگاهی در پنل نخست سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی گفت: بین‌المللی سازی آموزش پزشکی کاری دشوار است و در راه پیاده‌سازی یک سیستم آموزش پزشکی بین‌المللی کارآمد، مشکلات و موانعی وجود دارد.
وی تصریح کرد: با پیدا کردن این موانع، افراد سیاست‌گذار در ایران مصمم هستند تا با ارتقای تصمیم‌گیری مبتنی بر دانش، شاخص‌های ملی توسعه انسانی را افزایش دهند تا بدین ترتیب پیشرفت اقتصادی و اجتماعی را تضمین کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در سپتامبر 2015، مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسماً برای تضمین توسعه پایدار، «چشم اندازی جهانی، یکپارچه و دگرگون کننده» را تا سال 2030 تصویب کرد، اظهار داشت: توسعه پایدار فرآیندی برای رسیدن به توسعه انسانی است و در این رابطه پایداری در آموزش عالی اهمیت بسیاری دارد.
دکتر لاریجانی ادامه داد: دستاوردهای علم پزشکی، منجر به انتشار دانش جدیدی شده است که می‌تواند به عنوان یک محور مرکزی از توسعه و نوآوری‌های موفق در حل مشکلات سلامتی باشد.
وی با بیان اینکه در دهه‌های اخیر، ایران تلاش بسیاری کرده تا خود را به عنوان یک کشور موفق در عرصه تولید دانش بشناساند، گفت: رشد 4 برابری در تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی طی سه دهه گذشته محقق شده که افزایش سه برابری تعداد دانشجویان علوم پزشکی از نتایج آن به شمار می‌آید.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: رقابت کمی و کیفی میان دانشگاه‌ها پتانسیل آن‌ها در همکاری‌های بین‌المللی را آشکار کرده و ایران پیشرفت قابل‌توجهی در این زمینه داشته است.
دکتر لاریجانی به رتبه جهانی 16 ایران در تعداد اسناد علمی و رتبه 23 در تعداد ارجاعات برای تمام علوم مطابق با گزارش پایگاه داده اسکوپوس نیز اشاره کرد و بیان داشت: یک سوم انتشارات علمی در ایران به علوم پزشکی اختصاص دارد و در خاورمیانه و شمال آفریقا،  کشور ما  توانسته جایگاه سوم برای ارجاعات در حوزه پزشکی را به دست آورد.
وی همچنین رشد در مقالات با ارجاعات بالا در حوزه پزشکی و نقش دانشمندان ایرانی در این مقالات را زمینه‌ساز همکاری‌های بین‌المللی عنوان کرد.
دکتر لاریجانی بین‌المللی سازی آموزش پزشکی را یکی از اهداف مهم در سیستم آموزشی وزارت بهداشت دانست و یادآور شد: در این مسیر برنامه‌های آموزشی با ارائه مدرک مشترک، قراردادهای تبادل اساتید و دانشجویان و ایجاد شبکه ارتباطی توسط وزیر در حال بررسی است تا تضمینی برای انتقال آرام به سمت مدل جهانی آموزش پزشکی باشد.
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکاس: سید میثم عطری

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی