محتوای خبری معاونت بین الملل

در پنجمین نشست با یک شخصیت قرآنی

جمعی از دانشجویان بین‌المللی دانشگاه با مدیر شبکه قرآن و معارف سیما دیدار کردند

جمعی از دانشجویان بین‌المللی دانشگاه در پنجمین نشست با یک شخصیت قرآنی، در شبکه قرآن و معارف سیما حاضر شدند و با دکتر محمدحسین محمدزاده، مدیر این شبکه دیدار کردند.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل این نشست یکشنبه 29 بهمن 96 با صحبت‌های دکتر نیکنام، مدرس متون قرآنی و مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه و توضیحات وی در خصوص کلاس متون الهی، ویژه دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد.
وی گفت: در چهارده جلسه کلاس متون الهی بحث کتب آسمانی را با مقوله پیامبران آسمانی و قبل از هر چیز ضرورت ارسال رسل و انزال کتب آغاز کرده‌ایم.
دکتر نیکنام با اشاره به اینکه در ادامه به مرور مباحث قرآن کریم به عنوان کامل‌ترین کتاب آسمانی که در هماهنگی با سایر کتب آسمانی است، می‌پردازیم، اظهار داشت: در این میان از آیات سوره شریفه حمد، آیات یکم تا بیستم سوره بقره، آیات 22 تا 39 سوره اسراء، سوره‌های والعصر و توحید بهره می‌بریم.
مدرس متون قرآنی تصریح کرد: پرهیز از متکلم‌وحده بودن استاد و تلاش بر بحث و گفتگوی فعال از جمله ویژگی‌های این کلاس است ضمن اینکه در پایان ترم امتحان پایان دوره برگزار نخواهد شد و نمره دانشجویان براساس عملکرد آن‌ها داده می‌شود.
مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه تأکید کرد: دانشجویان این کلاس به صورت گروهی در هر جلسه و با بهره‌گیری از امکانات متنوع مطالب مطرح شده در جلسات قبل را به سبک خود ارائه می‌دهند که از کیفیت خوبی برخوردار است.
دکتر نیکنام ویژگی دیگر این کلاس را دیدار با یک شخصیت قرآنی عنوان کرد و یادآور شد: تاکنون امکان ملاقات جمع قابل‌توجهی از دانشجویان خارجی با حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی، حجت‌الاسلام و المسلمین اختری، حجت‌الاسلام و المسلمین جاودان و آیت‌الله موحدی کرمانی فراهم شده و بسیار خوشحالیم که در این جلسه در خدمت  دکتر محمدزاده، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و از شخصیت‌های ارزشمند قرآنی هستیم.
در ادامه، هشت دانشجوی بین‌المللی از کشورهای پاکستان، عراق، آلمان، نیجریه و عربستان ضمن معرفی خود، به تشریح جایگاه قرآن در کشور متبوعشان و همچنین بیان دیدگاه‌هایشان در خصوص چگونگی خارج کردن قرآن کریم از محجوریت سخنانی ایراد کردند.
دکتر محمدزاده نیز ضمن خوشامدگویی به دانشجویان بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ابتدا به معرفی شبکه قرآن و معارف سیما پرداخت.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما گفت: هرچیزی که در گستره قرآن کریم اعم از تلاوت و آموزش معارف، روخوانی، تجوید، حفظ و مفاهیم بتواند به محصولی تلویزیونی تبدیل شود در این شبکه تهیه و تدوین خواهد شد.
وی افزود: همچنین رویدادها و اتفاقاتی که در نهادهای مختلف فرهنگی و قرآنی داخل و خارج از کشور می‌افتد از طریق این شبکه اطلاع‌رسانی می‌شود.
دکتر محمدزاده با بیان اینکه یک برنامه از طراحی و ارائه آن به واحد طرح، برنامه و تولید در گروه‌های برنامه‌ساز مربوطه انجام می‌شود، اظهار داشت: برنامه‌های آماده شده به ساختمان پخش ارسال تا برای همه مخاطبان که از طریق رسانه‌های داخلی و یا از طریق ماهواره‌ها، برنامه‌های این شبکه را تماشا می‌کنند، پخش شود.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما بخش بعدی صحبت‌های خود را به ارائه سرفصل‌های قرآنی اختصاص داد و بیان داشت: قرآن و وظایف ما در قبال آن یعنی تلاوت، تربیت و بالندگی مخاطبانش و تعالیم آموزه‌های آن به شیفتگان و علاقمندان در واقع همان وظایف پیامبر اکرم (ص) است.
وی با اشاره به اینکه تلاوت قرآن کریم در دین مقدس اسلام مورد تأکید است، افزود: ما معتقدیم که این کتاب مجموعه‌ای از الفاظ نیست که صرفاً دانستن معنایش برای ما مفید باشد بلکه لفظ به لفظ آن دارای تأثیرگذاری بر مخاطبان است.
دکتر محمدزاده ادامه داد: با روایات متعددی از بزرگان دینی مواجه هستیم که بر اثرات نورانی قرآن بر تلاوت کنندگان آن صحه گذاشته‌اند و این مقوله را آماده کننده روح، جان و فطرت برای تزکیه و تعلیم می‌دانند.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، قرآن را در بعد لفظی هم یک معجزه دانست و گفت: این در حالی است که این کتاب مقدس بدون بیانگر یعنی پیامبر (ص) و جانشینانش به تنهایی هدایتگر نخواهد بود.
وی به ارائه دو سند در این رابطه پرداخت و تصریح کرد: خداوند در بخشی از آیه 44 سوره نحل أنْزلْنا إليْك الذّكْر لتبيّن للنّاس به صورت صریح می‌فرماید که بر تو (پیامبر(ص)) این ذکر (یعنی قرآن) را نازل کردیم تا برای مردم آنچه را که به آنان فرستاده شده بیان کنی.
دکتر محمدزاده اضافه کرد: همچنین در حدیث ثقلین که مورد قبول اهل تسنن و تشیع است، پیامبر اکرم(ص) از به یادگار گذاشتن دو ثقل گران‌بها یعنی قرآن کریم و اهل‌بیت (ع) در میان امت خود سخن می‌گوید و تأکید می‌کند که این دو هرگز از یکدیگر جدا نخواهند شد و هدایت‌کننده تمام انسان‌ها تا آخرالزمان خواهند بود.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در بحث آخر خود با اشاره به سوره والعصر، گفت: خداوند در این سوره به بحث زمان به عنوان سرمایه قسم یاد می‌کند.
وی افزود: قرآن در آیات بعدی  می‌فرماید که  همه انسان‌ها در استفاده از سرمایه زمان دچار خسران و زیانند مگر افراد و اقليتى كه ايمان آورده و اعمال صالح انجام داده‌اند و يكديگر را به حق سفارش و به صبر توصيه کرده‌اند.
در پایان این نشست با توجه به مباحث مطرح شده مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، سؤالاتی مطرح و توسط تعدادی از دانشجویان حاضر پاسخ داده شد
وی همچنین با اهداء یک جلد قرآن کریم به تمامی دانشجویان، حضور آن‌ها در شبکه قرآن و معارف سیما را ارج نهاد.
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکس: شبکه قرآن و معارف سیما

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی