محتوای خبری معاونت بین الملل

در جریان ملاقات با یک شخصیت قرآنی

دانشجویان بین‌الملل دانشگاه با آیت‌الله موحدی کرمانی دیدار کردند

نشست قرآنی جمعی از دانشجویان بین‌الملل دانشگاه با آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی، شخصیت ارزشمند قرآنی و خطیب موقت نماز جمعه تهران برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که یکشنبه 26 دی در تالار ابن‌سینا برگزار شد، دکتر عرب خردمند معاون بین‌الملل دانشگاه به عنوان نخستین سخنران این گردهمایی، با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران از پنج سال قبل با رویکرد پیشبرد اهداف برنامه توسعه کشور و دستیابی به مرجعیت علمی در افق 1404 فعالیت بین‌المللی خود را توسعه داده است، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه طی سال‌های اخیر جذب دانشجویان خارجی در علوم مرتبط با پزشکی بوده است.
وی تصریح کرد: این حرکت خوشبختانه با استقبال خوبی در عرصه بین‌المللی روبرو شد و تا امروز 693 دانشجو از 35 کشور جذب شده‌اند.
معاون بین‌الملل دانشگاه در ادامه با اشاره به موضوع برگزاری این نشست تصریح کرد: دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن آموزش در دروس مرتبط با علوم پزشکی در قالب کلاس متون الهی با مباحث مشترک میان تمامی ادیان الهی با بهره‌مندی از قرآن کریم آشنا می‌شوند.
دکتر عرب خردمند خاطرنشان کرد: در دو ترم گذشته آخرین جلسه از کلاس متون الهی را با حضور یک شخصیت قرآنی برگزار کرده‌ایم و امروز بسیار مفتخریم که از محضر آیت‌الله موحدی کرمانی بهره می‌بریم.
در ادامه، دکتر نیکنام، مدرس متون قرآنی و مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه نیز گزارشی از کلاس متون الهی، ویژه دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه داد و گفت: در چهارده جلسه کلاس متون الهی بحث کتب آسمانی را با مقوله پیامبران آسمانی و قبل از هر چیز ضرورت ارسال رسل و انزال کتب آغاز کرده‌ایم.
وی ادامه داد: سپس به مرور مباحث قرآن کریم به عنوان کامل‌ترین کتاب آسمانی که در هماهنگی با سایر کتب آسمانی است، می‌پردازیم و در این میان از آیات سوره شریفه حمد، آیات یکم تا بیستم سوره بقره، آیات 22 تا 39 سوره اسراء، سوره‌های والعصر و توحید بهره می‌بریم.
دکتر نیکنام پرهیز از متکلم‌وحده بودن استاد و تلاش بر بحث و گفتگوی فعال را از جمله ویژگی‌های این کلاس دانست و اظهار داشت: در پایان  کلاس امتحان پایان دوره نداریم و نمره دانشجویان براساس عملکرد آن‌ها داده می‌شود.
مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه تأکید کرد: دانشجویان این کلاس به صورت گروهی در هر جلسه و با بهره‌گیری از امکانات متنوع مطالب مطرح شده در جلسات قبل را به سبک خود ارائه می‌دهند که از کیفیت خوبی برخوردار است.
دکتر نیکنام ویژگی دیگر این کلاس را دیدار با یک شخصیت قرآنی عنوان کرد و یادآور شد: در اولین و دومین دیدار امکان ملاقات جمع قابل‌توجهی از دانشجویان خارجی با حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی و حجت‌الاسلام و المسلمین اختری فراهم شد و بسیار خوشحالیم که در این جلسه در خدمت آیت‌الله موحدی کرمانی هستیم.
در ادامه، تعدادی از دانشجویان بین‌المللی از کشورهای عراق، پاکستان، غنا و هندوستان ضمن معرفی خود، به تشریح جایگاه قرآن در کشور متبوعشان و همچنین بیان دیدگاه‌هایشان در خصوص چگونگی خارج کردن قرآن کریم از مهجوریت سخنانی ایراد کردند.
آیت‌الله موحدی کرمانی خطیب موقت نماز جمعه تهران نیز سخنان خود را با قدردانی از برگزاری این نشست آغاز کرد و بیان داشت: تاکنون فرصتی برای ملاقات با این گروه از دانشجویان به دست نیاورده بودم و امروز خوشحالم که در این جمع حضور یافته‌ام.
وی صحبت‌های خود را با تأکید بر مباحث قرآنی ادامه داد و بیان داشت: از دیدگاه من محور معارف قرآن انسان است همچنان که در آیات زیادی کرامتی که این کتاب آسمانی برای بشر قائل است را شاهد هستیم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه قرآن کتاب هدایت است و هدایت برای انسان‌ها است، تاکید کرد: خداوند می‌فرماید قرآن را نازل کردیم تا به وسیله پیامبران انسان را بسازیم.
وی با تأکید بر اینکه قرآن می‌کوشد که انسان را به عنوان انسان تکریم کند و جایگاه او را بالا ببرد، تصریح کرد: خداوند عالم به انسان توجهی ویژه‌ای دارد چنانکه به تمامی تمام فرشتگانش دستور می‌دهد که در مقابل مقام وی سجده کنند.
آیت‌الله موحدی کرمانی افزود: خداوند به بشر تمام حقایق عالم را یاد داده است و این کرامت و سعادت کمی نیست.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن کریم می‌فرماید هر آنچه در روی زمین است برای استفاده انسان خلق شده است، اضافه کرد: نخستین آیاتی که بر پیامبر اکرم (ص) وحی شد اشاره به نام خداوند دارد که جهان هستی را آفرید و بلافاصله بعد از آن به آفرینش انسان و کرامت آن اشاره می‌کند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه شاید در نظر بسیاری توحید، رسالت و معاد مهم تر از موضوع انسان در قرآن باشند، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که توحید یعنی ارتباط با خدا و کسی که باید با خدا ارتباط داشته باشد، انسان است و انبیاء نیز برای آشنا کردن انسان‌ها با خداوند مبعوث شده‌اند.
آیت‌الله موحدی کرمانی سپس در تشریح موضوع شناخت خدا، گفت: امیرالمومنین علی (ع) می‌فرمایند که این طور نیست که خدا از تو جدا باشد و این طور نیست که با تو ممزوج باشد.
خطیب نماز جمعه تهران در خصوص سیر خلقت انسان از ضعف تا کمال نیز اظهار داشت: پروردگار انسان را از ضعف خلق کرده تا از یاد او غافل نشود و همواره در تمامی مراحل زندگی به خداوند به عنوان سرمنشأ قدرت پناه ببرد.
وی درباره چگونگی ارتباط انسان با خداوند نیز گفت: بشر به طور مستقیم نمی‌تواند با خدا ارتباط برقرار کند لذا پروردگار هستی در گام اول انبیاء و بعد از آن‌ها ائمه معصومین (ع) را فرستاد و اکنون که در دوران غیبت هستیم ولی‌فقیه رابط میان انسان‌ها و خداوند است.
آیت‌الله موحدی کرمانی ارزنده‌ترین مقام برای انسان را قرب به خداوند دانست و افزود: هنگامی انسان خوشحال است یا ناراحت، گرفتار یا مبتلا به بیماری خداوند از بشر می‌خواهد با او صحبت کند.
وی در پایان با اشاره به اهمیت شکرگزاری انسان به درگاه خداوند، خاطرنشان کرد: خداوند با صدای بلند اعلام می‌کند حالا که قدرت دستتان آمد اگر شکر کنید قوی تر خواهید بود و اگر کفران کردید بدانید عذاب سختی در انتظارتان است.
در ادامه، سؤالاتی از سوی دانشجویان بین‌الملل مطرح شد که آیت‌الله موحدی کرمانی به آن‌ها پاسخ داد. همچنین دانشجویان درخواست دیدار با مقام معظم رهبری را ارائه کردند که مقرر شد این درخواست نیز توسط امام جمعه موقت تهران مطرح شود.
دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه نیز در پایان ضمن قدردانی از آیت‌الله موحدی کرمانی یادبود دانشگاه علوم پزشکی تهران را تقدیم این عالم ربانی کرد.
توضیح این که در این نشست، دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه، حجت‌الاسلام و المسلمین عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر عرب خردمند، معاون بین‌الملل دانشگاه، حجت‌الاسلام و المسلمین متوسل، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه، معاونان پردیس بین‌الملل و مدیران معاونت بین‌الملل دانشگاه حضور داشتند.
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکاس: سید میثم عطری

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی