محتوای خبری معاونت بین الملل

برگزاری دویستمین نشست کمیته پذیرش دانشجویان خارجی

دکتر جعفریان: مکانیزم پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه علوم پزشکی مورد مشابهی در کشور ندارد

دویستمین نشست کمیته پذیرش دانشجویان خارجی، با برش نمادین کیک توسط رئیس دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در آغاز این نشست که سه شنبه 3 مرداد در ستاد مرکزی دانشگاه برپا شد، دکتر عرب خردمند، معاون بین‌الملل دانشگاه ضمن تشکر از هیأت‌رئیسه دانشگاه، معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها، اعضای هیأت‌علمی و کارشناسانی که در مقوله پذیرش و آموزش دانشجویان بین‌المللی نقش داشته‌اند، اظهار داشت: نخستین جلسه کمیته پذیرش دانشجویان خارجی دانشگاه در اردیبهشت سال 90 برگزار شد و خیلی خوشحالیم که امروز میزبان دویستمین نشست هستیم.
معاون بین‌الملل دانشگاه افزود: در شش سال گذشته بیش از 16 هزار متقاضی خارجی از 90 کشور به فرم درخواست تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی وارد شده‌اند که نهایتاً 6 هزار و 882 نفر از آن‌ها درخواست خود را تکمیل و ارسال کرده‌اند.
وی ادامه داد: از مجموع یاد شده یک هزار و 827 نفر متقاضی دوره‌های تحصیلات تکمیلی بوده‌اند و 900 نفر نیز جهت مقاطع Undergraduate و دوره‌های کوتاه مدت درخواست داده‌اند.
دکتر عرب خردمند با اشاره به روند رو به رشد تعداد متقاضیان خارجی دانشگاه طی سال‌های 2014 تا 2017، بیان داشت: بیش‌ترین تعداد درخواست ثبت شده مربوط به سال 2016 با 2 هزار متقاضی است که رشد قابل قبولی را نشان می‌دهد.
معاون بین‌الملل دانشگاه از بررسی پرونده 4 هزار و 144 متقاضی در مجموع 200 نشست کمیته پذیرش خبر داد و گفت: در مجموع این جلسات 3 هزار و 89 نفر پذیرفته و 600 متقاضی رد شده‌اند و برای 455 نفر نیز تصمیمات دیگری چون پیشنهاد سایر رشته‌ها اتخاذ شده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون از مجموع پذیرفته‌شدگان کمیته‌های پذیرش، 715 نفر دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند و 70 نفر نیز فارغ‌التحصیل شده‌اند.
دکتر عرب خردمند اضافه کرد: کمتر از 50 درصد دانشجویان فعلی دانشگاه از کشور عراق هستند ضمن اینکه رشته مقاطع پزشکی و دندانپزشکی عمومی و دکترای داروسازی بیش‌ترین تعداد دانشجویان خارجی را دارند.
معاون بین‌الملل دانشگاه با بیان اینکه فرم درخواست تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران برای دانشجویان بین‌المللی در پنج مرحله ویرایش شده است، افزود: همچنین مسیر پذیرش این گروه از دانشجویان نیز با راهنمایی اعضای اصلی کمیته جذب و نمایندگان دانشکده‌ها برحسب مورد اصلاح شده است.
دکتر عرب خردمند با اشاره به جذب 111 دانشجوی بین‌المللی در دوره‌های کوتاه مدت دانشگاه، تأکید کرد: پذیرش این دانشجویان از جهت توسعه تعامل دانشگاه با کشورهای اروپایی حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه همزمان با برگزاری نشست‌های کمیته پذیرش، جلسات کمیته اعطای بورس به دانشجویان خارجی نیز برپا شده است، اظهار داشت: شرایط تحصیلی و علمی متقاضیان و نیاز اقتصادی آن‌ها در کنار مقوله جذب نخستین دانشجو از یک کشور در اعطای بورسیه تحصیلی مدنظر قرار می‌گیرد.
معاون بین‌الملل دانشگاه یادآور شد: این در حالی است که با پایان اسکولارشیپ یکساله دانشجویان با بررسی کارنامه آن‌ها در خصوص تمدید، کاهش و یا افزایش بورسیه تصمیم‌گیری می‌شود.
دکتر جعفریان رئیس دانشگاه نیز تشکیل کمیته پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه را اقدامی منحصربه‌فرد در کشور توصیف کرد و گفت: به اذعان تمام افرادی که در حوزه آموزش عالی مشغول به فعالیت هستند، این مکانیزم هنوز مورد مشابهی نداشته است.
رئیس دانشگاه تصریح کرد: با افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان خارجی باید کارآمد بودن سیستم پذیرش دانشجویان مورد بررسی قرار گیرد و در این میان معیارهایی چون تعداد پایین متقاضیان انصرافی و سطح تحصیلی فارغ‌التحصیلان می‌تواند به عنوان شاخص‌های موفقیت تلقی شود.
وی یکی از موارد حائز اهمیت در مقوله جذب دانشجویان خارجی را مشخص کردن جدول زمانی پذیرش و قابل رویت کردن آن عنوان کرد و افزود: این رویکرد می‌تواند در کنار نظم بخشیدن و افزایش کیفیت فرآیند جذب دانشجویان، انگیزه متقاضیان را برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران بالا ببرد.
دکتر جعفریان خطاب به نمایندگان دانشکده‌های حاضر در این نشست اظهار داشت: به نظر می‌رسد با اقداماتی که تاکنون در راستای جذب دانشجویان بین‌المللی انجام گرفته، وقت آن رسیده که دانشکده‌ها نظارت و ارزیابی منظم و برنامه‌ریزی‌شده بر آموزش این گروه از دانشجویان داشته باشند.
رئیس دانشگاه تأکید کرد: این اصل می‌تواند تأثیر فراوانی بر توانمندی علمی دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی داشته باشد ضمن اینکه حاکی از پتانسیل بالای دانشگاه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای ارتقاء در مسیر دانشگاهی ایده آل که دارای جایگاهی مناسب بین‌المللی به ویژه در میان کشورهای منطقه است باید ظرفیت‌هایمان را بیش از گذشته متوجه جذب صحیح دانشجویان خارجی کنیم.
در ادامه، 25 پرونده دانشکده‌های پرستاری و مامایی، فناوری‌های نوین پزشکی و داروسازی در مقاطع تحصیلات تکمیلی مطرح و با جذب 18 متقاضی موافقت شد.
این متقاضیان از کشورهای افغانستان، عراق، بنگلادش، نپال، نیجریه، کامرون، گامبیا، زیمباوه و اتیوپی درخواست تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران را ارائه کرده‌اند.
در پایان، کیک دویستمین نشست کمیته پذیرش دانشجویان خارجی توسط رئیس دانشگاه بریده شد.
توضیح اینکه دکتر عرب خردمند و دکتر جلیلی، معاونان بین‌الملل و آموزشی دانشگاه، دکتر قاضی خوانساری، مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه، دکتر هادیان و دکتر حسن‌زاده، معاونان پژوهشی و آموزشی پردیس بین‌الملل، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل، معاونان بین‌الملل دانشکده‌های پیراپزشکی، پرستاری و مامایی، مجازی، طب سنتی، فناوری‌های نوین پزشکی، علوم تغذیه و رژیم شناسی، دکتر خیلتاش، مدیر معاونت بین‌الملل دانشکده پزشکی و نمایندگانی از دانشکده‌های پزشکی پردیس بین‌الملل، داروسازی و فناوری‌های نوین پزشکی نیز در این نشست حضور داشتند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی