محتوای خبری معاونت بین الملل

با هدف گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه سلامت

رئیس بورد عمومی و تخصصی کمیسیون عالی انرژی اتمی افغانستان با معاون بین‌الملل دانشگاه دیدار کرد

دکتر طاهر شاران، رئیس بورد عمومی و تخصصی کمیسیون عالی انرژی اتمی افغانستان و هیأت همراه با هدف گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه سلامت با دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه دیدار کردند.

گالری عکس

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در جریان این دیدار که دوشنبه 20 خرداد به میزبانی مرکز تحقیقات سرطان انجام شد، دکتر شیبانی، مسئول کمیته کنترل سرطان سازمان انرژی اتمی، دکتر ملک، مدیر پروژه آسیا و اقیانوسیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای کشورهای افغانستان، چین و عربستان، دکتر عقیلی، رئیس بخش رادیوتراپی و انکولوژی بیمارستان امام خمینی (ره)، غفوری، معاون اجلاس‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه افغانستان، اکبری، دبیر دوم سفارت افغانستان در اتریش، سلیمان صافی از وزارت امور خارجه افغانستان و  بشیر احمد احمدزی، متخصص انرژی هسته‌ای نیز حضور داشتند.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در آغاز با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران بزرگ‌ترین و برترین دانشگاه ایران در حیطه علوم پزشکی است، اظهار داشت: این مجموعه با برخورداری از 11 دانشکده و  16 بیمارستان آموزشی در عمده رشته‌های تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ دانشجو می‌پذیرد.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکنون با جذب نزدیک به 900 دانشجوی بین‌المللی از پنج قاره و 46 کشور جهان، عملکرد موفق‌تری نسبت به سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی داشته است.
معاون بین‌الملل دانشگاه مجموع دانشجویان افغانستانی را 59 نفر اعلام کرد و افزود: این تعداد در رشته مقاطع مختلف Undergraduate و تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند.
دکتر کردی با تأکید بر ارائه خدمات درمانی توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران در کنار مباحث آموزشی و پژوهشی، تصریح کرد: سالانه حدود 7 میلیون بیمار ویزیت و بیش از 200 هزار عمل جراحی در بیمارستان‌های دانشگاه انجام می‌شود.
وی با اشاره به همکاری‌های انجام شده با دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور افغانستان تاکنون، گفت: دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی با حمایت مالی بانک جهانی دپارتمان تغذیه را در دانشگاه علوم پزشکی کابل راه‌اندازی کرد و کوریکولوم آموزشی این رشته را ارتقاء داد.
دکتر کردی به ارائه توضیحاتی در خصوص ملاقات اخیر رئیس دانشگاه با سفیر افغانستان در ایران پرداخت و بیان داشت: طی این دیدار توافقاتی در خصوص بازدید هیأت دانشگاهی افغانستان از دانشگاه علوم پزشکی تهران، پذیرش دانشجو در رشته‌های مختلف و تبادل اساتید و محققان صورت گرفت که امیدواریم ظرف یک سال آتی محقق شود.
وی در ادامه به ظرفیت‌های موجود در انستیتوکانسر ایران به عنوان مهم‌ترین مرکز فعال در حوزه سرطان ایران و فرصت‌های موجود برای همکاری دو کشور در این زمینه اشاره کرد.
سپس، دکتر عقیلی، رئیس بخش رادیوتراپی و انکولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) با اشاره به بخشی از ظرفیت‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، تصریح کرد: این مجموعه با برترین کادر آموزشی و کوریکولوم های مدون، آموزش دانشجویان را در اغلب رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی پزشکی برعهده دارد.
دکتر عقیلی افزود: بیمارستان امام خمینی (ره) در کنار پذیرش بیمارانی از سراسر ایران، به دلایلی چون خدمات ارزان و سرویس‌های مددکاری، سالانه پذیرای تعداد قابل‌توجهی بیمار از کشورهای مختلف چون افغانستان شامل مهاجران ساکن در ایران و بیمارانی که مستقیم از این کشور مراجعه می‌کنند، است.
رئیس بخش رادیوتراپی و انکولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه به نظر می‌رسد درمان انواع سرطان طی سال‌های آتی به یکی از اولویت‌های کشور افغانستان چون ایران تبدیل شود، گفت: به همین دلیل باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای آموزش نیروهای متخصص و تأمین زیرساخت‌ها و تجهیزات مورد نیاز انجام شود.
وی با اشاره به آمادگی این مجموعه برای تربیت دستیاران رشته رادیوتراپی و انکولوژی براساس متدهای رایج در دنیا، بیان داشت: در حال حاضر برنامه آموزشی دوره تخصص این رشته پنج‌ساله است و فارغ‌التحصیلان غیر از معالجه  بیماری‌های بدخیم خونی مثل لوسمی و بعضی لنفوم ها می‌توانند درمان‌های غیر جراحی موارد دیگر تومورهای سرطانی را انجام دهد.
در ادامه، دکتر شیبانی، مسئول کمیته کنترل سرطان سازمان انرژی اتمی گفت: حدود دو سال پیش براساس نامه‌ای که از سوی وزارت بهداشت برای رئیس سازمان انرژی اتمی ارسال شده بود، نیازهای این وزارتخانه به دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مکاتبه شد و ایران آمادگی خود را برای ارائه خدمات تخصصی سلامت به عنوان قطب منطقه اعلام کرد.
وی ادامه داد: از آن به بعد فعالیت‌هایی توسط سازمان انرژی اتمی و پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای در خصوص تکنولوژی‌هایی که منحصر به فناوری هسته‌ای می‌شد، کلید خورد و به دنبال آن سال گذشته با سفر هیأتی از افغانستان به ایران بر روی 30 مورد زمینه همکاری مطابق با پروژه‌های فنی افغانستان توافقاتی صورت گرفت.
مسئول کمیته کنترل سرطان سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه هدف اصلی رفع مشکلات کشور دوست و همسایه افغانستان در حوزه‌های مختلف از جمله سلامت است، اظهار داشت: همچنین تلاش داریم توانمندی‌های ایران در مجامع بین‌المللی نشان داده شود.
دکتر شیبانی همچنین از تعامل سازنده سازمان انرژی اتمی با دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سال‌های اخیر خبر داد و به بیان نمونه‌های موفق همکاری با این مجموعه دانشگاهی از جمله انستیتوکانسر ایران پرداخت.
پس از آن دکتر طاهر شاران، رئیس بورد عمومی و تخصصی کمیسیون عالی انرژی اتمی افغانستان با اشاره به حضور هیأت این کشور برای دومین بار در ایران و واحدهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیان داشت: در سال گذشته نقشه راه مشخصی در قالب برنامه‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعیین شد که به دلایلی چون مشکلات امنیتی و بوروکراسی اداری پیچیده افغانستان امکان اجرای آن‌ها فراهم نشد.
وی تصریح کرد: با توجه به نیاز کشور افغانستان و نزدیکی فرهنگی و زبانی دو کشور در شرایط کنونی بسیار علاقه‌مند به عملیاتی شدن همکاری‌های پیش بینی شده هستیم و با تکیه بر دوره‌های آموزشی توافق شده، به زودی نفرات موردنظر خود را ز معرفی خواهیم کرد.
دکتر شاران با بیان اینکه با همکاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درصدد راه‌اندازی بیمارستان علی‌آباد در کابل هستیم، افزود: این بیمارستان قرار است به مهم‌ترین مرکز ملی افغانستان در حوزه رادیولوژی تبدیل شود و انتظار می‌رود بخشی از نیروی متخصص آن در ایران تربیت شوند.
رئیس بورد عمومی و تخصصی کمیسیون عالی انرژی اتمی افغانستان به مسائل پیش رو در آموزش متخصصان در خارج از افغانستان اشاره کرد گفت: متأسفانه چالش اصلی ما عدم بازگشت تعداد قابل‌توجه آموزش دیدگان به افغانستان به دلیل مشکلات امنیتی است.
وی همچنین بر اهمیت برنامه‌ریزی مدون و اطلاع‌رسانی دقیق به بیماران افغانستانی در مورد خدمات مراکز بهداشتی و درمانی ایران تأکید کرد.
دکتر ملک، مدیر پروژه آسیا و اقیانوسیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز توضیحاتی در خصوص مراحل ساخت بیمارستان علی‌آباد کابل ارائه کرد و پیشنهاد راه‌اندازی مرکزی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در افغانستان به منظور فعالیت موقت نیروهای آموزش‌دیده تا تأسیس بیمارستان مذکور را مطرح کرد.
معاون بین‌الملل دانشگاه در جمع‌بندی مباحث مطرح شده، بر اهمیت گسترش همکاری‌های حوزه سلامت دو کشور به ویژه ارائه خدمات درمانی تأکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران آماده است با مراکز درمانی افغانستان وارد همکاری مشترک شود و آغاز این تعاملات نیز می‌تواند با رشته رادیوتراپی به عنوان یکی از نیازهای این کشور باشد.
دکتر کردی ادامه داد: این در حالی است که می‌توان با راه‌اندازی مرکزی در افغانستان امکان حضور بیماران در ایران را تسهیل کرد و یا فرصت درمان آن‌ها را در اختیار دانشجویان افغانستانی مشغول به تحصیل در دانشگاه قرار داد.
وی با بیان اینکه سیستم پذیرش دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه آنلاین است و دانشجویانی که انتخاب می‌شوند باید از سطح علمی خوبی برخوردار باشند، افزود: به منظور حمایت از متقاضیان افغانستانی، شرایط آموزش آن‌ها به زبان فارسی منوط به حضور گروهی آن‌ها فراهم شده است.
معاون بین‌الملل دانشگاه یادآور شد: فرض ما برای آموزش متقاضیان افغانستانی، بازگشت آن‌ها و کمک به ارتقاء سلامت و بهداشت این کشور است ضمن اینکه فارغ‌التحصیلان طبق قوانین، امکان کار در ایران را ندارند.
دکتر کردی با اشاره به اینکه خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه‌هایی در منطقه و حتی اروپا مدل‌هایی از برنامه‌های آموزشی مشترک را تجربه کرده، یادآور شد: امکان پیاده‌سازی نمونه‌های مختلف Joint Degree با دانشگاه‌ها و مراکز علمی افغانستان نیز در ادامه مسیر همکاری‌های مشترک وجود دارد.
در پایان، مقرر شد به عنوان یکی از پروژه های مورد توافق، آموزش هفت دانشجوی فلوشیپ افغانستانی در قالب دوره ای یکساله با حمایت مالی آژانس بین المللی انرژی اتمی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و سازمان انرژی اتمی در بیمارستان امام خمینی (ره) انجام شود.
همچنین درخواست دکتر طاهر شاران مبنی بر همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران برای راه اندازی بیمارستان علی آباد کابل نیز مورد توافق اولیه قرار گرفت و قرار شد این دو مورد در تفاهم نامه همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و کمیسیون عالی انرژی اتمی افغانستان لحاظ شود.
توضیح اینکه هیأت مذکور در پایان با همراهی دکتر عقیلی از بخش های مختلف انستیتو کانسر ایران بازدید کردند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی