محتوای خبری معاونت بین الملل

با حضور هیأت اعزامی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق در دانشگاه توافق شد

راه‌اندازی شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق

نشست هیأت اعزامی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق و رئیس و معاونان بین‌الملل، آموزشی و پژوهشی دانشگاه، با توافق در خصوص راه‌اندازی شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق برگزار شد.

گالری عکس 1
گالری عکس 2
گالری عکس 3
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در جریان این نشست که سه شنبه 3 مرداد برپا شد، دکتر جعفریان رئیس دانشگاه در آغاز ضمن خوشامدگویی به هیأت اعزامی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق، بیان داشت: امیدوارم در جریان بازدیدهای به عمل آمده با بخشی از ظرفیت‌های آموزش عالی ایران در حوزه علوم پزشکی آشنا شده باشید.
دکتر جعفریان سپس به معرفی اجمالی دانشگاه پرداخت و گفت: این دانشگاه با برخورداری از 11 دانشکده هم اکنون از وجود یک هزار و 700 عضو هیأت‌علمی بهره می‌برد.
وی افزود: بیش از 4 هزار تخت درمانی در 16 بیمارستان آموزشی خدمات ارزشمندی را به بیماران از سراسر کشور ارائه می‌دهند.
دکتر جعفریان مجموع دانشجویان دانشگاه را نیز حدود 13 هزار نفر اعلام کرد و بیان داشت: بیش از 75 درصد این دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند.
رئیس دانشگاه، وجود تمامی دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه علوم پزشکی تهران را یکی از وجوه تمایز آن با سایر دانشگاه‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: حدود یک چهارم از آموزش‌های مربوط به دوره‌های فوق تخصصی و فلوشیپی رشته‌های علوم پزشکی کشور در این دانشگاه انجام می‌شود.
وی به جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی‌های ملی اشاره و تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پژوهش برای 14 سال متوالی رتبه اول و در مقوله آموزش طی 15 سال از نظر شاخص‌های مختلف چه در ورودی و چه در خروجی، رتبه نخست را کسب کرده است.
رئیس دانشگاه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بین‌الملل طی پنج سال اخیر، یادآور شد: هم اکنون 715 دانشجوی بین‌المللی که البته بیش‌ترین تعداد آن‌ها از عراق هستند، در این دانشگاه تحصیل می‌کنند.
دکتر جعفریان خاطرنشان کرد: با توجه به مذاکرات متعددی که با وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق انجام شده آمادگی داریم که با ایجاد شعبه دانشگاه، آموزش را به این کشور منتقل کنیم.
در ادامه، دکتر عرب خردمند معاون بین الملل نیز روند فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه طی پنج سال گذشته را رو به رشد توصیف کرد و گفت: یکی از کشورهایی که تاکنون دانشگاه بیش‌ترین تعاملات بین‌المللی را با آن‌ها داشته، عراق است.
معاون بین‌الملل دانشگاه با اشاره به اینکه دوره‌های کوتاه مدت و تابستانی متعددی با حضور همکاران علمی از کشور عراق در این مدت برگزار شده است، اظهار داشت: در فاصله سال‌های 2013 و 2014 که دانشجویان عراقی از دولت این کشور بورسیه می‌گرفتند، روند جذب آنها سیر صعودی پیدا کرد.
وی تصریح کرد: با وجود قطع این بورسیه‌ها، درخواست‌های بسیاری از سوی متقاضیان عراقی ارائه می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی تهران به تناسب سطح علمی، تسهیلاتی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.
دکتر عرب خردمند از تحصیل حدود 400 دانشجوی عراقی در دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و بیان داشت: بر این اساس نزدیک به 40 درصد از مجموع دانشجویان بین‌المللی این دانشگاه را عراقی‌ها تشکیل می‌دهند.
معاون بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: طی سال‌های اخیر در کنار پذیرش دانشجویان کشور عراق، اراده محکمی نیز برای ارتباط آکادمیک با این کشور وجود داشته است.
وی ایجاد شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق را یکی از حوزه‌های مورد علاقه برای همکاری آکادمیک با این کشور دانست و بیان داشت: این علاقه‌مندی از آنجا آغاز شد که با وجود قطع بورسیه تحصیلی متقاضیان عراقی توسط دولت، آن‌ها همچنان پیگیر تحصیل در دانشگاه بودند.
معاون بین‌الملل دانشگاه با اشاره به اینکه افزایش درخواست دانشجویان بین‌الملل و اهمیت تنوع کشورهای پذیرنده، محدودیت ظرفیت پذیرش دانشجویان کشورهایی چون عراق را به وجود آورد، ادامه داد: این رویکردها در کنار اهمیت پاسخگویی به نیاز متقاضیان عراقی و اهمیت تحصیل آن‌ها در کشور خودشان تفکر ایجاد شعبه دانشگاه را تقویت کرد.
وی اضافه کرد: با توجه به محدودیت قوانین عراق، از سه سال پیش در انتظار تصویب قانون ایجاد شعبه دانشگاه‌های خارجی در این کشور هستیم که خوشبختانه حدود یک سال پیش مصوب شد.
دکتر عرب خردمند ابراز امیدواری کرد که در صورت موافقت با ایجاد شعبه دانشگاه مطابق با قوانین و ضوابط آموزش عالی عراق، شاهد مشارکت مفید و موثر میان اساتید دو کشور و رفع بخشی از نیازهای این کشور در رشته‌های علوم پزشکی باشیم.
دکتر محمد عبد عطیه السراج، معاون اداری و قائم‌مقام وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق نیز خود را به عنوان قدیمی‌ترین هماهنگ‌کننده روابط آکادمیک دو کشور معرفی کرد و بیان داشت: طی نشست مشترکی که با حضور نمایندگانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون آموزشی وزارت بهداشت ایران در بغداد برگزار شد، طرفین رغبت خود را به منظور ایجاد شعبه در عراق اعلام کردند.
وی تصریح کرد: تاکنون پروژه‌های متعددی از سوی کشورهای مختلف با هدف ایجاد شعبه اعلام شده اما روابط حسنه میان دو کشور و جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تمایل وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق را برای این بخش از همکاری‌ها افزایش داده است.
دکتر السراج با بیان اینکه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران مشارکتی حقیقی میان ایران و عراق است، اظهار امیدواری کرد این تجربه به پروژه‌ای استراتژیک میان دو کشور تبدیل شود.
قائم‌مقام وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق با اشاره به اثبات شدن تجربه موفق همکاری علمی و تکنولوژی با ایران در تعامل با دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر، اظهار داشت: متخصصان در عراق، دانشگاه علوم پزشکی تهران را جزء برترین و معتبرترین دانشگاه‌ها در این حوزه می‌دانند.
وی همچنین پیشنهاد درج توافقات انجام شده و چارچوب کلی پروژه راه‌اندازی شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق را در قالب یک صورت‌جلسه و امضاء آن توسط طرفین را مطرح کرد.
رئیس دانشگاه در جمع‌بندی این نشست با تأکید بر اینکه اطمینان از موافقت برای صدور مجوز ایجاد شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق با رعایت تمامی ضوابط و قوانین موجود، توسط وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی این کشور برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: بدون شک این مهم جزء با مشارکت و همراهی طرف عراقی امکان‌پذیر نخواهد بود.  
در پایان مقرر شد طی نامه‌ای از سوی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق، موافقت با ایجاد شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام شود.
همچنین صورت‌جلسه توافقات انجام شده به امضاء دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه و دکتر محمد عبد عطیه السراج، معاون اداری و قائم‌مقام وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق رسید.
گفتنی است هیأت اعزامی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق پیش از این نشست از دانشکده دندانپزشکی، پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد و مرکز تحقيقات هماتولوژی و انکولوژي و پيوند سلول‌های بنيادي بازدید کردند.
توضیح این که، در این جلسه، دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه، دکتر محمد عبد عطیه السراج، معاون اداری و قائم‌مقام وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق، دکتر عرب خردمند، دکتر جلیلی و دکتر یونسیان، معاونان بین‌الملل، آموزشی و پژوهشی دانشگاه، دکتر صادق محمد الهماش، رئیس دانشگاه مستنصریه، دکتر عبدالجبار الشالجی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه بغداد، دکتر علی الرزوقی، مدیر آموزش غیردولتی وزارت آموزش عالی عراق، دکتر اشرف موفق فلیح، مدیر روابط فرهنگی اداره روابط فرهنگی و مأموریتهای بین‌المللی وزارت آموزش عالی عراق و یاسر عبدالزهرا الحجاج، رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران حضور داشتند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی