محتوای خبری معاونت بین الملل

با تأکید بر اهمیت حفظ ارتباط با دانش‌آموختگان بین‌المللی دانشگاه

سیزدهمین نشست دوره‌ای معاون بین‌الملل دانشگاه با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها برگزار شد

سیزدهمین نشست دوره‌ای معاون بین‌الملل دانشگاه و معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها با همفکری در خصوص پروژه راه‌اندازی شعبه دانشگاه در آبادان و ارائه گزارشی از فعالیت‌های دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان پردیس بین‌الملل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل در آغاز این نشست که سه‌شنبه 31 تیر 99 به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار شد، دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل گفت: طبق سند آمایش بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی ارتباط با مراکز علمی عراق و نفوذ آموزش عالی ایران در جنوب این کشور و مناطق غیرکردنشین به دانشگاه علوم پزشکی تهران محول شده که برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی شعبه در کربلای معلی و همکاری‌های متعدد با مراکز علمی و دانشگاهی این کشور طی سال‌های اخیر در همین راستا انجام شده است.
وی تصریح کرد: این در حالی است که از حدود یک سال پیش دانشکده علوم پزشکی آبادان درخواستی مبنی بر جذب مشترک دانشجویان عراقی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران را مطرح کرده است.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل دلیل اصلی این درخواست را تعداد قابل‌توجه مراجعات از استان و شهر بصره عراق برای تحصیل در آبادان دانست و اظهار داشت: آبادان منطقه آزاد تجاری است و مردم بصره عراق برای بسیاری از کارهای روزمره خود از خرید تا درمان به این شهر مراجعه می کنند ضمن اینکه متقاضیان عراقی چه به صورت فردی و چه از طریق کارگزاریهای تحصیلی بررسی هایی را انجام و اشراف خوبی بر جایگاه دانشگاه در سطوح ملی و منطقه ای دارند.
دکتر ضیایی همچنین توضیحاتی در خصوص دانشکده علوم پزشکی آبادان با برخورداری از دو دانشکده پزشکی و پرستاری، وضعیت آموزشی این مجموعه و جایگاه آن در نظامهای رتبه بندی کشوری ارائه کرد و افزود: سابقه آموزش عالی در آبادان به 50 سال پیش مربوط می‌شود و این مجموعه از دهه 40 شمسی، دانشجوی پرستاری و از سال 92 دانشجوی پزشکی می‌پذیرد.
وی تصریح کرد: هم‌اکنون دانشکده پرستاری این مجموعه در مقطع لیسانس و فوق‌لیسانس پرستاری، مقاطع کاردانی و کارشناسی اتاق عمل، هوشبری و فوریت‌های پزشکی و دانشکده پزشکی آن علاوه بر رشته پزشکی در سه رشته بهداشت، اقدام به پذیرش دانشجویان می‌کنند.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل ادامه داد: مجموع درخواستهای ارائه شده به دانشکده علوم پزشکی آبادان از سوی متقاضیان عراقی و در ادامه توافق رئیس این دانشکده با رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران زمینه ساز سفر نمایندگان دانشگاه برای ارزیابی شرایط موجود به آبادان شد.
دکتر ضیایی با بیان اینکه بررسی‌های صورت گرفته تفکر راه‌اندازی شعبه دانشگاه در آبادان مطابق با اساسنامه پردیس بین‌الملل دانشگاه را تقویت کرد، گفت: طی توافقات اولیه مقرر شد شعبه دانشگاه با بهره‌گیری از امکانات آموزشی دانشکده علوم پزشکی آبادان دانشجو بپذیرد ضمن اینکه نواقص موجود در حوزه‌های مختلف اعم از فضای آموزشی و یا کمبود اساتید برای تدریس از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران برطرف شود.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل ادامه داد: طبق توافقات اولیه در تمامی رشته‌های مورد تقاضای دانشکده علوم پزشکی آبادان که دانشگاه مجوز آن‌ها را دارد، جذب مشترک دانشجوی خارجی بلامانع خواهد بود.
وی با تأکید براینکه ارائه واحدهای تئوری به صورت آنلاین و مجازی مورد توافق طرفین قرار گرفت، افزود: برای آموزشهای عملی و بالینی نیز تلاش بر استفاده از امکانات دانشکده آبادان، اساتید و مربیان این مجموعه و در صورت لزوم اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
دکتر ضیایی همچنین از تلاش برای انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با دانشکده علوم پزشکی آبادان به منظور نهایی شدن توافقات انجام شده خبر داد و گفت: آبادان تنها منطقه آزاد تجاری است که مرکز آموزش عالی علوم پزشکی دارد ضمن اینکه دانشگاه طی این همکاری به دنبال بازار هدف جدید با سرمایه‌گذاری کم ریسک و همچنین ارتقاء دانشکده علوم پزشکی آبادان است.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل به اعلام آمادگی کتبی و شفاهی برخی دانشکده‌ها برای راه‌اندازی تعدادی از رشته‌ها در شعبه آبادان پیرو نشست با روسای این مجموعه‌ها اشاره و ابراز امیدواری کرد که با همراهی واحدهای زیرمجموعه بتوان از فوریه 2020 و به دنبال آن سپتامبر 2021 نسبت به پذیرش دانشجویان عراقی اقدام کرد.
سپس معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها سؤالات و نکاتی در خصوص مسیر و نحوه پذیرش دانشجویان، زبان تدریس، رشته‌های مورد توافق برای راه‌اندازی و امکانات آزمایشگاهی و بیمارستانی دانشکده علوم پزشکی آبادان مطرح کردند.
دکتر ضیایی در توضیح این مباحث، گفت: دانشجویان بین المللی برای دانشگاه علوم پزشکی تهران و با مجوز کمیته جذب دانشجویان خارجی این مجموعه پذیرش می‌شوند.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل با بیان اینکه تاکنون برای راه‌اندازی چهار رشته مقطع کارشناسی علوم زیستی (Life Sciences)، فوق‌لیسانس و دکترای تخصصی پرستاری و رشته پزشکی عمومی در مقطع MBBS پیش‌بینی‌هایی انجام شده، اظهار داشت: این در حالی است که زبان آموزش و تدریس از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران انگلیسی و فارسی اعلام شده است.
در ادامه، دکتر مجتبی دقیقی، مسئول دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان پردیس بین‌الملل به ارائه گزارشی از وضعیت فارغ‌التحصیلان بین‌المللی دانشگاه و فعالیت‌های این دفتر پرداخت و بیان داشت: تاکنون 255 دانشجوی بین‌الملل دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند که بیشترین تعداد آن‌ها در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل بوده‌اند.
وی آمار اعلامی را براساس دانشکده‌های زیرمجموعه دانشگاه تفکیک کرد و افزود: دانشکده پیراپزشکی با 90، بهداشت 63، توانبخشی 40، پزشکی 37، پرستاری و مامایی 31، دندانپزشکی 23، فناوری‌های نوین پزشکی 14 و علوم تغذیه و رژیم‌شناسی با 13 فارغ‌التحصیل، به ترتیب بیشترین دانش‌آموختگان را داشته‌اند.
دکتر دقیقی با اشاره به اینکه طبق مأموریت‌های دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان پردیس بین‌الملل تاکنون جلساتی با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها برگزار شده، اظهار داشت: به دنبال همفکری با معاونان بین‌الملل با 200 نفر از فارغ‌التحصیلان بین‌المللی از طریق ایمیل ارتباط برقرار شد که 20 درصد آن‌ها پاسخ‌های امیدوارکننده‌ای در خصوص ادامه تعامل با دانشگاه از جمله شرکت در رویدادها، جشن‌ها و دورهمی های دانشجویی دادند.
وی از راه‌اندازی صفحه دانش‌آموختگان بین‌المللی در سایت انگلیسی دانشگاه خبر داد و گفت: در قالب این صفحه ضمن ارائه اطلاعاتی در خصوص دانشگاه، فارغ‌التحصیلان خارجی را به تفکیک دانشکده معرفی کرده‌ایم.
مسئول دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان پردیس بین‌الملل ادامه داد: همچنین طی فرآیندی برنامه‌ریزی شده از تمام فارغ‌التحصیلان بین‌المللی عکس تهیه و اطلاعاتی دریافت شد تا به صورت یکپارچه در صفحه مذکور و یا صفحات مرتبط دانشکده‌ها و پژوهشکده‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر دقیقی با بیان اینکه تلاش می‌شود اطلاعات دانش‌آموختگان در این صفحه به‌روزرسانی شود، اضافه کرد: طی مصاحبه‌های صوتی و تصویری از دانشجویانی که در حال فارغ‌التحصیلی هستند تجارب آن‌ها را از تحصیل در دانشگاه جویا شدیم و در حال انعکاس آن‌ها در زیرسایت دانش‌آموختگان بین‌المللی هستیم.
وی با اشاره به برگزاری نشست آذر ماه سال گذشته با دانشجویان خارجی در حال فارغ‌التحصیلی دانشگاه و ایجاد فرصت گفتگو و بهره‌مندی از نقطه نظرات آن‌ها، گفت: همچنین پیش‌بینی برگزاری جشن فارغ‌التحصیلی برای جمع کوچکی از دانشجویان در دی ماه 98 شده بود که به تعویق افتاد و امیدواریم با بهبود شرایط کرونا امکان اجرای آن فراهم شود.
دکتر دقیقی یادآور شد: خوشبختانه در ارتباطاتی که تاکنون با فارغ‌التحصیلان داشته‌ایم اغلب آن‌ها در مراکز علمی یا دانشگاهی، مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار شده‌اند و تعدادی نیز جایگاه‌های خوبی را در کشور خود کسب کرده‌اند.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل نیز در توضیح اهمیت ارتباط با دانش‌آموختگان بین‌المللی دانشگاه، اظهار داشت: به طور حتم بخشی از اعتبار دانشگاه‌ها مرهون فارغ‌التحصیلان آن‌ها خواهد بود بنابراین ارتباط مؤثر و پایدار با این افراد می‌تواند دستاوردهای بسیار زیادی از جمله افزایش ورودی‌های جدید بین‌المللی دانشگاه و معرفی این مجموعه در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی به ارمغان بیاورد.
دکتر ضیایی از معاونان بین‌الملل خواست ارتباط دانشکده‌ها را با دانش‌آموختگان خود حفظ کنند و تصریح کرد: دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان پردیس بین‌الملل نیز تلاش می‌کند دانشکده‌ها را بیش از گذشته در جریان ارتباطات شکل‌ گرفته و اطلاعات مربوط به فارغ‌التحصیلان قرار دهد و امیدوار است با تعاملات دو طرفه بتواند این سرمایه‌ها را برای دانشگاه حفظ کند.
دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در جمع‌بندی این نشست با تأکید بر اینکه متقاضیان عراقی در آبادان برای شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران جذب می‌شوند، گفت: آنچه مسلم است از مرحله پذیرش تا آموزش و فارغ‌التحصیلی دانشجویان مطابق با فرآیندها و دستورالعمل‌های دانشگاه خواهد بود و هرگونه برنامه‌ریزی آموزشی و کنترل کیفی آموزش‌ها نیز مطابق با مقررات و قوانین این مجموعه صورت می‌گیرد.
وی با اشاره به انگیزه بسیار بالای دانشکده علوم پزشکی آبادان برای این سطح از همکاری، اضافه کرد: همچنین با ایجاد این شعبه افزایش دانشجویان ورودی از جنوب عراق با بهره‌گیری از توانمندی‌های منطقه آزاد آبادان در کنار حفظ مرجعیت علمی دانشگاه در سطح منطقه را مورد توجه قرار داده‌ایم. 
معاون بین‌الملل دانشگاه در پایان شناسایی وضعیت دانشجویان بین‌المللی فارغ‌التحصیل و موقعیت آن‌ها در کشورهایشان را موضوعی مهم به خصوص در بحث مارکتینگ و بازاریابی دانشگاه دانست و بیان داشت: با تکیه بر جذب دانشجویان خارجی حتی در پیش از انقلاب و ادامه این روند در طول 40 گذشته، شناسایی این افراد در حد امکان و یافتن راهکارهایی برای برقراری ارتباط با آن‌ها نیز بسیار با اهمیت خواهد بود.
 
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *