محتوای خبری معاونت بین الملل

با رویکرد راه‌اندازی موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی در ایران

نشست آشنایی بنیاد خیریه بوش با توانمندی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شریف برگزار شد

نشست آشنایی بنیاد خیریه بوش با توانمندی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شریف و بحث و بررسی پیرامون ساختاربندی موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در نشست  روز سه شنبه 14 شهریور 96، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل، دکتر موقر، معاون بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف، پروفسور Thomas Anderson، نماینده بنیاد خیریه بوش آلمان، دکتر Gunnar Norsted، استاد دانشگاه سلطان قابوس عمان،  دکتر فرزادفر، رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه،  دکتر پاسالار، رئیس مركز استعدادهاي درخشان و سرپرست مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه، دکتر عقابیان و دکتر محمدنژاد از مرکز تحقیقات کانسر، دکتر ربیعی، عضو هیأت‌علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف و دکتر مهربد، از مرکز نوآوری فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف حضور داشتند.
در آغاز، پروفسور Thomas Anderson، نماینده بنیاد خیریه بوش آلمان با اشاره  به اینکه یکی از اهداف اساسی تأسیس و گسترش این بنیاد، پشتیانی و توسعه تحقیقات علمی منجر به همکاری‌های بین‌المللی است، بیان داشت: بیش‌ترین تمرکز این مجموعه روی تحقیقاتی است که در زمینه پزشکی و سلامت انجام می‌شود.
وی با اشاره به حمایت بنیاد خیریه بوش از راه‌اندازی موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی در ایران، از علاقه‌مندی برای آغاز و به نتیجه رسیدن این همکاری خبر داد.
پروفسور Anderson تصریح کرد: بنیاد خیریه بوش امیدوار است در این فرآیند به عنوان یک دروازه عمل کند و ضمن فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز، مراکز تحقیقاتی اروپایی را راغب به همکاری‌های تحقیقاتی کند.
نماینده بنیاد خیریه بوش آلمان با بیان اینکه همچنین امیدواریم ایران به عنوان یکی از شرکای این پروژه بتواند منابع تحقیقاتی و مالی را از کشورهای منطقه خاورمیانه جذب کند، افزود: این موسسه باید قدرت تأثیرگذاری در کشورهای منطقه را داشته باشد و این وظیفه همه ما خواهد بود که افرادی را گرد هم جمع کنیم که قدرت تصمیم‌گیری داشته باشند.
وی همچنین به برگزاری نشست بنیاد خیریه بوش طی ماه‌های آینده در جزیره کیش با حضور نمایندگان مراکز اروپایی حامی فعالیت‌های تحقیقاتی اشاره و از سه دانشگاه ایرانی تهران، شریف و علوم پزشکی تهران جهت شرکت در این گردهمایی دعوت کرد.
در ادامه، پرسش‌هایی از سوی حاضران مطرح که توسط نمایندگان بنیاد خیریه بوش پاسخ داده شد.
همچنین نمایندگان مرکز تحقیقات انستیتو کانسر و مرکز نوآوری فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف نیز در قالب اسلایدهایی به معرفی فعالیت‌ها و اقدامات خود پرداختند.
دکتر Gunnar Norsted، استاد دانشگاه سلطان قابوس عمان نیز به عنوان یکی از دانشگاه‌های مشارکت‌کننده در موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی توضیحاتی در خصوص ساختار پیشنهادی برای این موسسه ارائه کرد.
وی گفت: اهداف این موسسه به اشتراک‌گذاری اطلاعات و ابزار در میان مؤسسات و دانشگاه‌های مرتبط، آسان کردن تبادل اطلاعات و داده‌ها، گسترش رقابت و همکاری در میان دانشگاه‌ها و مؤسسات در زمینه خاص، افزایش سرعت تولید اطلاعات و  روبرو شدن با مسائل تحقیقاتی بزرگ‌تر و پیچیده‌تر است.
دکتر Norsted همچنین نقشه عملیاتی موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی را در چهار گام تشریح کرد.
در حاشیه  این نشست دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل نیز با اشاره به اینکه بنیاد بوش در واقع یک انجمن خیریه علمی است که در گام نخست، ارتباطاتی را با دانشگاه صنعتی شریف برقرار کرد، اظهار داشت: همکاری موثر دو دانشگاه در چند کنسرسیوم همکاری‌های دانشگاهی جهانی، بستر آشنایی دانشگاه علم پزشکی تهران را با این بنیاد فراهم کرد.
وی تصریح کرد: حدود یک ماه پیش نشست مشترکی با حضور نمایندگان گروه‌های آموزشی دانشگاه‌های شریف و علوم پزشکی تهران که در حوزه‌های مهندسی پزشکی، اطلاع‌رسانی پزشکی، e-health، پزشکی شخصی و بیماری‌های غیر واگیر فعالیت‌های ارزنده‌ای انجام داده‌اند، تشکیل و صحبت‌های مقدماتی در خصوص تشکیل موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی انجام شد.
مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل با بیان اینکه بنیاد بوش هم اکنون فعالیت مشابهی را در کشورهای عمان و قطر انجام می‌دهد، گفت: نقش بنیاد مذکور به عنوان پیشنهاد دهنده تشکیل این موسسه، زمینه سازی برای تعاملات بین‌المللی میان مراکز تحقیقات متنوع جهان خواهد بود ضمن اینکه زیرساخت‌های ارتباطات پژوهشی را فراهم می‌کند.
دکتر نکوفر افزود: این در حالی است که بنیاد خیریه بوش دفاتر فعالی در عمان و قطر دارد که در قالب موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی علاقمند است همکاری در موضوعات مشخص را با دانشگاه‌های فعال در منطقه خاورمیانه دنبال کند.
وی از توافقات انجام شده برای انتخاب دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان هماهنگ‌کننده دانشگاه‌های ایرانی عضو این موسسه خبر داد و گفت: تعامل نزدیک معاونت‌های بین‌الملل دانشگاه‌های شریف و علوم پزشکی تهران، همکاری موثر دانشگاه با سایر دانشگاه‌های ایرانی حاضر در پروژه‌هایی چون اراسموس- مرحبا و اهمیت سهم خواهی ملی در قالب این پروژه، زمینه این انتخاب را فراهم کرد.
مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل با اشاره به مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شریف و تهران در موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی، بیان داشت: این در حالی است که سایر دانشگاه‌های علاقمند ایرانی نیز فرصت عضویت در این مجموعه را خواهند داشت.
دکتر نکوفر آشنایی بنیاد خیریه بوش با توانمندی‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران و بحث و بررسی پیرامون ساختاربندی  موسسه منطقه‌ای بیماری‌های غیرواگیر و پزشکی شخصی را موضوع اصلی این نشست اعلام کرد و افزود: نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران طی این جلسه آمادگی خود را برای انجام فعالیت‌های اجرایی مربوط به راه‌اندازی موسسه بیان کردند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به گزارش‌های کامل نمایندگان دو مرکز تحقیقاتی دانشگاه مقرر شد پروژه‌های پژوهشی مرتبط با فعالیت آن‌ها تعریف شود که امکان مشارکت مؤسسات و مراکز تحقیقاتی کشورهای منطقه نیز وجود داشته باشد.

خبر و عکس: مهناز وحیدی


مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی