محتوای خبری معاونت بین الملل

نشست آشنایی هیأت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با فعالیت های بین المللی دانشگاه برگزار شد

هیأت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با حضور در معاونت بین الملل ضمن بازدید از واحدهای زیرمجموعه، طی نشستی مشترک با بخشی از فعالیت های حوزه بین الملل دانشگاه آشنا شدند.

 گالري عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین الملل، دکتر کردی، معاون بین الملل دانشگاه در آغاز این نشست که چهارشنبه 22 فروردین برگزار شد، گفت: تعریف مشخصی از بین المللی سازی با مضمون فرآیند ورود و یکپارچه سازی بعد بین الملل در تحقیقات، آموزش و خدمات دانشگاه با هدف بهبود این فرآیندها، شناسایی فرهنگ ایرانی و اسلامی، تبیین مرجعیت علمی دانشگاه و حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی سرلوحه فعالیت های این حوزه قرار گرفته است.

وی افزود: بین المللی سای دو حیطه عمده بین المللی سازی در خانه که متشکل از ارتقاء امکانات سخت افزاری و نرم افزاری با استانداردهای بین المللی است و تبادلات دانشجویی، کارکنان و هیأت علمی و مبادلات علمی و خدمات را در برمی گیرد.
دکتر کردی با اشاره به ورود دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 2011 در حوزه جذب دانشجویان خارجی، تصریح کرد: تلاشهایی که تاکنون در این زمینه انجام شده، بستر پذیرش بیش از 850 دانشجوی خارجی از 46 کشور جهان را فراهم کرده است.
معاون بین الملل دانشگاه ادامه داد: حدود نیمی از این دانشجویان در دوره دکترای عمومی تحصیل می کنند و افزایش دانشجویان در دوره های تخصص، فوق تخصص و دکترای تخصصی در کنار مقطع Undergraduate غیر از رشته های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی نیز در دستور کار قرار دارد.  
وی دست یافتن به تعداد بهینه دانشجویان خارجی، افزایش کیفیت دانشجویان مورد پذیرش و اهمیت درآمدزایی این عرصه را از مهم ترین دغدغه های پیش روی دانشگاه در حال حاضر عنوان کرد.  
دکتر کردی در بخش بعدی صحبتهای خود توضیحاتی در خصوص پردیس بین الملل ارائه کرد و بیان داشت: پردیس بین الملل فعالیت خود را با جذب دانشجویان ایرانی آغاز کرد و در ادامه بنابر سیاستهای پیش رو جذب این گروه از دانشجویان به حداقل و هم اکنون پذیرش متقاضیان بین المللی مورد توجه قرار دارد.
معاون بین الملل دانشگاه همچنین به اجرای برنامه های مشترک بین المللی طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: پروژه های مختلفی چون اراسموس، اپاتل و کوتاتل در این مدت اجرایی و یا در حال اجرایی شدن است و شکل تازه ای از همکاری با دانشگاه های خارجی با رویکرد جذب مشترک دانشجو نیز مدنظر قرار دارد.
دکتر کردی با بیان اینکه در مقوله تفاهم نامه های بین المللی نیز اجرایی شدن آنها و برخورداری از برنامه عملیاتی مورد توجه این معاونت است، گفت: این در حالی است که بخشی از موانع جذب دانشجویان بین المللی با تشکیل کمیته تطبیق و متناسب سازی برنامه های آموزشی هموار شده است.
وی کالج بین الملل دانشگاه را نیز معرفی کرد و گفت: این محموعه آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی، آموزش زبان انگلیسی، برگزاری کلاسهای دروس مشترک را برعهده دارد و در آینده نزدیک به آموزش الکترونیک زبانهای فارسی و انگلیسی می پردازد.
معاون بین الملل دانشگاه بر تلاش برای ارتقاء حوزه پژوهش دانشگاه با بهره گیری از بعد بین الملل تأکید کرد و گفت: به طور حتم پژوهش موفقی اتفاق نمی افتد مگر اینکه یک فعالیت گروهی و میان دانشگاهی به ویژه در ابعاد بین المللی انجام شود.
دکتر کردی از تشکیل شبکه داخلی معاونت بین الملل دانشگاه نیز خبر داد و بیان داشت: تعیین معاونان بین الملل در دانشکده ها پیش از این انجام شده بود و از مدتی پیش انتخاب معاونان بین الملل گروه های آموزشی، معاونتهای ستادی و مراکز تحقیقاتی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی یادآور شد: اهمیت مقوله بین المللی سازی در ابعاد جهانی امروز به جایی رسیده است که به نظر نمی رسد دانشگاه ها و مراکز علمی بدون توجه به این مهم، راه به جایی ببرند.
در ادامه، دکتر صبری، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه مدیریت روابط بین الملل این دانشگاه مدت کوتاهی است که به صورت مستقل فعالیت می کند، گفت: تاکنون اقدامات این حوزه معطوف به تشریفات و بازدیدهای بین المللی بوده و هنوز به مقوله آموزش دانشجویان خارجی وارد نشده است.
وی هدف از حضور در دانشگاه علوم پزشکی تهران را آشنایی با تجربیات بین المللی دانشگاه عنوان کرد و گفت: در شرایط کنونی آگاهی از نکاتی چون شرایط پذیرش دانشجویان خارجی، مقررات آموزشی، اطلاعات بیشتر در زمینه تطبیق و متناسب سازی برنامه های آموزشی، راهکارهایی برای حل مسائل مربوط به دروس عمومی دانشجویان بین المللی، نحوه تدریس به دانشجویان خارجی، چگونگی تعامل آنان با بیماران و ... حائز اهمیت خواهد بود.
در ادامه، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین الملل معاونت بین الملل ضمن معرفی واحدهای زیرمجموعه این مدیریت گفت: طی سالهای اخیر با بهره مندی از فرصت هایی چون تبلیغ در وب سایت های معتبر بین المللی، تلاش شده معرفی ظرفیت های دانشگاه در کنار جذب دانشجویان خارجی مورد توجه قرار گیرد.
وی سیستم آنلاین پذیرش دانشجویان خارجی دانشگاه را در سطح کشور نمونه ای کم نظیر دانست و بیان داشت:  به واسطه پذیرش آنلاین از سال 2011 تاکنون بیش از 8 هزار و 300 متقاضی خاجی پرونده های خود را برای این دانشگاه ارسال کرده اند.
مدیر توسعه امور بین الملل معاونت بین الملل با اشاره به برگزاری 227 نشست کمیته پذیرش دانشجویان خارجی از سال 2011 تاکنون، افزود: بیش از 5 هزار و 500 پرونده در این نشست ها مطرح و امروز شاهد تحصیل 859 دانشجوی بین المللی در این دانشگاه هستیم.
دکتر شعبانی بالاترین آمار دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران را مربوط به کشورهای عراق، هند، پاکستان، نیجریه و افغانستان دانست و از برنامه ریزی برای افزایش جذب دانشجو از کشورهای هند و اندونزی خبر داد.
وی به فعالیت دو دبیرخانه تطبیق و متناسب سازی برنامه های آموزشی دانشجویان خارجی و EducationIRAN در زیرمجموعه مدیریت توسعه امور بین الملل معاونت بین الملل اشاره کرد و گفت: تطبیق و ارتقاء کوریکولوم رشته مقاطع موجود براساس معیارهای بین المللی، متناسب سازی طول دوره های آموزشی منطبق با نمونه های بین المللی و تعریف رشته مقاطع مورد نیاز داوطلبان بین المللی به تناسب کوریکولوم های موجود از طریق کمیته تطبیق و متناسب سازی برنامه های آموزشی که پس از برگزاری کمیته های فرعی دانشگاه در وزارت بهداشت تشکیل می شود، امکان پذیر خواهد بود.
مدیر توسعه امور بین الملل معاونت بین الملل همچنین EducationIRAN را نهادی برای بین المللی سازی دانشگاه ها و مجموعه ای میان سه وزارتخانه بهداشت، علوم و امور خارجه معرفی کرد و افزود: هم اکنون اطلاعات مربوط به 71 دانشگاه کشور به منظور جذب دانشجویان خارجی بر روی پرتال EducationIRAN قابل دسترس است.
دکتر نکوفر، مدیر روابط بین الملل، اعتباربخشی و رتبه بندی معاونت بین الملل نیز به تشریح بخشی از فعالیت هایی که منجر به گسترش ارتباطات با دانشگاه های کشورهای مختلف، سازمانها و نهادهای بین المللی شده است، پرداخت.
وی گفت: تجربیاتی که این مجموعه در طول سالها فعالیت در حوزه بین الملل کسب کرده در قالب سمینار بین المللی سازی آموزش عالی که اردیبهشت ماه سال گذشته با حضور 15 مهمان خارجی و نمایندگانی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی داخلی برگزار شد، در اختیار حاضران قرار گرفت.
مدیر روابط بین الملل، اعتباربخشی و رتبه بندی معاونت بین الملل تصریح کرد: این سمینار کاملا به زبان انگلیسی برگزار شد و اطلاعات سخنرانی مدعوین آن همراه با فیلم و عکس در وب سایت سمینار به آدرس  iheseminar.ir در دسترس است.
وی بسترسازی برای حضور و تدریس اساتید مدعو بین المللی در دانشگاه را نیز را رویکردی مهم در همکاری های بین المللی عنوان کرد و اظهار داشت: این اساتید که اغلب طی همکاری با گروه های آموزشی علاقه مندی خود را برای حضور در دانشگاه اعلام می کنند، گواهی استاد مدعو دریافت و سالانه جهت تدریس  واحدهای درسی به ایران می آیند.
دکتر نکوفر همچنین توضیحاتی در خصوص مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران و تعدادی از دانشگاه های ایرانی در پروژوه اراسموس اتحادیه اروپا ارائه کرد و گفت: این پروژه که با همکاری 9 دانشگاه اروپایی عملیاتی شد، بستر را برای همکاری های آتی بیش از پیش گسترش داد.
مدیر روابط بین الملل، اعتباربخشی و رتبه بندی معاونت بین الملل تصریح کرد: سفر معاون وقت بین الملل دانشگاه و معاونان بین الملل دانشکده ها به اسپانیا، حضور در دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا و برگزاری روز دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشگاه مذکور با مشارکت در این پروژه محقق شد.
وی به همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران به همراه دو دانشگاه ایرانی، پنج دانشگاه عراقی و پنج دانشگاه اروپایی در قالب پروژه اپاتل به عنوان یکی از پروژه های زیرمجموعه اراسموس پلاس نیز اشاره کرد و گفت: این در حالی است که با هدف توسعه ارتباطات دانشگاه های داخلی و استفاده متقابل از ظرفیت های همکاری بین المللی، کنسرسیوم همکاری های پنج دانشگاه ایرانی (تهران، امیرکبیر، شریف و علوم پزشکی تهران و ایران) شکل گرفت.
مدیر روابط بین الملل، اعتباربخشی و رتبه بندی معاونت بین الملل صحبت های خود را با معرفی برنامه دو استاد راهنما برای هدایت مشترک رساله دانشجوی دکترای تخصصی (Cotutelle) پایان داد و بیان داشت: این پروژه یکی از نمونه های موفق اجرای برنامه های مشترک میان دانشگاه ها و مراکز علمی جهان است.
بخش پایانی این نشست به صحبتهای دکتر حسن زاده، معاون آموزشی پردیس بین الملل اختصاص یافت و وی به تشریح ابعاد بین المللی سازی در آموزش عالی، اهداف کشورهای مختلف از بین المللی سازی و درآمد حاصل از این فعالیت ها در تعدادی از کشورها پرداخت.
معاون آموزشی پردیس بین الملل همچنین صنعت آموزش عالی استرالیا را به عنوان یکی از کشورهای موفق در اجرای سیاستهای بین المللی سازی معرفی کرد.
دکتر حسن زاده در ادامه با اشاره به آغاز به فعالیت های پردیس بین الملل از سال 86 با جذب دانشجویان ایرانی در جزیره کیش اظهار داشت: با وجود انتقال دانشجویان شعبه جزیره کیش از سال 93 به تهران، این مجموعه با پذیرش نزدیک به 150 دانشجوی خارجی از 11 کشور در طی دو نیمسال گذشته احیاء شد.
وی به انجام اقداماتی توسط این معاونت در راستای افزایش پذیرش دانشجویان خارجی اشاره کرد و افزود: توانمندسازی اعضای هیأت علمی، تدوین شیوه نامه هایی چون ارزشیابی دوره، ارزشیابی اعضای هیأت علمی و نحوه همکاری اساتید با پردیس بین الملل، تدوین کوریکولوم تدریس زبان فارسی تخصصی علوم پزشکی برای غیرفارسی زبانان در قالب کتاب، برگزاری آزمون جامع علوم پایه به زبان انگلیسی و طراحی و اجرای کوریکولوم های جدید متناسب با نیازهای دانشجویان بین المللی از جمله اقدامات انجام شده است.
دکتر حسن زاده خاطرنشان کرد: همچنین بروزرسانی وب سایت معاونت آموزشی پردیس بین الملل، تدوین برنامه ارتباط با دانش آموختگان بین المللی دانشگاه و برگزاری کارگاه های تعهد حرفه ای، روش مطالعه و منتورشیپ نیز عملیاتی شده است.
دکتر همتی، مشاور اجرایی معاونت بین الملل نیز در جمع بندی مباحث این نشست پیشنهاد اجرای برنامه مشترک میان دو دانشگاه را مطرح کرد و گفت: این رویکرد با گذراندن بخشی از دوره تحصیلی دانشجویان بین الملل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و مابقی در علوم پزشکی اصفهان می تواند بستر جدیدی برای همکاری های مشترک را رقم بزند.
در پایان ضمن پاسخ به سوالات هیأت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، این گروه از نزدیک با توانمندی های معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بین الملل، دانشکده های داروسازی، پزشکی و دندانپزشکی پردیس بین الملل آشنا شدند.
توضیح اینکه دکتر کردی، معاون بین الملل دانشگاه، دکتر حسن زاده، معاون آموزشی پردیس بین الملل، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین الملل، اعتباربخشی و رتبه بندی معاونت بین الملل، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین الملل معاونت بین الملل، دکتر همتی، مشاور اجرایی معاونت بین الملل، انصاری پور، سرپرست مدیریت بورسها و مأموریت های آموزشی، عبدالهی، سرپرست مدیریت شبکه و ارتباطات معاونت بین الملل و هیأت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به سرپرستی دکتر صبری، معاون آموزشی، روسای چهار دانشکده دندانپزشکی، پزشکی، بهداشت و داروسازی و جمعی از مدیران حوزه آموزش و دانشجویی این دانشگاه در این نشست حضور داشتند.

خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی