محتوای خبری معاونت بین الملل

نشست ارتقای پژوهش‌های بین‌المللی با همکاری مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های دانشگاه برگزار شد

نشست ارتقاي پژوهش‌های بین‌المللی با همکاری مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های دانشگاه به میزبانی معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل در نشست روز سه شنبه اول خرداد 97، دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر اسمعیل زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل، نمایندگانی از مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های علوم دندانپزشکی، مطالعات اعتیاد، ایمونولوژی مولکولی، تکامل کودکان، گیاهان دارویی، اورو انکولوژی، غدد و متابولیسم، مدیریت و اقتصاد دارو، پوست و جذام، روانپزشکی، علوم دارویی، نقص ایمنی، فناوری‌های نوین پزشکی، هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی و فرآورده‌های پیوندی ایران و کارشناسانی از مدیریت روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل حضور داشتند.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در آغاز هدف از این گردهمایی را ارتقاء پژوهش‌های بین‌المللی در سطح دانشگاه عنوان و توجه حاضران را به اعتلای مقوله‌های آموزش، پژوهش و خدمات با بهره‌گیری از بعد بین‌الملل جلب کرد.
وی با بیان اینکه شناسایی فرهنگ ایرانی و اسلامی و تبیین مرجعیت علمی دانشگاه با حرکت در مسیر بین‌المللی سازی امکان‌پذیر است، گفت: طی سال‌های اخیر سیاست‌گذاری‌ها و فعالیت‌های بسیاری در حوزه بین‌الملل انجام شده  که بی‌شک پایداری و توسعه آن‌ها نیازمند همراهی بخش‌های مختلف دانشگاه است.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: در حوزه آموزش بین‌الملل، جذب دانشجویان خارجی با سرعت مناسبی پیش ‌رفته و دانشگاه علوم پزشکی تهران از بسیاری جهات موفق تر از سایر دانشگاه‌ها عمل کرده است.
دکتر کردی افزود: در عرصه پژوهشی نیز حمایت‌های خوبی از طرح‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه دانشجویان خارجی انجام شده اما آمارها نشان می‌دهد مقالاتی که با تکیه بر همکاری‌های بین‌المللی تهیه شده‌اند، پراستنادتر  بوده و بیشتر دیده شده‌اند.
وی بر اهمیت ارتباط و تعامل با مراکز تحقیقاتی خارج از کشور تأکید کرد و بیان داشت: تعدادی از پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه همکاری‌های بین‌المللی را تجربه کرده‌اند اما باید به سمت پررنگ تر شدن این سطح از تعاملات پیش رفت.
معاون بین‌الملل دانشگاه همچنین سهم مراکز تحقیقاتی دانشگاه از جذب دانشجویان خارجی را با وجود توانمندی‌های بسیار، ناچیز دانست و گفت: مسائل پیش روی اجرای دوره دکترای تخصصی پژوهشی زمینه‌ساز اخذ سیاست‌های جدیدی در این حوزه و جایگزینی دکترای تخصصی استاد محور شده که امیدواریم منجر به افزایش پذیرش دانشجویان در این مراکز شود.
دکتر کردی برگزاری مشترک دوره‌های کوتاه مدت و جذب گرنت های بین‌المللی را نیز از دیگر زمینه‌هایی دانست که می‌تواند به ارتقاء تحقیقات بین‌المللی بیانجامد.
وی ابراز امیدواری کرد که تعیین رابطان و معاونان بین‌الملل مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها به شکل‌گیری شبکه‌ای از همکاری‌ها کمک و پیشبرد اهداف بین‌المللی سازی را تسهیل کند.
در ادامه، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل با تأکید بر اینکه عمده فعالیت‌هایی که طی سال‌های اخیر در عرصه پژوهش بین‌الملل انجام شده متوجه دانشجویان خارجی بوده است، افزود: این در حالی است که ارتباط نزدیک‌تر با مراکز تحقیقاتی دانشگاه می‌تواند شناسایی نقاط قوت و موانع پیش رو را به همراه داشته باشد و به شناخته شدن دانشگاه در عرصه بین‌الملل کمک کند.
دکتر اسمعیل زاده با بیان اینکه جلسه همفکری با صاحب‌نظران این حوزه راهکارهایی را برای اعتلای پژوهش‌های بین‌المللی پیش رو قرار داد، اظهار داشت: به عنوان یکی از این راهکارها به‌روزرسانی پایگاه داده‌های مربوط به گرنتهای بین‌المللی با هدف جذب این گرنتها توسط مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به مقوله راه‌اندازی دفتر همکاری‌های بین‌المللی ایران و سوئیس و گسترش تعاملات با دانشگاه‌های این کشور، از مکاتباتی در این باره با واحدهای زیرمجموعه دانشگاه و تشریح جزییات و زمینه‌های همکاری طی هفته‌های آتی خبر داد.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل توسعه تعاملات با اساتید و مراکز تحقیقاتی خارج از کشور را لازمه پیشبرد اهداف بین‌المللی سازی پژوهش عنوان کرد و توجه حاضران را به مقوله جذب استاد وابسته بین‌المللی (Affiliated Professor) که فرصت چاپ مقالات و انتشارات مشترک و مطرح شدن هر چه بیشتر دانشگاه در سطح بین‌المللی را ایجاد می‌کند، جلب کرد.
دکتر اسمعیل زاده ادغام مطالعات چندملیتی، جمعیتی و داده‌های اطلاعاتی مراکز تحقیقاتی دانشگاه با مراکز مشابه خارجی را منجر به انتشاراتی دانست که مراجعات و استنادات زیادی در عرصه جهانی خواهد داشت.
وی ضمن تأکید بر عملکرد موفق دانشگاه در عرصه پذیرش دانشجویان خارجی، گفت: با توجه به حضور تمام وقت این دانشجویان در دانشگاه، می‌توان از توانمندی‌های آن‌ها به عنوان محقق در مراکز تحقیقاتی بهره برد.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل بر لزوم تمرکز بر مقوله استاد مشاور بین‌المللی در مسیر بین‌المللی سازی پژوهش تأکید کرد و یادآور شد: آیین‌نامه استاد مشاور بین‌المللی برای پایان‌نامه دانشجویان ظرف چند ماه آینده آماده و به واحدهای زیرمجموعه ابلاغ خواهد شد.
در ادامه، کارشناسانی از مدیریت روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل برنامه افق چشم‌انداز 2020 اتحادیه اروپا و برنامه دو استاد راهنما برای هدایت مشترک رساله دانشجوی دکترای تخصصی(Cotutelle) را معرفی کردند و اطلاعاتی در خصوص سازمان Humboldt و بررسی فرصت‌های پژوهشی در آلمان و سامانه علم سنجی وزارت بهداشت (ISID) در اختیار حاضران قرار دادند.
همچنین نمایندگان مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های حاضر نیز نقطه نظرات خود را در خصوص کلیات مباحث مطرح شده، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود و چگونگی توسعه زمینه‌های همکاری‌های بین‌المللی مطرح کردند.
دکتر کردی در جمع‌بندی این نشست رشد مراکز تحقیقاتی را از طریق بعد بین‌الملل امکان‌پذیر دانست و از حاضران خواست در جهت پیشرفت خود، مراکز تحقیقاتی و دانشگاه گام بردارند.
دکتر اسماعیل زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل نیز با توجه به دیدگاه‌های مطرح شده به انجام اقداماتی در راستای حمایت از پژوهش‌های بین‌الملل چون برگزاری کارگاه‌های گرنت نویسی و تعریف جایزه پژوهش بین‌الملل برای جشنواره ابن‌سینا اشاره کرد.
همچنین در پایان مقرر شد به منظور تعامل هر چه بیشتر حوزه‌های پژوهش و بین‌الملل برگزاری جلسات منظم و ادواری با نمایندگان مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها در دستور کار قرار گیرد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی