محتوای خبری معاونت بین الملل

با محوریت ارائه برنامه راهبردی چهارساله برگزار شد

نشست مشترک اعضای شورای مدیران معاونت بین‌الملل دانشگاه با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها

نخستین جلسه مشترک اعضای شورای مدیران معاونت بین‌الملل دانشگاه با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها در دور جدید فعالیت‌ها برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در ابتدای این نشست که شنبه 7 بهمن در سالن شورای روابط عمومی دانشگاه برپا شد، گفت: در دور جدید فعالیت‌های این معاونت تلاش می‌شود به صورت منظم و ماهیانه جلساتی با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها برپا شود.
وی موضوع اصلی این گردهمایی را بحث و بررسی پیرامون برنامه راهبردی چهارساله معاونت بین الملل دانشگاه عنوان کرد و اظهار داشت: در برنامه مذکور تعریف مشخصی از بین‌المللی سازی با مضمون یکپارچه‌سازی بعد بین‌الملل در آموزش، پژوهش و خدمات با هدف بهبود و ارتقا، شناسایی فرهنگ ایرانی و اسلامی، تبیین مرجعیت علمی دانشگاه و حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی سرلوحه قرار گرفته است.
دکتر کردی با اشاره اینکه قلمرو توسعه بین‌الملل همه ابعاد دانشگاه است، اظهار داشت: به واسطه تدوین برنامه چهارساله معاونت بین‌الملل ارتقاء دانشگاه در حوزه‌های مختلف مورد توجه است.
وی از ارائه این برنامه در هیأت‌رئیسه دانشگاه ظرف یک هفته آینده خبر داد و بیان داشت: طی این جلسه راهبردهای اصلی و کلان برنامه چهارساله معاونت بین‌الملل که براساس راهبردهای پیشین، سیاست‌های دانشگاه و دیدگاه‌های جدید این حوزه گردآوری‌شده، ارائه می‌شود.
معاون بین‌الملل دانشگاه بر اهمیت فعال شدن هر چه بیشتر گروه‌های آموزشی و مراکز تحقیقاتی در فعالیت‌های بین‌المللی سازی دانشگاه و تصمیم سازی‌های این حوزه تأکید کرد.
وی از معاونان حاضر خواست دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود را در جهت اصلاح برنامه مذکور ارائه کنند.
دکتر همتی، مشاور اجرایی معاونت بین‌الملل نیز گفت: بحث‌هایی که طی این جلسه ارائه می‌شود در واقع هدف‌گذاری در سطوح کلان و تبدیل آن به برنامه چهار ساله است.
وی افزود: در برنامه راهبردی چهارساله معاونت بین‌الملل ایجاد تحول در حوزه‌های پژوهش و خدمات تخصصی در کنار توسعه مقوله آموزش که از قبل آغاز شده، مدنظر قرار گرفته است.
مشاور اجرایی معاونت بین‌الملل با بیان اینکه ساختار برنامه مذکور شامل کلان راهبردها، راهبردهای فرعی، ارائه برنامه‌ها و فعالیت‌های مربوط به آن‌ها با شاخص‌های عملکردی است، تصریح کرد: برای هریک از برنامه‌ها زمان‌بندی و میزان پیشرفت در طول چهار سال تعیین شده است.
وی اضافه کرد: محورهای عملیاتی چهار ساله معاونت بین‌الملل را شاید بتوان در سه حوزه راهبردها و برنامه‌های توسعه بین‌الملل، پایگاه‌های اطلاعاتی توسعه بین‌الملل و پایش و ارزشیابی فعالیت‌های بین‌الملل تعریف کرد.
دکتر همتی به تشریح هریک از راهبردهای کلان، فرعی و در ادامه برنامه‌ها و فعالیت‌های ذیل آن پرداخت و از حاضران خواست جایگاه دانشکده‌ها را در برنامه‌ها مشخص و در مسیر تدوین برنامه عملکردی مجموعه خود گام بردارند.
وی با اشاره به اینکه راهبردهای کلان تا لایه ذینفع نهایی و فعالیت نهایی نشانه‌گذاری شده‌اند، گفت: ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی دانشجویان و دانش‌آموختگان بین‌الملل دانشگاه، ظرفیت‌های بین‌المللی اعضای هیأت‌علمی، گرنتهای آموزشی و پژوهشی بین‌الملل مرتبط با دانشگاه، فرصت‌ها و سفرهای برنامه‌ریزی‌شده و قراردادها و تفاهم‌نامه بین‌المللی به منظور پیشبرد مباحث مطرح شده، پیشنهاد می شود.
مشاور اجرایی معاونت بین‌الملل اضافه کرد: در طول چهار سال آتی با بهره‌گیری از پارادایم های مختلفی چون تشویق و جایزه، مقایسه و رتبه‌بندی و کنترل و ارزیابی تلاش می‌شود تا پایش فعالیت‌های بین‌المللی و در نهایت ارتقاء سیستم انجام گیرد.
دکتر همتی با بیان اینکه در صورت توافق با کلیات برنامه‌ها، صاحبان فرآیندها (دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی)، باید نسبت به انعقاد تفاهم‌نامه در مجموعه خود اقدام کنند، افزود: دانشگاه تا حدودی با اختصاص منابع جاری خود از فعالیت‌های بین‌المللی پشتیبانی کرده اما خلق ثروت در برنامه‌هایی که ذی‌نفع اصلی آن‌ها دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی هستند، باید در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه، حاضران به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و مباحثی چون پرداختن به نقش ایران در تکمیل تاریخ پزشکی و معرفی هویتی و تمدنی ایران، ارائه راهکارهایی برای کاهش فعالیت‌های موازی معاونت‌های بین‌الملل، آموزشی و پژوهشی، راه‌اندازی شرکت‌های دانش بنیان، همگرایی هر چه بیشتر میان بخش بین‌الملل با سایر حوزه‌های دانشگاه، تحکیم جایگاه معاونت‌های بین‌الملل در دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی، تشکیل شبکه‌ای از اساتید دانشگاه به منظور بهره‌مندی از دیدگاه‌های آن‌ها در حوزه بین‌المللی سازی و رصد برنامه‌ها و فعالیت‌های گذشته و بررسی میزان تحقق آن‌ها را مورد تأکید قرار دادند.
همچنین لزوم توجه به ظرفیت آموزش مجازی در مسیر بین‌المللی سازی، جذب هیأت‌علمی بین‌المللی از کشورهای هدف، ارائه فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه در وب‌سایت های معتبر، افزایش انگیزه رابطان بین‌الملل گروه‌های آموزشی، توسعه تعاملات و همکاری‌های بین‌المللی، حمایت از اساتید فعال در آموزش دانشجویان خارجی، راه‌اندازی رشته یا دپارتمان در دانشگاه‌های خارج از کشور، انعقاد تفاهم‌نامه با مؤسسات اعطاء کننده گرنتهای بین‌المللی، تعیین تکلیف در خصوص جذب دانشجو در مقطع دکترای تخصصی پژوهشی (PhD by Research)، تعیین نقشه راه جذب دانشجویان خارجی طی سال‌های  آینده، اجرای برنامه‌های بین‌الملل در دانشگاه به عنوان یک ضرورت نه یک انتخاب و توجه به چشم‌انداز 1404 در تدوین برنامه‌ها نیز ضروری عنوان شد.
دکتر کردی در بخش پایانی این نشست از معاونان بین‌الملل خواست ظرف کوتاه‌ترین زمان ممکن ضمن دریافت نظرات از افراد صاحب‌نظر و شاخص در دانشکده‌ها، دیدگاه‌های خود را به معاونت بین‌الملل دانشگاه اعلام کنند.
معاون بین‌الملل دانشگاه همچنین در خصوص مقوله موازی کاری فعالیت‌های بین‌الملل با دو حوزه آموزش و پژوهش گفت: هر برنامه‌ای که معرفی دانشگاه در عرصه بین‌المللی را به ارمغان بیاورد کارنامه کاری همه ما است و نیاز نیست حتماً به نام بخش بین‌الملل انجام شود.
وی از تلاش برای کاهش تداخلات کاری در تعامل با رئیس دانشگاه و مدیران و معاونان ستادی خبر داد و از معاونان بین‌الملل خواست این موضوع را در سطح دانشکده‌ها پیگیری کنند.
دکتر کردی با تأکید بر اینکه سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری کلی در حوزه بین‌الملل باید با اتفاق نظر و تعامل با افراد حاضر در این نشست انجام گیرد، گفت: این در حالی است که از همه می‌خواهم ضمن سعه‌صدر نهایت تلاش خود را برای پیاده‌سازی برنامه‌های چهارساله به کار گیرند.
معاون بین‌الملل دانشگاه با اشاره به مسائل مالی پیش روی دانشگاه، توجه حاضران را به اهمیت درآمدزایی از طریق فعالیت‌های بین‌المللی چون برگزاری دوره‌های کوتاه مدت، جذب دانشجوی مشترک، اخذ گرنتهای بین‌المللی و راه‌اندازی پردیس مشترک با دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور جلب کرد.
توضیح اینکه دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه، دکتر حسن‌زاده، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل، دکتر امینیان و دکتر سوداگر روسای دانشکده‌های پزشکی و دندانپزشکی پردیس بین‌الملل، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل، دکتر خامی، مشاور عالی، دکتر همتی، مشاور اجرایی معاونت بین‌الملل، دکتر اسمعیل زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل، معاونان بین‌الملل دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی، بهداشت، توانبخشی، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی، فناوری‌های نوین پزشکی، علوم تغذیه و رژیم شناسی، طب ایرانی و نمایندگانی از دانشکده‌های داروسازی، مجازی و علوم تغذیه و رژیم شناسی در این نشست حضور داشتند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی