محتوای خبری معاونت بین الملل

در راستای آغاز فصل جدیدی از همکاری‌های مشترک

نشست معاونان و مدیران امور بین‌الملل اتحادیه پنج دانشگاه ایرانی برگزار شد

نشست مشترک معاونان و مدیران امور بین‌الملل اتحادیه پنج دانشگاه ایرانی 5IRIUC به دعوت دانشگاه تهران برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این جلسه که یکشنبه اول بهمن برپا شد، دکتر قهرمانی، دکتر کردی، دکتر قاسمی و دکتر طوسی، معاونان بین‌الملل دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران و صنعتی امیرکبیر، دکتر سیم چی، مدیر امور بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل دانشگاه، دکتر گلرو، مدیر امور بین‌الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر معصومیان، مشاور امور بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف، دکتر آخوندزاده، دکتر نجات و دکتر دولو از دانشگاه تهران حضور داشتند.
دکتر قهرمانی، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران در آغاز این گردهمایی گفت: با همت و مساعی دکتر نکوفر،  ابتکار عمل معاونت وقت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران و در راستای توسعه همکاری‌های مشترک علمی و بین‌المللی، روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و ایران و دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، شریف و تهران اوایل سال 95 یادداشت تفاهمی را امضاء کردند.
وی افزود: دانشگاه‌های مذکور در قالب پروژه اراسموس- مرحبا و سمینار بین المللی سازی آموزش عالی (IHE Seminar) با یکدیگر همکاری داشته‌اند و امروز فرصتی است تا ضمن بیان تجربیات و استفاده از فرصت‌های مشترک، شاهد آغاز فصل جدیدی از تعاملات میان آن‌ها باشیم.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه نیز با استقبال از فرصت ایجاد شده برای همکاری هر چه بیشتر دانشگاه‌های ایرانی طراز اول کشور، این رویکرد را بستری جدید پیش روی دانشگاه‌های عضو اتحادیه پنج دانشگاه ایرانی (5IRIUC) به ویژه در حوزه بین‌الملل عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی آشنایی با ظرفیت‌ها و فعالیت‌های هر یک از دانشگاه‌های حاضر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار داشت: در سایه این شناخت فرصت اجرای برنامه‌هایی چون جذب مشترک دانشجو و برگزاری دوره‌های آموزشی در رشته‌های میان‌رشته‌ای، فراهم خواهد شد.
دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل نیز برگزاری برنامه‌هایی چون سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی (IHE Seminar) توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران و تقبل دومین دوره برپایی این گردهمایی توسط دانشگاه صنعتی شریف را حاکی از همکاری مثبت میان وزارتخانه‌های بهداشت و علوم دانست و گفت: سخنرانی‌های این سمینار به عنوان کلاس آموزشی بین‌المللی سازی قابل برداشت است و از دانشگاه‌ها می‌خواهیم استفاده لازم را از این فرصت ببرند.
وی افزود: تمامی سخنرانی ها به صورت پادکست و چند رسانه ای در سایت IHE Seminar قابل دسترس خواهد بود.
دکتر نکوفر اجرای برنامه دو استاد راهنما برای هدایت مشترک رساله دانشجوی دکترا  (Cotutelle PhD Program) با همکاری پنج دانشگاه ایرانی را پیشنهاد کرد و بیان داشت: طبق این برنامه دانشجو بخشی از تحصیل خود را در دانشگاه مبدأ و بخشی دیگر را در دانشگاه مقصد می‌گذراند و توسط دو استاد راهنما هدایت می‌شود.
مدیر روابط بین الملل، اعتباربخشی و رتبه بندی معاونت بین الملل در خصوص انتقال تجربیات اجرای این برنامه به چهار دانشگاه حاضر اعلام آمادگی کرد.
وی به معرفی برنامه چشم‌انداز 2020 اتحادیه اروپا (Horizon 2020) پرداخت و افزود: به زودی کارگاه آموزشی معرفی این برنامه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود که نمایندگان دانشگاه‌های دیگر نیز امکان حضور خواهند داشت.
دکتر نکوفر همچنین توجه حاضران را به تبادل داخلی اساتید و دانشجویان میان دانشگاه‌های وزارت بهداشت و علوم جلب کرد.
وی ابراز امیدواری کرد مسائل موجود در جذب دانشجویان بین‌المللی و حضور دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های خارج از کشور چون Curriculum Tailoring و Credit transfer در سایه تعاملات ایجاد شده در اتحادیه پنج دانشگاه ایرانی تسهیل شود.
سپس دکتر معصومیان، مشاور امور بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به اهمیت توسعه همکاری‌ها، تصریح کرد: در این مسیر نیاز به ایجاد کمپین بازاریابی در ذیل فعالیت‌های مربوط به ارتقاء پروژه EducationIRAN احساس می‌شود.
وی همچنین به طرح پیشنهاد راه‌اندازی  Central International House با همکاری پنج دانشگاه و با رویکرد اسکان دانشجویان و اساتید را مطرح کرد که با استقبال روبرو شد.
مدیر امور بین‌الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز با ارائه مدلی بین‌المللی از کنسرسیوم‌های دانشگاهی، به تشریح ساختار پیشنهادی برای اتحادیه پنج دانشگاه ایرانی پرداخت و افزود: به نظر می‌رسد توسعه ارتباطات آموزشی و پژوهشی مشترک با کشورهای مختلف و بهره‌مندی از امکانات و ظرفیت‌های یکدیگر با تعاملات بیشتر امکان‌پذیر باشد.
دکتر قاسمی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران هم به مقوله تبادل اساتید در رشته‌هایی با زمینه‌های مشترک اشاره کرد و گفت: در خصوص همکاری با سازمان‌ها و مراکز داخلی و خارجی، لزوم برخورداری آن‌ها از اعتباربخشی بین‌المللی احساس می‌شود.
در ادامه، موضوع برگزاری مشترک مدارس تابستانی (Summer School)، ویژه دانشجویان بین‌المللی توسط معاون بین‌الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیشنهاد شد.
دکتر طوسی ادامه داد: این رویکرد با بهره‌مندی از توان آموزشی و امکانات پنج دانشگاه از دیدگاه‌های بین‌المللی بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
دکتر نجات از دانشگاه تهران نیز بر اهمیت در اولویت قرار دادن مباحث Central International House، تبادل دانشجویان و مشارکت دانشگاه‌ها در پروژه‌های مختلف علمی تأکید کرد.
مدیر امور بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف هم با تأکید بر اینکه آنچه پنج دانشگاه ایرانی را به هم متصل می‌کند، حوزه‌های میان‌رشته‌ای است، گفت: به عنوان نقطه آغاز همکاری‌ها جمع‌بندی اهداف مشترک دانشگاه‌ها و سپس تعیین ساختار اتحادیه ضروری به نظر می‌رسد.
دکتر سیم چی با بیان اینکه پیشنهاد می‌کنم از ظرفیت پنج دانشگاه در کارهای بزرگ و قابل‌اجرا استفاده شود، گفت: در این راستا برگزاری دوره‌ای مشترک (Joint Degree) برای دانشجویان خارجی با مشارکت پنج دانشگاه قابل‌ اجرا خواهد بود.
بخش پایانی این نشست به جمع‌بندی مباحث مطرح شده توسط معاون بین‌الملل دانشگاه تهران اختصاص یافت.
دکتر قهرمانی تصریح کرد: در شرایط کنونی و به منظور پیشبرد اهداف همکاری، لزوم برگزاری نشست مشترک هیأت‌رئیسه پنج دانشگاه احساس می‌شود.
وی همچنین به معرفی اجمالی دبیرخانه دانشمندان جهان اسلام که در دانشگاه تهران مستقر است، پرداخت و نسبت به ایجاد زمینه‌های حضور نمایندگان چهار دانشگاه دیگر در نشست‌های ماهانه این مجموعه اعلام آمادگی کرد.
معاون بین‌الملل دانشگاه تهران همچنین از وجود بستر مناسب برای شرکت اتحادیه پنج دانشگاه ایرانی در نمایشگاه EURAS استانبول با حضور نمایندگان دانشگاه‌های کشورهای مختلف خبر داد و از دکتر گلرو خواست هماهنگی‌های لازم در این باره را انجام دهد.
همچنین مقرر شد طی نشست آتی در اوایل اسفندماه، حاضران به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود در خصوص اهداف، ساختار و شیوه کاری اتحادیه پنج دانشگاه ایرانی بپردازند و پیشنهادات همکاری‌های مشترک را ارائه دهند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی