محتوای خبری معاونت بین الملل

با رویکرد تبادل تجارب دانشکده‌ها

نشست همفکری برگزاری مدارس تابستانی ویژه دانشجویان بین‌الملل برگزار شد

نشست همفکری با رویکرد تبادل تجارب دانشکده‌ها در خصوص برگزاری مدارس تابستانی ویژه دانشجویان بین‌المللی و تعریف فرآیندها و برنامه‌ریزی برای این حوزه برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که دوشنبه 11 بهمن در ستاد مرکزی دانشگاه برپا شد، دکتر عرب خردمند معاون بین‌الملل دانشگاه با اشاره به اینکه برپایی مدرسه‌های تابستانی برای دانشجویان بین‌المللی نقش مهمی در معرفی دانشگاه، فرهنگ کشور و ایجاد جریان تبادل دانشجویان دارد، اظهار داشت: با توجه به تجربه تعدادی از دانشکده‌های زیرمجموعه دانشگاه در اجرای این برنامه‌ها، فرصتی برای تبادل تجربیات آن‌ها فراهم شد.
دکتر عرب خردمند تصریح کرد: معاونت بین‌الملل دانشگاه در صدد تشویق و ترغیب دانشکده‌ها و ایجاد بسترهای لازم برای فعالیت در این حوزه است.
وی از معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها خواست ضمن بررسی زمینه‌های لازم برای برگزاری مدارس تابستانی، فعالیت مضاعف در حوزه تبلیغات جذب دانشجویان خارجی و پیاده‌سازی صحیح این فرآیند را در دستور کار خود قرار دهند.
دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل نیز با بیان اینکه برگزاری مدارس تابستانی مزایای بی‌شماری دارد، گفت: در همین راستا طی سال‌های 2014 و 2016 تعدادی از کارشناسان بین‌الملل دانشگاه در مجمع مدرسه تابستانی  به میزبانی کشورهای مالزی و هند شرکت کردند.
وی همچنین با ارائه اسلایدهایی به بیان مطالعاتی که در خصوص مدارس تابستانی انجام شده، پرداخت و گفت: مطالعات نشان می‌دهد بحث مدرسه‌های تابستانی از سال 2002 میلادی رشد فراوانی داشته ضمن اینکه نقش بسزایی در دانش افزایی شرکت‌کنندگان ایفا کرده است.
مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل ادامه داد: گروه‌های سنی مختلف از کودکان تا سالمندان هدف برپایی Summer School در اقصی نقاط جهان هستند.
دکتر شعبانی با اشاره به چند نمونه موفق مدارس تابستانی که توسط دانشگاه‌های اکسفورد انگلستان، ادینبرو اسکاتلند، اوترخت هلند و کپنهاگ دانمارک برگزار شده است، مزایای اجرای این برنامه‌ها برای هریک از دانشگاه‌های مذکور را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه مدارس تابستانی در حوزه‌های Business و Management در دنیا از محبوبیت ویژه‌ای برخوردارند، گفت: برترین نمونه‌های این برنامه‌ها تاکنون به میزبانی کشورهای اسپانیا، آلمان، انگلستان، امارات و ایتالیا برگزار شده است.
مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل همچنین وب‌سایتSummer School in Europe.EU  را معرفی کرد و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز درخواست عضویت خود را در این وب‌سایت که امکان تبلیغ مدارس تابستانی ویژه دانشجویان بین‌المللی را دارد، ارائه کرده است.  
دکتر شعبانی در بخش بعدی صحبت‌های خود به مؤلفه‌های مدرسه‌های تابستانی اشاره کرد و اظهار داشت: طول دوره مدارس تابستانی به طور معمول بین دو هفته تا 20 روز در نوسان است ضمن اینکه زمان‌بندی آن نیز باید با نمونه‌های بین‌المللی تطبیق داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه شهریه این دوره‌ها از انعطاف بسیاری برخوردار است، بیان داشت: مدارس تابستانی به طور معمول یا رایگان هستند  و یا هزینه کمی دارند.
مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل افزود: شرکت‌کنندگان اغلب علاقمندند در مدارسی حاضر شوند که معادل یک تا دو واحد درسی آن‌ها باشد بنابراین توجه به این مقوله نیز در جذب دانشجویان نقش چشمگیری دارد.
وی در پایان از تعریف قالب مشخصی برای مدارس تابستانی دانشگاه خبر داد و از دانشکده‌ها خواست برنامه‌های خود را در این باره ارائه کنند.
در ادامه، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل نیز برگزاری مدارس تابستانی را یکی از شاخص‌های مهم در موفقیت دانشکده‌ها و موضوعی حائز اهمیت در مقوله بین‌المللی سازی دانشگاه عنوان کرد.
دکتر نکوفر با بیان اینکه انتظار می رود در سال آتی زیرمجموعه‌های دانشگاه نگاه جدی تری به این مهم داشته باشند، گفت: حرکت در این مسیر تنها در شناخته شدن دانشگاه نقش ندارد بلکه شهر تهران، ایران و جاذبه‌های گردشگری آن نیز معرفی خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت برپایی مدارس تابستانی با موضوعاتی که برای دانشجویان بین‌المللی از جذابیت برخوردار است، خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی صحیح و به موقع دانشکده‌ها امکان حمایت معاونت بین‌الملل دانشگاه از آن‌ها تسهیل خواهد شد.
در ادامه، یزدانی، کارشناس بین‌الملل معاونت بین‌الملل اطلاعاتی در خصوص حضور در نخستین مجمع مدرسه تابستانی به میزبانی کشور مالزی، در اختیار حاضران قرار داد.
دکتر نیکبخت نصرآبادی، معاون بین‌الملل دانشکده پرستاری و مامایی نیز به بیان تجربه برگزاری دوره کارآموزی پرستاری ویژه دانشجویان عراقی از دانشگاه سلیمانیه و کالج پرستاری اقلیم کردستان در سال 2012 پرداخت.
همچنین توضیحات چهار دوره مدرسه تابستانی بین‌المللی بهداشت عمومی و نخستین مدرسه تابستانی اپیدمیولوژی و دستاوردهای برگزاری آن‌ها نیز توسط معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت ارائه شد.
معاون بین‌الملل دانشکده پزشکی نیز با تأکید بر اینکه برگزاری مدارس را نباید تنها منوط به شکل تابستانی آن‌ها کرد، بیان داشت: در بسیاری از دانشگاه‌های خارجی مدارس در فصولی چون بهار و زمستان نیز برگزار می‌شوند.
دکتر رضایی افزود: همچنین برپایی مدارس تابستانی برای دانش‌آموزان سنین مختلف نیز می‌تواند در دستور کار قرار گیرد ضمن اینکه شفاف شدن منافع و دستاوردهای برپایی چنین برنامه‌هایی برای دانشکده‌ها، همکاری‌های آن‌ها را پررنگ‌تر خواهد کرد.
وی همچنین از برنامه‌ریزی برای برپایی مدرسه تابستانی ویژه دانشجویان پزشکی با همکاری یکی از دانشگاه‌های اوکراین خبر داد و یادآور شد: هم اکنون طرف اوکراینی در صدد ارزیابی دانشجویان علاقمند برای شرکت در این دوره جهت معرفی به دانشکده پزشکی تا نیمه فوریه 2017 است.
مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل در بخش پایانی تأمین اقامت دانشجویان بین‌المللی و تسهیل فرآیند کنسولی آن‌ها را از جمله حمایت‌های معاونت بین‌الملل دانشگاه از مدارس تابستانی عنوان کرد.
معاون بین‌الملل دانشگاه نیز از دانشکده‌ها خواست ظرف یک هفته آینده برنامه‌های خود را در صورت علاقمندی برای برگزاری مدرسه‌های تابستانی سال آتی اعلام کنند.
دکتر عرب خردمند یادآور شد: به منظور حمایت بهتر، شفافیت در تقویم برنامه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است ضمن اینکه تابستان‌ها به دلیل فرصت یک ماهه خالی بودن خوابگاه دانشجویان بین‌المللی، فرصت مناسبی برای برگزاری مدارس است.
توضیح این که، دکتر عرب خردمند، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه و پشتیبانی معاونت بین‌الملل، دکتر نبوی زاده، مدير امور آموزشي پرديس بین‌الملل و معاونان بین‌الملل دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی، بهداشت، توانبخشی، فناوری‌های نوین پزشکی، طب سنتی و علوم تغذیه و رژیم شناسی و مشاور معاون بین‌الملل دانشکده داروسازی از حاضرین این جلسه بودند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی



مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی