محتوای خبری معاونت پژوهشی

با هدف کاهش بار بیماری های غیرواگیر سازمان جهانی بهداشت راهنمای نظارت بر برنامه ها و مداخلات موثر در زمینه بیماری های غیر واگیر منتشر کرد

سازمان جهانی بهداشت راهنمای نظارت بر برنامه های تشخیص سریع وضعیت بیماران مبتلا به بیماری های غیرواگیر را باکمک متخصصانی از کشور های مختلف از جمله ایران منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، به اذعان متخصصان سلامت جهانی،  علیرغم تعهدات ملی و جهانی و همچنین مداخلات موثر برای مدیریت بیماری های غیرواگیر در جهان، پیشرفت ها به سمت دستیابی به اهداف SDG 3.4 کند بوده است و در دو دهه اخیر ادغام خدمات بیماری های غیرواگیر در سیستم های مراقبت های بهداشتی چشمگیر نبوده است.

نظارت بر اجرای مداخلات مؤثر و مبتنی بر شواهد در مواجهه با  بیماری‌های غیرواگیر به‌ویژه در نظام مراقبت‌های اولیه که به عنوان اولین نقطه تماس بیمار با بیمار در نظر گرفته می شود، می‌تواند کیفیت خدمات و پوشش همگانی سلامت را بهینه کند.

در همین ارتباط، سازمان جهانی بهداشت اخیرا با همکاری متخصصان حوزه سلامت کشور های عضو از جمله ایران، راهنمای نظارت بر برنامه ها و مداخلات موثر در زمینه بیماری های غیر واگیر را تدوین و در اختیار کشور ها قرار داده است.

این دستورالعمل  شامل چندین چارچوب و مجموعه‌ای از شاخص‌های استاندارد مرتبط، معتبر و قابل اجرا برای هدایت ثبت و گزارش داده‌های خدمات بهداشتی مرتبط با بیماری های غیر واگیر از جمله آسم، بیماری انسداد مزمن ریه (COPD)، سرطان سینه، سرطان دهانه رحم، بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا و دیابت در سطح مراقبت‌های اولیه می باشد.

کشورها می‌توانند از این راهنما، که حاصل تلاش جمعی متخصصان جهانی در زمینه بهداشت است، برای تقویت نظارت بر پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر  در نظام های ملی اطلاعات بهداشتی موجود، به‌ویژه سیستم‌های معمول گزارش‌دهی و پایش مراکز بهداشتی استفاده کنند.

این راهنما توصیه هایی را برای بهینه سازی داده های خدمات بهداشتی در مسیر تسهیل تشخیص و درمان زودهنگام بیماری های غیرواگیر در سطح مراقبت های اولیه ارائه می دهد و  می‌توان از آن برای شناسایی شکاف‌های اطلاعاتی و حمایت از گنجاندن نظارت بر بیماری‌های غیرواگیر در سیستم‌های معمول اطلاعات سلامت مراکز بهداشتی، که در حال حاضر وجود ندارد، استفاده کرد.

همچنین استفاده استراتژیک از شاخص های مرتبط و معتبر تسهیل برنامه ریزی و اجرای برنامه ملی، هدایت مدیریت منابع و حمایت از تصمیمات بالینی را ترویج میکند.

برای مشاهده متن کامل این دستورالعمل اینجا را ببینید.

 

فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *