محتوای خبری معاونت پژوهشی

برگزاری سومین جلسه کمیته مشورتی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی

در سومین جلسه کمیته مشورتی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به همگرایی فعالیت ها در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی و همچنین نحوه سیاست گذاری معاونت پژوهشی در نحوه حمایت از طرح های پژوهشی حوزه پرداخته شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، جلسه کمیته مشورتی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی روز شنبه 5 شهریور ماه سال 1401 از ساعت 10 صبح با حضور دکتر فتوحی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و اعضای محترم کمیته در سالن شورای معاونت تحقیقات وفناوری دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه دکتر فتوحی محوریت موضوع جلسه را همگرایی فعالیت ها در حوزه پژوهشهای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی اعلام کردند،همچنین نحوه تعامل و ارتباط مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده هایی که در این حوزه فعالیت دارند چگونه خواهد بود؟ ایا این فعالیت ها موازی هم یا تکمیل کننده هم هستند؟ و نیز نوع حمایت دانشگاه (معاونت تحقیقات و فناوری) را چگونه می توان تعریف کرد؟

در ادامه جلسه هر یک از اعضای کمیته به مواردی اشاره نمودند:

دکتر حمیدیه گفتند اهمیت تشکیل و تدام این جلسات، به منظور هم اندیشی و مشارکت بیشتر و پیشبرد اهدافی که در راستای افزایش فعالیت و حرکت دانشگاه در بحث سلول های بنیادی است خواهد بود.

ارائه یک چشم انداز توسط هر یک از اعضا با توجه به محوریت موضوع جلسه

-           اهمیت حضور شتابدهنده ها جهت حمایت از طرح به جهت بالا بودن هزینه های مربوط به طرح های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی

-           بحث در خصوص چگونگی هزینه کرد دانشگاه در زمینه فناوری و علوم جدید

دکتر شیر کوهی نیز اشاره کردند مرکز جامع می تواند جایی جهت ارائه پروپوزال/ طرح های مرتبط باشد. در نهایت مرکز جامع می تواند پروپوزال و یا طرح هایی که به لحاظ ایده، محصول، متقاضی بازار شرایط بهتری دارند را به شتابدهنده ها وصل کند.
دکتر آقایان گفتند آیا دانشگاه برای حمایت از این موضوع مشتاق بوده و خواهان این علم است؟هر مرکز یا پژوهشکده ای فعالیت خودرا بطور مجزا انجام دهد و این جمع کمیته سیاست گذاری های لازم را در زمینه های مختلف پزشکی انجام دهد تا طبق آن دانشگاه از طرح ها و محصولاتی که در بازار خواهان دارند و به لحاظ پزشکی بازساختی به روز هستند را حمایت کند.شتابدهنده ها می توانند تاثیر به سزایی در جذب سرمایه  و تامین بودجه های مورد نیاز به دانشجوها، شرکت های نوپا داشته باشد.می توان روی 5 حوزه تمرکز کرد تا دانشگاه بر اساس آن این حمایت ها را انجام دهد.

کمیته می تواند محل مناسبی جهت انتقال بخشی از طرح ها که قابلیت اجرایی شدن در مرکز جامع را دارند ، باشد. بعنوان مثال استفاده از ظرفیت های موجود در بخش های اتاق تمیز و اتاق های کشت جهت اتلاف زمان و هزینه برای ایجاد محیط های آزمایشگاهی

دکتر پاکدل فرمودند توجه به شرکت های محصول محور بسیار مهم است.باید از افراد متخصص در این زمینه حمایت شود/  دانشگاه به افزایش مهارت این افراد کمک کند تا شاهد خروج آن ها از کشور نباشیم.

دکتر احمد بیگی گفتند حمایت از تولید دانش /حمایت از افراد متخصص/ حمایت از طرح هایی که در تیراژ بالاست/ می توان مطابق مصوبه وزارت بهداشت پیش رفت. می توان مطابق 5 اولویت اعلام شده از سوی وزارت بهداشت 3 اولویت برتر را انتخاب و طی فراخوان و اطلاع رسانی، زمینه را جهت حمایت از آن ها فراهم کنیم.
دکتر احمدوند با اشاره به طرح های مرتبط با NK ، اهمیت دریافت حمایت یا گرنت به طرح های مهم را مطرح کردند.

دکتر کجباف زاده نیز عدم پراکنده کاری، تقویت زیرساخت ها را عنوان کردند.

در جمع بندی قرار شد در جلسه آتی حوزه های اولویتی که قابلیت حصول به محصول فناورانه را دارد و عین حال در دانشگاه پتانسیل قابل قبولی برای آن وجود دارد مورد بحث و توافق قرار بگیرد.

فاطمه تقی زاده
تهیه کننده:

فاطمه تقی زاده

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *