محتوای خبری معاونت دانشجویی

انجام بیمه تکمیلی دانشجویان وزارت بهداشت در آینده نزدیک

مدیرعامل سابق سازمان بیمه سلامت ایران گفت: ایجاد بیمه تکمیلی برای دانشجویان وزارت بهداشت، پیشنهاد معاون فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه است و من نیز این قول را داده‌ام که این موضوع را به بیمه آتیه سازان حافظ ارجاع دهم، در این خصوص از سمت سازمان بیمه سلامت ایران آمادگی و چارچوب‌های لازم وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی، به نقل از مفدا، طاهر موهبتی مدیر عامل سابق سازمان بیمه سلامت ایران در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه پوشش خدمات بیمه‌ای دانشجویان دستیار پزشکی و Ph.D  دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مفدا در خصوص اهمیت انعقاد این تفاهم نامه، گفت: یکی از وظایف و ماموریت‌های ما در سازمان بیمه سلامت، بیمه همه اقشار کشور بوده است که یکی از این گروه‌ها نیز دانشجویان عزیز ما هستند. در یک ابتکار ارزشمند و هوشمندانه، وزارت بهداشت تصمیم گرفت پوشش بیمه‌ای را برای این دسته از دانشجویان با اولویت دانشجویان رزیدنت که در خط مقدم مبارزه با بیماری‌ها و مدافعان سلامت هستند، ایجاد کند.
وی در ادامه با اشاره به تعداد دانشجویان دستیاری و Ph.D  تحت پوشش این تفاهم نامه، ابراز داشت: جامعه هدف ما شامل ۲۲ هزار نفر است که با احتساب خانواده‌های این جمع حدود ۶۰ هزار نفر خواهند شد؛ رویه بیمه و اعتبارات این بخش به این شکل است که ۵۰ درصد از هزینه بیمه را وزارت بهداشت پرداخت می‌کند و ۵۰ درصد دیگر را صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به نمایندگی از دانشجو پرداخت خواهد کرد و در مدت مشخصی این پرداختی را در اقساط معین از دانشجو پس خواهد گرفت.
این مقام مسؤول با بیان این‌که انعقاد این تفاهم نامه اتفاق بسیار خوبی است که به دغدغه ما در بخش درمان کمک خواهد کرد، گفت: دغدغه ما هزینه‌های درمان است که بدون حمایت بیمه‌ای، بسیار بالا است، اگرچه ایران نسبت به کشورهای همسایه در وضعیت بهتری در خصوص این هزینه‌ها قرار دارد اما باز هم این دغدغه وجود دارد.
وی که اکنون به عنوان معاون امور حقوقی مجلس و امور استان‌های وزارت بهداشت منصوب شده است، در خصوص خدماتی که بیمه سلامت دانشجویان رزیدنتی و Ph.D  در اختیار این دانشجویان قرار خواهد داد، گفت: بر اساس این بیمه، ۹۰ درصد هزینه‌های درمان این عزیزان در بخش بستری و ۷۰ درصد هزینه‌ها در بخش سرپایی پرداخت خواهد شد، دریافت دو هزار و ۴۵۰ قلم دارو و چهار هزار و ۹۰۰ خدمت در بسته خدمتی سازمان بیمه سلامت نیز از دیگر خدماتی است که شامل این دسته از بیمه شدگان می‌شود.
این مقام مسؤول اضافه کرد: در بیمه‌های تکمیلی رویکرد اقتصادی دیده شده است زیرا این نوع بیمه بدون رویکرد اقتصادی، قابل اداره نیست. اما ما قول می‌دهیم در حوزه دانشجویی، به دنبال جنبه‌های اقتصادی نباشیم و بتوانیم نقش کمک کننده را ایفا کنیم. از این سو دوستان ما در وزارت بهداشت به عنوان متولیان این طرح باید کمک کنند تا این مهم را نیز در برنامه‌های بعدی دنبال کنیم. در این خصوص از سمت سازمان بیمه سلامت ایران آمادگی و چهارچوب‌های لازم وجود دارد. ما امیدواریم این رویه ارزشمند ادامه پیدا کند و گروه‌های دیگر دانشجویی و دیگر دانشگاه‌ها در سطوح و مقاطع دیگر بتوانند به این جمع بپیوندند و در ادامه مبحث بیمه‌ تکمیلی نیز دنبال شود.
موهبتی افزود: با توجه به خطری که برای این دسته از دانشجویان وجود دارد، ابتدا بیمه دانشجویان دستیار تخصصی و Ph.D دیده شد و در ادامه در همه مقاطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و در دیگر رشته‌ها در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی این روند تسری پیدا خواهد کرد.
معاون وزیر بهداشت در تکمیل سخنان خود با بیان این‌که در وزارت علوم نیز در این خصوص اقداماتی شده است، گفت: برای دانشجویان وزارت علوم که سابق بر این عملکرد داشتیم به صورت گسترده‌تر وارد عمل شویم. البته تفاوتی که میان وزارت بهداشت و وزارت علوم در این خصوص وجود دارد این است که وزارت بهداشت پرداخت ۵۰ درصد سرانه سلامت را تقبل کرده است و ۵۰ درصد دوم را در قالب وام صندوق رفاه پرداخت می‌کند که این شکل کار بسیار ستودنی است.
وی در پایان با اشاره به اهمیت پوشش بیمه سلامت برای همه مردم ایران، یادآور شد: من از این فرصت استفاده می‌کنم و از همه مردم عزیزی که به هر دلیلی تا کنون برای بیمه کردن خود تحت پوشش بیمه سلامت اقدام نکرده‌اند، دعوت می‌کنم که هر چه زودتر، اقدام کنند. امروز روی تخت بیمارستان عزیزی را بیمه نمی‌کنیم و بیمه کردن بیمار روی تخت بیمارستان تنها شامل بیماران کرونایی خواهد بود. هزینه‌های درمانی ۲۰ یا ۳۰ میلیونی در صورت نداشتن بیمه، فرد و خانواده وی را دچار فقر مالی خواهد کرد در حالی که مردم عزیز کشورمان با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت در عرض ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت می‌توانند خود و خانواده خود را بیمه سلامت کرده و با پرداخت سرانه ۵۵ هزار و ۷۰۰ تومان در ماه از مزایای پوشش بیمه سلامت استفاده کرده و در برابر هزینه‌های درمان مصون بمانند.

کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *