محتوای خبری معاونت دانشجویی

مراسم بزرگداشت سردار سلیمانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر حسین قناعتی: رفتار و کردار شهدا باید در جامعه تجلی پیدا کند

با حضور رئیس دانشگاه، دانشجویان، جوانان و دانشگاهیان پرشور، چهارمین مراسم بزرگداشت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی با سخنرانی دکتر رحیم پور ازغدی و حجت الاسلام و المسلمین قریشی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی و دانشجویی، این مراسم سه شنبه 12 دی از ساعت 12:30 در آمفی تئاتر ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران به همت ستاد بزرگداشت سردار دلها برگزار شد
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه گفت: سردار سلیمانی نمونه یک انسان کامل بود که فرصتی است برای همه انسانهاست که از این شخصیت ارزشمند، وارسته و انقلابی الگوبرداری کنند.
وی افزود: پیامبر اکرم (ص)، امیرالمومنین حضرت علی(ع) و انبیا را ندیده ایم، اما حضور برخی افراد، ما را به یاد آن ها می اندازد و نشان می دهد که انسان چگونه می تواند در همه ابعاد شخصیتی رشد کند.
رئیس دانشگاه با اشاره به شعر حافظ «نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت ... به غمزه مسأله‌آموز صد مدرّس شد» در وصف شهید والامقام سلیمانی گفت: سردار به عنوان رزمنده بسیجی از کرمان به جنگ تحمیلی پیوست و نشان داد انسانی بدون اینکه به دانشگاه رفته باشد، چگونه می تواند اوج بگیرد و درجات والای انسانی را تجربه کند و در جنبه های نظامی استراتژیستهای جهان را به تحیر وادارد.
دکتر قناعتی به چند جنبه شخصیتی سردار دلها اشاره کرد وگفت: سردار اخلاق مدار بود. به غیبت و تهمت به شدت حساس بود و رعایت می کرد، از گناه دوری می کرد، شجاع بود، با مردم ارتباط می گرفت که نمونه آن شناخت تمام علمای شیعه و سنی در عراق و سوریه و رفاقت با اقوام بود، اعتقاد، باور دینی و نماز شب و مراعات حق الناس از ابعاد وجودی این مرد بزرگ است که برای همه می تواند درس و تذکر باشد. نگاه بزرگ و جهان شمول، آینده نگرانه و استراتژیک ایشان باعث شد بسیاری از دولتمردان خارجی همچون رئیس جمهور، وزیر امور خارجه آمریکا و ... آرزوی ملاقات ایشان را داشته باشند و این نشان از بزرگی این مرد دلیر دارد.
رئیس دانشگاه گفت: مقام معظم رهبری به واژه بسیار زیبایی اشاره دارند و آن مکتب سلیمانی است. خطر مکتب سلیمانی برای استکبار، صهیونیست و ابرقدرتها از زنده بودن سردار بیشتر است و این مکتب در همه کشورها و انسان های آزادیخواه زنده و در حال گسترش بوده و خیرات وجود این مرد بزرگ هنوز ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه دانستن کافی نیست از آیت الله جوادی آملی نقل کرد که «چشم و گوش مبنای دیدن و دست و پا مبنای حرکت است دانستن کفایت نمیکند باید عمل کرد» و افزود: جوانان باید بدانند امثال ما باید شهید سلیمانی را بشناسیم و به ایشان اقتدا کنیم، باید رفتار و کردار شهدا که عارف بالله بودند، در جامعه تجلی پیدا کند. باید در این عصر از آبروی مان برای انقلاب، مردم و اسلام بگذاریم و در جنگ های نرم، رسانه، علمی و بیولوژیکی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کمک کنیم و دانشجویان، کارکنان و استادان باید سهم خود را در این موضوع انجام دهند.
وی در پایان گفت: این انقلاب پیروز است چون صاحب آن حضرت صاحب الزمان (عج) است و باید با همدلی و وحدت همه گروه ها، مسیر علمی و پژوهشی و فرهنگی دانشگاه را پیش ببریم.

مکتب سلیمانی در بین مردم، منطقه و جامعه جهانی است
در این مراسم دکتر رحیم پور ازغدی در خصوص جایگاه شهید والامقام سردار سلیمانی و مکتب سلیمانی در بین مردم، منطقه و جامعه جهانی سخن گفت و به ابعاد وسیع شخصیتی و بزرگ ایشان پرداخت و گفت: اینکه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) سلیمانی را تعبیر به مکتب کردند به این معناست که شخصیت این مرد دلیر فوق العاده است و نباید نگاه شخصی داشت و مکتبی باید به این موضوعات نگاه کنیم. این شخصیت ها دانشگاهی و حوزوی نیستند بلکه در مدرسه جهاد و شهادت تربیت شده اند.
استاد ازغدی افزود: شهید سلیمانی در کنار شخصیت نظامی، یک فرد متفکر، فرهنگی، معنوی و بین المللی است و در کنار شجاعت و آرمانگرایی بسیار واقع بین و متواضع و مودب بودند و خیلی سخت است همه این خصوصیات در یک انسان جمع شود.
وی ادامه داد: خوب بودن افراد ملاک نیست و باید مثل شهید سلیمانی وارد میدان شد و نترسید و آبروی خود را برای اسلام، قرآن و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گذاشت. سلیمانی دوراندیش بود و این فهم درست از مسایل و بصیرت وی باعث شد ایران در منطقه قدرت اول باشد و آینده کشور تضمین شود. این انسان ژرف اندیش با سفر به 110 کشور دنیا مکتب اسلام و مقابله با دولتمردان و ابرقدرتان غاصب و زورگو را فرماندهی و پایه ریزی کرد به صورتی که داعش در منطقه زمین گیر و از بین رفت. 

مکتب سلیمانی دنیای امروز را تحت تاثیر قرار داده است
حجت الاسلام و المسلمین قریشی رئیس نهاد نمایندگی مقم معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به میلاد حضرت زهرا(س) و تبریک روز زن و مادر و میلاد امام خمینی (ره) گفت: داغ شهید حاج قاسم سلیمانی چند سالی است که بر دل مستضعفان جهان نشسته است و در تاریخ شخصیت های نظامی، فرماندهان و دلاوران فراوانی ثبت شده اند که این شهید از شخصیت های کم نظیر دارای ابعاد مختلف انسانی، اخلاقی، بینشی و در مباحث نظامی یک اعجوبه استراتژیک دفاعی است.
وی افزود: درست است سلیمانی را از دست داده ایم اما مکتب ایشان تا ابد زنده است. این مکتب هسته هایی را در دنیا ایجاد کرده که دنیای امروز را تحت تاثیر قرار داده و در معادلات جهان، نقش بازی می کند.
 قریشی با ذکر فرمایشی از حضرت امام صادق (ع) که می فرمایند: دشمنان ما را از احمق ها آفریدی گفت: این مرد در به دست فرعون ترن و ظالم ترین مرد جهان فعلی به شهادت رسید و چه افتخاری برای ایران زمین که چنین انسان هایی در مکتب اسلام، قرآن، امام (ره) و رهبری پرورش یافته اند.
سردار سلیمانی برای آسایش و امنیت کشور جان خود را همچون شهدای عزیز، فدا کرد که ما به عنوان دانشجو، کارمند و استاد بتوانیم در دانشگاه علوم پزشکی تهران درس بخوانیم و مدارج عالی تحصیلی را بگذرانیم. این از نکات قابل وصف شخصیت و ابعاد بزرگ این شهید وارسته است.

تقدیر از بانوان کادر درمان آسیب دیده در دوران کرونا
در پایان مراسم، به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) و روز مادر و زن، از 9 بانوی کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران که در دوران همه گیری کووید 19 (کرونا) بیشترین آسیب را دیدند، توسط رئیس دانشگاه و مسئولان ستاد بزرگداشت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی تقدیر و قدردانی شد.

علی محمدی فیض آبادی
تهیه کننده:

علی محمدی فیض آبادی

تصاویر