محتوای خبری معاونت دانشجویی

مدیریت تربیت بدنی اولین کارگاه آنلاین ورزش های بومی محلی را برگزار کرد

مدیریت تربیت بدنی معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اولین کارگاه مجازی آشنایی با ورزش های بومی محلی را برای دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت دانشجویی فرهنگی، اولین کارگاه آنلاین مدیریت تربیت بدنی با محوریت آشنایی با فرهنگ غنی ورزش های بومی محلی ایران، ویژه دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی روز دوشنبه 12 آبان 99، با تدریس سمیه رضایی مدرس فدراسیون ورزش های بومی محلی در فضای اسکای روم برگزار شد.
رضایی در این کارگاه با تأکید بر گستردگی سرزمین ایران و تنوع فرهنگی و قومیتی، گفت: زمینه‌ تنوع بازی‌های محلی و بومی، به تناسب ویژگی‌های فرهنگی هر منطقه، فراهم بوده و در گذشته این بازی‌های بومی، زمینه‌ای برای تقویت ارتباطات و انتقال خصلت‌های فرهنگی را فراهم می‌کرد.
وی افزود: نسل گذشته از طریق این بازی‌های بومی و محلی علاوه بر فراهم کردن فرصت تبادل فرهنگی، اخلاقیات و ارزش‌ها را به نسل جدید منتقل می‌کردند. جنبه‌ تفریحی و شادی این بازی‌ها استقبال گسترده‌ همه‌ سنین و اقشار جامعه را به عنوان نوعی ورزش و تفریح به دنبال داشت. همچنین ،این بازی‌ها به نوعی اصلی‌ترین پرکننده‌ اوقات فراغت در گذشته برای تمام سنین محسوب می‌شده است.
رضایی ادامه داد: باوجود زندگی صنعتی، مشغله‌های کاری، ماشینی شدن و شهرنشینی زندگی امروزی، نقش این دسته از بازی‌های بومی و محلی که به نوعی ورزش با کمترین امکانات محسوب می‌شد را در زندگی امروزی کم‌رنگ کرده است. این در حالی است که زندگی امروزی شدیداً نیازمند زمینه‌هایی است که فرصت تبادلات فرهنگی و اجتماعی و ارتباط بین نسل‌ها را فراهم کند، از این رو لزوم احیای این بازی‌ها از سوی مسئولان ورزشی و شهری کشور در استان‌ها و شهرهای کشور کاملاً احساس می‌شود.
همچنین در ادامه کارگاه، در خصوص انواع بازی های بومی محلی ایران، تاریخچه بازی ها، نحوه بازی و اینکه هر بازی در کدام منطقه از ایران رواج داشته صحبت شد.
مدرس فدراسیون ورزش های بومی و محلی در پایان تصریح کرد: زندگی آپارتمان نشینی امروزه و گرایش بیشتر بچه ها به بازی های یارانه ای، باعث شده بازی های بومی محلی کم رنگ تر شود و این کم تحرکی در بچه ها باعث عدم تخلیه انرژی آن ها و به دنبال آن لجبازی و افسردگی را برای آنان خواهد داشت و به والدین پیشنهاد شد، بازی هایی که قابل اجرا در منزل باشد را برای بچه ها آموزش دهند.
وی در پایان کارگاه به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد.

کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *