محتوای خبری معاونت دانشجویی

نشست هم اندیشی تدوین سند برنامه ملی فعالیت بدنی مرتبط با سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران

مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری مدیریت تربیت بدنی، معاونت های دانشجویی فرهنگی و بین الملل دانشگاه، میزبان نشست هم اندیشی تدوین سند برنامه ملی فعالیت بدنی مرتبط با سلامت شدند.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی، نشست هم اندیشی تدوین سند برنامه ملی فعالیت‌های بدنی مرتبط با سلامت با موضوع ارائه راهکار‌های سازمان‌های متولی برای تحلیل وضعیت فعالیت بدنی در ایران، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
این نشست با حضور پروفسور فیونا بال نماینده فعالیت بدنی سازمان جهانی بهداشت «WHO»، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر رامین کردی معاون بین الملل دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی، دکتر فرزین حلب چی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر افشین استوار رئیس بخش بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، دکتر عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، دکتر مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، دکتر منصور رنجبر نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران و دکتر محمد حسین پور غریب مدیر تربیت بدنی دانشگاه و جمعی از مسئولان و صاحب نظران حوزه فعالیت بدنی، با بررسی برنامه‌های متناسب با فعالیت بدنی و تندرستی آحاد مختلف جامعه، روز ۷ اردیبهشت ۹۸ با برگزاری ۳ کارگاه کلید خورد و تا روز ۸ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
در ابتدای نشست دکتر کردی در ارتباط با اهمیت فعالیت بدنی گفت: میزان فعالیت بدنی با سلامت، ارتباط حائز اهمیتی دارد که متاسفانه طی ۱۰ سال گذشته در کشور ما رو به کاهش بوده و هرسال ۲ تا ۳ درصد به تعداد افرادی که به مقدار کافی فعالیت بدنی ندارند افزوده می شود.
وی افزود: میزان فعالیت بدنی کشور ما در حدود 10 سال پیش در سطح 25 درصد قرار داشت که برابر با متوسط جهانی بود اما متاسفانه در حال حاضر به جایی رسیده ایم که حدود ۶۰ درصد مردم در این زمینه فعالیتی ندارند.
رئیس مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی ادامه داد: اداره کل بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت و معاونت بهداشت و درمان با هماهنگی دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران و مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران به همراه وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان و در پی آن سازمان هایی که در فعالیت بدنی دخیل هستند مانند بهزیستی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی، وزارت راه و شهرسازی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، جمعیت هلال احمر وسازمان های NGO با موضوع فعالیت بدنی گرد هم آمدند تا با همکاری هم، سند ملی افزایش فعالیت بدنی مرتبط با سلامت را بنویسند که طی شش ماه گذشته جلسات متعددی برگزار و پس از بررسی وضعیت موجود از تمام سازمان ها در نشستی که در این دو روز با حضور مسئول فعالیت بدنی سازمان جهانی بهداشت برگزار شد پیش نویس اولیه این سند نوشته شده تا بتوانیم در مدت کوتاهی با کمک این سند ملی، به افزایش فعالیت بدنی در کشور کمک بسزایی کنیم. در این بین در مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی فعالیت هایی که برای افزایش فعالیت بدنی لازم است انجام شده و پروژه هایی هم در حال انجام است تا بتوانیم پشتیبانی علمی این فعالیت‌ها را پیش ببریم.
بعد از آن، دکتر حمیدی درخصوص جایگاه فعالیت های ورزشی قهرمانی و همگانی در کشور گفت: تمرکز بر درمان بیشتر از تمرکز بر پیشگیری است و در ورزش کشور هم ورزش قهرمانی نسبت به ورزش همگانی اولویت بیشتری دارد و این یکی از چالش های ما است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر سواد فیزیکی و حرکتی و اهمیت شکل گرفتن آن در دوران کودکی افزود: تمرکز بر کودکان و نوجوانان محدود است و ما باید سرمایه‌گذاری بر کودکان را افزایش دهیم تا فعالیت حرکتی را برای آینده آنان تضمین کنیم.
وی افزود: در صورتی که سواد حرکتی در سنین کودکی شکل بگیرد می توانیم امیدوار باشیم که ورزش همگانی و در پی آن قهرمانی در آینده پیشرفت خواهد کرد.
دکتر رئیسی نیز در ضمن تبیین اهداف برگزاری این نشست، عنوان کرد: در سال ۲۰۱۳ اولین برنامه ملی فعالیت بدنی تدوین و با حضور پرفسور فیونا بال تدوین شد. همچنین وی بر اهمیت فعالیت بدنی و نقش آن در بیماری های غیر واگیردار تاکید و از برگزاری جلسات قبلی با مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه دکتر احمدی نیز ضمن تبیین نمایه اختصاصی کشور در وزارت ورزش و جوانان، بر اهمیت توسعه ورزش همگانی تاکید کرد.
توضیح اینکه، نخستین نشست توسعه فعالیت‌های بدنی به میزبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دی ماه سال ۹۷ و دومین نشست به میزبانی وزارت آموزش و پرورش در بهمن سال ۹۷ و سومین نشت نیز به میزبانی وزارت ورزش و جوانان در روز ۲۷ فروردین ۹۸ برگزار شد.
چهارمین و آخرین نشست هم اندیشی تدوین سند برنامه ملی فعالیت بدنی مرتبط با سلامت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران ۸ اردیبهشت ماه ۹۸ با برگزاری ۴ کارگاه تخصصی به کار خود پایان خواهد داد.
این سلسله نشست‌ها با هدف سیاست گذاری فعالیت بدنی در ۳ حوزه تردد فعال، شغل فعال و تفریح فعال و ورزش برگزار شده است.

خبرنگار: نیلوفر کلانتری
عکاس: مهدی کیهان

فرزاد  سلطانپور
تهیه کننده:

فرزاد سلطانپور