• تاریخ انتشار : 1394/08/16 - 15:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1941
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری اولین جلسه سطح‌بندی خدمات مادر و نوزاد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران

رییس دانشگاه موضوع مادر و نوزاد را هم ازنظر عاطفی و هم ازنظر اجتماعی حائز اهمیت و حساسیت ویژه‌ای خواند.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، معاونت درمان دانشگاه اولین جلسه سطح‌بندی خدمات مادر و نوزاد را با حضور دکتر جعفریان رییس دانشگاه، دکتر علی پور معاون درمان، اعضای هیئت‌علمی گروه زنان و زایمان، روسا، مدیران، مترون ها و مسئولین بخش‌های زنان و زایمان بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی تابعه 16 آبان 94 در ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار کرد.
دکتر جعفریان ضمن تشکر از دکتر نیری و همکاران ایشان، گروه زنان و زایمان دانشگاه و معاونت درمان که در خصوص برنامه سطح‌بندی خدمات مادر و نوزاد تلاش کردند گفت: موضوع مادر و نوزاد باید به‌عنوان مهم‌ترین موضوع و به‌صورت یک شرایط بحرانی در ذهن همه‌کسانی که در عرصه خدمات درمانی فعالیت می‌کنند جا بیافتد و همه برنامه های ما به گونه طراحی شود که همیشه برای این شرایط بحرانی آماده‌باشیم.
وی با تأکید بر حساسیت مسئله به جهت طبی و مواجهه با نفوس محترم مادر و نوزاد آن را هم ازنظر عاطفی و هم ازنظر اجتماعی دارای اهمیت ویژه خواند و افزود: میزان مرگ مادر باردار و نوزاد درعین‌حال که یکی از شاخص‌های قابل‌توجه بهداشت در سطح جامعه است؛ از دو منظر شاخص بهداشتی و درمانی نیز قابل توجه است چرا که به ترتیب تعداد مرگ مادر باردار در منطقه تحت پوشش و تعداد مرگ مادر باردار در بیمارستان‌های تحت پوشش را نشان می دهد.
رییس دانشگاه، همچنین با اشاره به تشکیل منظم کمیته‌های مربوط به مرگ مادر باردار و نوزاد در معاونت درمان دانشگاه و فعالیت‌هایی که در این حوزه در حال انجام است گفت: گزارش‌های مربوط به مرگ مادر باردار و نوزاد، مورد به مورد و با دقت خاصی در این کمیته‌ها موردبررسی و تحلیل قرارگرفته و باهدف کاهش آمار موجود، واکنش مناسب نسبت به آن ها انجام می‌شود.
دکتر جعفریان یکی از راه‌های کاهش مرگ مادر باردار و نوزاد را سطح‌بندی خدمات مورد نیاز آن ها اعلام کرد و گفت: آنچه مهم است نظام مند بودن اعمالی است که انجام می‌دهیم و باید بدانیم در مواجهه با موارد احتمال خطر بالا (highrisk) تکلیف چیست.
وی بر ایجاد سیستم توزیع و انتقال مناسب بیمار تأکید کرد و گفت: هدف همه ما حفظ جان مردم و جلوگیری از عوارض احتمالی و نقص عضو است.
معاون درمان دانشگاه، گفت: ما در سطح‌بندی خدمات مادر و نوزاد قصد داریم تا با استفاده از حداکثر توانایی و استعداد بیمارستان‌های سطح 1 و 2 از ازدحام و شلوغی بیمارستان‌های سطح 3 بکاهیم. وی مهم‌ترین مسئله را در سطح‌بندی، پذیرش مطابق با خدمات موردنیاز بیمار خواند و بر ثبت کامل مستندات تأکید کرد.
دکتر علی پور همچنین از قراردادهای جدید با آمبولانس‌های مجهز و هزینه مناسب برای ارجاع بیمار در بیمارستان‌های دانشگاهی خبر داد و افزود: هر شب پزشکان زنان و اطفال به صورت آنکال از طریق ستاد هدایت دانشگاه برای ارجاع صحیح بیمار راهنمایی لازم را ارائه می‌کنند.
در ادامه دکتر نیری با اظهار امیدواری از این‌که با اجرای برنامه سطح‌بندی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران بتوانیم به یک الگوی عملی در سطح کشور برسیم گفت: مادران باردار و نوزادان از گروه‌های پرخطر جامعه هستند که عموماً مرگ‌ومیر بالایی دارند.
وی همچنین به توضیحاتی در خصوص تاریخچه سطح‌بندی پریناتال و تعریف آن پرداخت و پنج علت فلسفه سطح‌بندی خدمات مادر و نوزاد را که شامل volume- outecome، امکانات (high-tech) صرفه اقتصادی، عدالت در سلامت و دسترسی مناسب به خدمات نام برد و افزود: هدف از اجرای این برنامه  کاهش میزان مرگ‌ومیر مادر و نوزاد، تأمین امکانات و دسترسی بهتر مادر نوزاد به خدمات تشخیصی و درمانی، ارائه خدمات متناسب با مشکلات مادر و نوزاد و استفاده بهینه از منابع و امکانات جهت ارتقاء کیفیت خدمات است.
دکتر نیری همچنین توضیح داد: طبقه‌بندی بیمارستان‌ها را بر اساس نوع خطر مادران و نوزاد به 3 دسته تقسیم بندی کردیم که سطح یک بیمارستان‌هایی هستند که امکان ارائه خدمات به مادر و نوزاد با کمترین میزان خطر، سطح دو خط متوسط و سطح 3 خطر بالا رادارند.
دکتر زر کش عضو هیئت‌علمی دانشگاه در خصوص چگونگی سطح‌بندی خدمات نوزادان گفت: مسئولیت اخذ پذیرش بیمار با ستاد هدایت دانشگاه است.
وی بهترین حالت انتقال (Inborn) را انتقال قبل از زایمان با توجه به خدمات موردنیاز بیمار دانست و گفت: در بحث انتقال نوزاد با دو نوع پیشرفته (انتقال نوزاد به بیمارستان سطح 3) و انتقال متعارف (انتقال نوزاد از سطح 1 به سطح 2) مواجه هستیم.
دکتر پیرجانی فوق تخصص پریناتال بیمارستان آرش نیز در خصوص شرایطی که بیمارستان‌های سطح یک، دو و سه ازلحاظ تجهیزات، تخصص‌ها و بخش‌های پاراکلینیک جهت ارائه خدمات موردنیاز بیماران مراجعه‌کننده باید داشته باشند توضیحاتی ارائه داد./ق
خبر: نجمه باهو
عکس: مهدی کیهان

کلمات کلیدی
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

جای بهداشت خالی است؟؟

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

جای پرستاران هم خالی است!

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *