• تاریخ انتشار : 1397/04/09 - 14:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3616
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری اولین جلسه کمیته دانشگاهی پدافند غیرعامل با حضور معاونان دانشگاه

دکتر رضایی معاون درمان و جانشین رییس دانشگاه در پدافند غیرعامل در اولین جلسه کمیته دانشگاهی پدافند غیرعامل گفت: تمهیدات پیشگیرانه برای حفظ زیرساخت ها و تداوم خدمت رسانی در زمان بروز حوادث از اولویت های این کمیته است.

گالری عکس
این جلسه روز شنبه 9 تیر 97 در اتاق شورای ساختمان مرکزی دانشگاه با حضور دکتر رضایی، دکتر حاجی محمودی، دکتر صحراییان و دکتر دلاوری معاونان رییس دانشگاه و سایر اعضا برگزار شد.
دکتر رضایی گفت: چندی پیش در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه در خصوص چگونگی فعالیت کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه بحث شد.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع افزود: برای این که بتوانیم در شرایط بحران ارائه خدمت کنیم باید از قبل برنامه ریزی شود، نهایتا مقرر شد، این وظیفه برعهده معاونت درمان باشد.
در موضوع پدافند غیرعامل عمدتا به دنبال سه هدف هستیم ابتدا، باید نقاط حساس و حیاتی دستگاه را شناسایی کنیم، دوم، تمهیدات پیشگیرانه و استحکام زیرساخت ها را مدنظر قرار دهیم تا در گام سوم و زمان بروز حوادث قادر به ارائه خدمت در حوزه تخصصی بهداشت و درمان باشیم. بنابراین در کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه، تمهیدات پیشگیرانه برای حفظ زیرساخت ها و تداوم خدمت رسانی در زمان حوادث از اولویت هاست.
معاون درمان با اشاره به جایگاه فرابخشی پدافند غیرعامل گفت: نکته مهم هماهنگی بین بخش هاست. به نوعی همه بخش های اصلی که در حال انجام فعالیت هستند باید این آمادگی را داشته باشند که در شرایط خاص بتوانند ادامه خدمت دهند. همچنین استفاده از تجربیات گذشته در این مسیر می تواند بسیار کمک کننده باشد و مستند سازی این دستاوردها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی در پایان سخنان خود گفت: ما باید بتوانیم از همه توانمندی های دانشگاه در این خصوص بهره بگیریم. نیاز است با همکاری دانشکده بهداشت بسته سیاستی پدافند غیرعامل در سطح دانشگاه را تنظیم و آن را به عنوان گایدلاین مبنای کار کارگروه های 8 گانه کمیته دانشگاهی پدافند غیرعامل قرار دهیم. 
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه با اشاره به عملکرد خوب بیمارستان سینا در حوادث اخیر مثل حادثه پلاسکو گفت: واقعیت این است که تیم درمانی بیمارستان سینا با مدیریت دکتر ظفرقندی به قدری آماده بود که از سوی وزیر محترم بهداشت تقدیر شد و می توان از تجربیات عملی آن در شرایط مشابه بهره برد. از طرفی بسیاری از مدیران و پزشکان ما تجربیات ارزشمندی از دوران دفاع مقدس دارند که بهره گیری از آن ها، می تواند بسیار کمک کننده باشد.
وی در خصوص تعریف بسته های دارویی برای شرایط بحران طبق استانداردهای WHO توضیحاتی داد و افزود: مایلیم این طرح به صورت HSR در اختیار مراکز درمانی تابعه قرار بگیرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه همچنین پیشنهاد تنظیم پروتکل مدون دانشگاهی برای هماهنگی ارتباطات برون سازمانی و استفاده از نشان مخصوص در تردد افراد و وسائل نقلیه در شرایط بحران را ارائه کرد.
دکتر درگاهی به عنوان نماینده بسیج جامعه پزشکی در این جلسه گفت: ما می توانیم از تجربیات کشورهای موفق دنیا در خصوص بلایا بهره بگیریم. در بسیاری از این کشورها مثل کره شمالی، دستورالعمل مواجهه با بحران های طبیعی در تمام سطوح و به طور فراگیر توزیع شده به گونه ای که هر فرد می داند در صورت بروز حادثه طبیعی خاص چه باید انجام دهد. از طرفی امروزه در جهان پک های شبیه سازی شده در مواجهه با بحران های گوناگون وجود دارد که تولید آن در کشور می تواند بسیارکمک کننده باشد.
وی با بیان این نکته که ما باید هم ستاد برنامه ریزی و هم سیاست عملیاتی در سطح دانشگاه داشته باشیم افزود: ما در برنامه ریزی و تعیین راهبرد عمدتا مشکلی نداریم، بیشترین مشکل ما در اجراست. باید با تفکر مشارکتی، عملیاتی فرماندهی کنیم.
دکتر درگاهی همچنین بر ضرورت آموزش های کوتاه مدت در حوزه پدافند غیرعامل تاکید کرد و افزود: شاید زمان آن رسیده که نسبت به پذیرش دانشجو برای این رشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران هم برنامه ریزی شود.
دکتر رضایی، رییس حراست دانشگاه نیز با تاکید بر ضرورت سیاست گذاری داخلی دانشگاه در پدافند غیرعامل گفت: متاسفانه در موضوع تردد در شرایط خاص هیچ دستورالعمل تعریف شده ای وجود ندارد و این بزرگترین معضل ماست. همچنین در وضعیت بحران به عنوان اولین قدم، برقراری ارتباط سریع میان افراد بسیار مهم است.
دکتر صحراییان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن تاکید بر مستندسازی تجربیات گذشته دانشگاه در 5 بحران اخیر گفت: نیاز است این تجربیات در قالب یک طرح HSR مورد بررسی و به صورت یک کتاب با عنوان مدیریت بیمارستان در زمان بحران در اختیار مدیران دانشگاه قرار گیرد.
دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه بر اهمیت همکاری گروه تخصصی مدیرت بلایای دانشکده بهداشت در تدوین سیاست گذاری ها در مواجهه با بلایای گوناگون در سطح دانشگاه تاکید کرد.
دکتر حسن پور، مدیر دفتر بازرسی دانشگاه بر ضرورت اهمیت حضور حراست و فناوری اطلاعات در اجرای برنامه های پدافند غیرعامل دانشگاه تاکید کرد.
برکتی نماینده معاونت اجتماعی دانشگاه نیز در این جلسه گفت: باید در خصوص سازماندهی تیم داوطلبین اندیشید چراکه بهره گیری از این قوا در شرایط بحران می تواند ارزشمند باشد.
 در ادامه دکتر ذنوبی، دبیر کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه  ضمن توضیح در خصوص دستورالعمل ابلاغی وزارت متبوع گفت: برنامه های پدافند غیر عامل در قالب 8 کارگروه (: درمان، بهداشت، غذا و دارو، کالبدی( فنی، پشتیبانی و ...)، امداد و نجات و فوریتهای پزشکی، آموزش و پژوهش، اطلاع رسانی و آرامش بخشی و کارگروه اجتماعی) بر اساس مدل کشوری و دستورالعمل وزارت بهداشت پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اهداف کمیته های دانشگاهی پدافندغیر عامل گفت: کاهش آسیب پذیری نظام سلامت و زیرساخت های حساس، حیاتی و مهم در برابر آسیب ها و تهدیدات متعارف و نامتعارف، افزایش میزان آمادگی نظام سلامت برای انواع آسیب ها و تهدیدات، طراحی و اقدام پاسخ اضطراری موثر و مناسب نظام سلامت به حوادث متعارف و نامتعارف و بازیابی و توانبخشی بر اساس یک برنامه زمان بندی منطقی با هدف بازگشت به زندگی عادی، تداوم فرایند توسعه و کاهش آسیب پذیری از جمله این اهداف هستند.
دکتر ذنوبی در ادامه سخنان خود ضمن معرفی اعضای کمیته و کارگروه ها ذیل آن در خصوص ساختار سازمانی پدافند غیر عامل توضیحاتی داد. 
توضیح اینکه مصوبات این جلسه پس از تایید رییس دانشگاه از طریق معاونت درمان در اختیار مراکز درمانی تحت پوشش قرار می گیرد.
عکس و خبر: باهو

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 78030
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

جسارتا، نماینده ای از معاونت توسعه که اصلی ترین معاونت در بحث پدافند غیرعامل محسوب میشه، در جلسه حضور نداشت؟

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

به نظر بنده خبرنگار محترم عمدا یا سهوا نام نماینده تام الاختیار معاون محترم توسعه جناب آقای دکتر امانلو را در اخبار نیاورده اند و مخاطبین را دچار سو برداشت کرده اند خصوصا در پاراگراف اول و همینطور در متن خبر ! که این مسئله دقت بیشتر تایید کنندگان اخبار دانشگاه را میطلبد و نظارت های جدی تری را در خصوص مسولان روابط عمومی . چرا که انتقال ناقص خبر نیز در بسیاری مواقع خواننده را دچار سوتفاهم میکند. لطفا مدیر محترم روابط عمومی و معاون محترم درمان پیگیر باشند. باسپاس

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *