• تاریخ انتشار : 1397/04/11 - 20:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3115
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری جلسه کارگروه مدیریت هزینه و اقتصاد درمان با حضور معاون درمان دانشگاه و سایر اعضا

دکتر مهدی رضایی در سومین جلسه کارگروه مدیریت هزینه و اقتصاد درمان گفت: به کارگیری مولفه های اقتصادی در ارائه خدمات درمانی یک ضرورت است.

گالری عکس 
سومین جلسه کارگروه مدیریت هزینه و اقتصاد درمان روز دوشنبه 11 تیر 97 در سالن اجتماعات معاونت درمان و با حضور دکتر مهدی رضایی معاون درمان و سایر اعضا برگزار شد.
ابتدا دکتر سعید پور مشاور معاون درمان و دبیر کارگروه مدیریت هزینه و اقتصاد درمان به مباحث مطرح‌شده در جلسات قبلی اشاره و در خصوص دستور کار این جلسه توضیح داد.
دکتر رضایی در خصوص هدف از تشکیل این کارگروه گفت: هدف از این کارگروه مدیریت منابع و مصارف است. و برای نیل به این هدف سه سیاست اصلی را مدنظر قرار داده‌ایم که شامل: استفاده از ظرفیت‌های علمی موجود برای حل معضلات جاری، در نظر گرفتن مؤلفه‌های اقتصادی در ارائه خدمات درمانی و نهایتاً، بسترسازی مناسب برای تحقق اداره اقتصادی بیمارستان است. از دیدگاه معاونت درمان، به‌کارگیری مؤلفه‌های اقتصادی در ارائه خدمات درمانی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.
وی در ادامه با اشاره به راهکارهای موردنظر در تحقق هدف یادشده و پیاده‌سازی سیاست‌های سه‌گانه فوق افزود: در این نشست‌های تخصصی مایلیم با رسیدن به یک فهم و درک مشترک از مفاهیم اقتصاد درمان بر اساس متون علمی معتبر جهان، مشاهده و مطالعه تجربیات فراملی و بین‌المللی و شناسایی اولویت‌های اقدامات ممکن، به سازوکار اجرایی مناسب در تحقق اهداف موردنظر ظرف شش‌ماهه اول سال 97 دست یابیم.
در ادامه دکتر آهنگر، مدیر اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به ارائه مقاله‌ای در حوزه اقتصاد سلامت پرداخت و در خصوص چگونگی شکل‌گیری این علم در جهان و ایران توضیح داد.
دکتر پوررضا، عضو هیئت‌علمی دانشگاه و استاد اقتصاد درمان گفت: برای داشتن یک سیاست‌گذاری مؤثر باید به تمامی ابعاد و سطوح مشرف باشیم. اگرچه در منابع مادی همواره محدودیت‌هایی وجود دارد ولی باید بدانیم منابع ما همیشه مادی نیست. ذهن انسان منبع نامحدودی است که متأسفانه در کشورهای کمتر توسعه‌یافته مورد غفلت مانده است. استفاده از این منبع مهم نیاز به مدیریت دارد. سازمان‌دهی منابع در کارایی خیلی مؤثر است. اگر بخواهیم هزینه‌ها را کنترل کنیم باید بدانیم این هزینه‌ها کجا و توسط چه کسانی تولید می‌شود. کارایی اساساً به تخصیص درست منابع برمی‌گردد و اگر تخصیص منابع به‌درستی انجام نشود هزینه‌های سلامت بالا می‌رود.
این استاد اقتصاد سلامت، بی‌توجهی به هزینه‌های اقتصاد سلامت از سوی ارائه‌دهندگان و گیرندگان خدمت را نوعی غفلت اجتماعی خواند و گفت: ما اگر پول زیادی هم داشته باشیم هیچ توجیه اقتصادی برای ولخرجی نداریم.
وی در ادامه ایجاد شبکه‌های بهداشت و درمان را یکی از افتخارات نظام سلامت کشور خواند و تأکید کرد: همه ما باید به‌سلامت خود اهمیت بدهیم و ایجاد سلامت تنها منوط به پزشکان و کادر درمان نیست. زنان و مادران بدون هیچ هزینه‌ای در ایجاد سلامت خانواده‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند.
دکتر پوررضا در خصوص معضل تقاضای القایی در حوزه درمان گفت: برای رفع این معضل و کنترل تقاضای اضافی نیاز به مداخله سیستمی هست. ولی درعین‌حال باید به تقاضای ضروری احترام بگذاریم.
دکتر رحیم نیا مدیر بودجه دانشگاه در این جلسه گفت: هزینه‌های پایدار باید به منابع پایدار وصل شود. باید چیزی را که ارزش‌افزوده ایجاد نمی‌کند را حذف کنیم. امیدوارم در این جلسات بتوانیم مدلی طراحی کنیم که مسئولیت مداخله هزینه‌ها از سطوح ریاست و مدیریت بیمارستان به بخش‌ها واگذار شود.
عکس و خبر: باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 78115
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

k

k

78/10/11 - 00:00

با سلام. دکتر پوررضا واقعا از مفاخر دانشگاه و باسابقه ترین استاد در زمینه اقتصاد سلامت و جامعه شناسی سلامت هستند. دانشگاه باید از حضور ایشان در تصمیم گیری ها و سیاستگزاریهای اقتصادی بهره بیشتری ببرد. خدا قوت استاد

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
م

م

78/10/11 - 00:00

زنده باد دکتر پوررضا مظهر اخلاق و دانشوری

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *