محتوای خبری معاونت غذا و دارو

اقدامات معاونت غذا و دارو تهران در راستای حفاظت از محیط‌زیست

معاونت غذا و دارو تدابیری برای جلوگیری از آلوده شدن محیط‌زیست با پسماندهای شیمیایی و میکربی را مطرح کرد.

گالری عکس
 به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ محصولات فرعی اجسامی که برای بهتر شدن سلامتی و بالا رفتن استاندارد زندگی ما بکار گرفته‌شده‌اند، در مواردی باعث به خطر افتادن سلامتی ما و همچنین سلامتی گیاهان و حیوانات می‌گردند، مسیر دستیابی به تکنولوژی وزندگی مدرن با رفاه بالا در مواردی به قیمت آلودگی شیمیایی گسترده کره زمین در سطوح مختلف نظیر آلودگی هوا، آلودگی آب، آلودگی خاک و نهایتاً " محصولات کشاورزی و ... تمام می‌شود و روشن است که سلامتی و رفاه انسان‌ها از راه‌های ظریف اما مؤثری حتی به‌وسیله غلظت‌های کم از مواد شیمیایی رهاشده در محیط‌زیست تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
15-21 خرداد تحت عنوان هفته محیط‌زیست نام‌گذاری شده است و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای رسالت مقدس تأمین و حفظ سلامتی جامعه هیچ وسیله‌ای را که به‌عنوان تهدیدی برای سلامتی مردم باشد، نمی‌پذیرد به همین منظور تدابیری برای امحا پسماندهای شیمیایی و میکروبی حاصل از تلاش همکاران زحمتکش آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه تهران اندیشیده است تا امکان نشت مواد شیمیایی مخرب محیط‌زیست به طبیعت به صفر برسد.
نحوه دفع پسماندهاي شيميايي
پسماندهاي شيميايي انواع مواد و معرف‌های آزمايشگاهي، کیت‌های تشخيصي، مواد ضدعفونی‌کننده، مواد خورنده و سوزاننده، مواد آتش‌زا، سمي، سرطان‌زا، واکنش زا، قابل‌انفجار و غيره می‌باشند که به دودسته پرخطر و کم‌خطر تقسیم می‌شوند؛ پسماندهاي کم‌خطر حاصل کار با برخی از محلول‌ها و کیت‌های تشخيصي، همچنين کیت‌ها و مواد تاريخ گذشته می‌باشند.
طبق توصيه شركت سازنده با توجه به برگه اطلاعات ايمني مواد شيميايي در هر مورد اقدامات لازم جهت دفع انجام می‌شود.
پسماندهاي شيميايي پرخطر حاصل کار با مواد شيميايي قابل‌انفجار، قابل اشتعال، خورنده، سوزاننده، سمي، بسيار سمي، واکنش زا، سرطان‌زا، التهاب زا و مضر می‌باشند. برحسب نوع آزمون‌های انجام‌شده در آزمایشگاه و با توجه به نوع پسماند، این مواد در ظروف شیشه‌ای و يا پلاستيکي مقاوم به‌طور جداگانه و تفکیک‌شده جمع‌آوری‌شده، توسط شرکت مجاز دفع پسماندهای شیمیایی با رعایت نکات بهداشتی به‌طور ماهیانه جمع‌آوری و معدوم می‌گردد.
نحوه دفع پسماند میکروبی
تمامي ظروف یک‌بارمصرف حاوي محیط‌های کشت ميکروبي در محل آزمایشگاه در كيسه مخصوص اتوكلاو قرار داده‌شده، تحت شرايط استاندارد اتوکلاو (آلودگی‌زدایی اولیه) و در کیسه‌زباله ضخيم سیاه‌رنگ قرار می‌گیرند. با توجه به قراردادی که با سازمان دفع پسماند شهرداري جهت معدوم کردن پسماندهای میکروبی به‌طور سالیانه منعقدشده است، کیسه‌های اتوکلاو شده جهت دفع در شرايط استاندارد توسط سازمان دفع پسماند شهرداري جمع‌آوری و برای حذف کامل آلودگی میکروبی در کوره سوزانده می‌شوند./ق

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر