محتوای خبری معاونت غذا و دارو

بازدید سومین گروه دانشجویان دانشکده داروسازی از معاونت غذا و دارو

سومین گروه از داروسازان دانشکده داروسازی باهدف بازآموزی و عملی در حین تحصیل از معاونت غذا و دارو بازدید کردند.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، بازدید سومین گروه  از دانشجویان داروساز دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، یک‌شنبه 12 اسفند 97 در محل سالن شورای بسیج، از مجموعه فعالیت‌های آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو و نیز ساختمان ستادی این معاونت بازدید و سپس در نشستی با حضور دکتر نجاریان مشاور اجرایی، دکتر مهشید مظفری مدیر اداره نظارت بر مواد دارو و مخدر، مهندس غفوری رئیس اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی، دکتر پروین مجدی نسب معاون اداره نظارت بر طب مکمل و سنتی، دکتر عطایی کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه، مهندس جواد پور کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو و جمعی از دانشجویان دانشکده داروسازی انجام شد.
دکتر نجاریان ضمن خیرمقدم به معرفی معاونت غذا و دارو  و تاریخچه این معاونت پرداخت و گفت: معاونت غذا و دارو از سال 85 از معاونت سلامت جدا شد به‌صورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرد.
 وی ادامه داد: معاونت غذا و دارو از ۵ مدیریت دارو و مخدر، غذا، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاه، واحد تحقیق و توسعه تشکیل‌شده است؛ و دارای واحد حسابداری، روابط عمومی، امور عمومی است.  
در ادامه دکتر مهشید مظفری مدیر اداره نظارت بر مواد دارویی و مخدر در ارتباط با وظایف مدیریت دارو افزود:  این مدیریت بر نحوه توزیع و عرضه و خدمات درمانی داروئی در سطح استان فعالیت می‌کند و وظایف خود را در حوزه‌های شرکت‌های توزیع دارو، داروخانه‌های خصوصی، بیمارستانی، توزیع داروهای تحت کنترل و کارخانه‌ها تولید دارو اعمال می‌کند.
وی عملکرد معاونت غذا و دارو را علاوه بر پشتیبانی و حمایت از دیگر مدیریت‌ها، مساعدت دارویی عنوان کرد و گفت: در این مدیریت با بودجه‌ای که  توسط سازمان غذا و دارو در نظر گرفته‌شده است مساعدت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج صورت می‌پذیرد.
دکتر پروین مجدی نسب به‌صورت خلاصه در خصوص عملکرد مدیریت امور فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل توضیحاتی را ارائه نمود و گفت: این مدیریت شامل نظارت و بازرسی، آموزش است که نظارت و بازرسی در سطح تولید (mqc)، سطح عرضه (pmqc) فعالیت می‌نماید و واحدهای تحت نظارت شامل کارخانه، شرکت‌های پخش و واحدهای عرضه‌کننده محصولات (عطاری، داروخانه) است و در خصوص آموزش شامل برگزاری سمینار و بازآموزی، برگزاری کلاس‌های آموزشی به صنف عطار از فعالیت‌های این مدیریت است.
دکتر پریا عطایی کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه معاونت نیز در خصوص نحوه فعالیت واحد تحقیق و توسعه توضیحاتی را ارائه داد و به معرفی واحدهای زیرمجموعه و فعالیت های تحقیق و توسعه که شامل عوارض جانبی داروها(ADR)، تجویز و مصرف منطقی دارو (RUD)، برخی امور داروخانه های بیمارستانی وآموزش و اطلاع رسانی می باشد پرداخت.
دکتر عطایی در ادامه در خصوص تعریف عارضه ناخواسته دارویی، اقدامات در حوزه ADR، چگونگی گزارش عوارض و خطاهای دارویی، ارسال گزارش عوارض و خطاهای دارویی از طریق تکمیل فرم زرد ، مرکز ملی ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها، برخی اقدامات اخیر انجام شده توسط مرکز ملی ADR، تجویز و مصرف منطقی دارو و ... مطالبی ارائه داد.
مهندس غفوری رئیس اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی را این اداره را جدیدترین مدیریت این معاونت عنوان و تشریح کرد: این مدیریت بر نحوه خرید، انبارش و توزیع تجهیزات پزشکی مصرفی در حوزه شرکت‌های توزیع‌کننده، اصناف فروشنده، مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان‌های دانشگاهی، نظارت می‌ کند.
مدیریت غذا پنجمین مبحثی بود که مهندس جواد پور کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو به آن پرداخت و گفت: نظارت بر فرآوري، توليد، بسته‌بندي، انبار، توزيع و عرضه مواد خوراكي و آشاميدني و نیز مواد آرايشي و بهداشتي بر عهده این مدیریت است.
 
کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر