برگزاری جلسه آشنایی با برچسب گذاری مواد غذایی و نشانگرهای رنگی
با همکاری معاونت غذا و دارو تهران باهدف آگاهسازی در مورد برچسب نشانگر رنگی تغذیهای، شناسه و برچسبهای رهگیری کنترل اصالت، جلسه ای برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو ، جلسه آشنایی با برچسب گذاری مواد غذایی و نشانگرهای رنگی بهمنظور آشنایی با اصالت کالاهای سلامتمحور جلسهای با حضور کارشناسان تغذیه و مراقبین سلامت در شبکه بهداشت اسلامشهر ، 29مهر ماه سال ۹۶ برگزار شد.
در این جلسه، مهندس بیتا نافعی کارشناس و نماینده اداره نظارت بر مواد خوراکی آشامیدنی و آرایشی، بهداشتی معاونت غذا و دارو تهران به ارائه توضیحاتی پیرامون موادغذایی، آرایشی و بهداشتی پرداختند و نکات مهمی را در هنگام خرید محصولات غذایی وارداتی و تولیدات داخلی باید به آنها توجه کرد، بیان کردند.
در ابتدا مهندس نافعی در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) گفت: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری جهت نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده جهت تضمین اصالت وسلامت کالا است.
در ادامه مهندس نافعی در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسبهای قدیمی، برچسبهای جدید و برچسبهای تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا ، شناسه رهگیری، بارکد میلهای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد ۱۶ رقمی، سامانههای استعلام اصالت بهصورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد و در پایان جلسه ماکتهای آموزشی کالا و برچسب کالا، بروشورهایی با عناوین سلامت و ایمنی کالاهای سلامتمحور تولید داخل و کالاهای سلامتمحور وارداتی، بین حاضرین توزیع و آموزش داده شد.
توضیح این که در این جلسه، در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت محصول که شماره هفترقمی با فرمت شبیه ۳۴/۱۴۴۹۸، پروانه بهداشتی ورود، مواد تشکیلدهنده، برچسب نشانگر رنگی تغذیهای، آرم سازمان غذا و دارو و علامت استاندارد ایران، آموزش داده شد.
ارسال به دوستان