محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به همت معاونت غذا و دارو

برگزاری جلسه آموزشی برای دستیاران جدید و پرستاران بیمارستان یاس

جلسه آموزشی با هدف آشنایی بیشتر دستیاران جدیدالورود و پرستاران بیمارستان یاس با اهمیت و نحوه گزارش دهی عوارض و خطاهای دارویی، محدودیت های تجویز داروها در بیمارستان و پروتکل های دارویی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، این جلسه آموزشی، روز چهارشنبه اول آبان ماه 98 با حضور دکتر منا کارگر، مدیر نظارت و پایش فراورده‌های سلامت معاونت غذا و دارو در سالن دفتر آموزش این بیمارستان برگزار شد.
در این جلسه دکتر کارگر در خصوص عوارض دارویی به بیان تعریف و تاریخچه آن و اهمیت گزارش دهی عوارض اشاره کرد و باورهای نادرستی که ممکن است سبب کاهش گزارش دهی عوارض دارویی شود و پاسخ آن‌ها را برشمرد. در ادامه در مورد خطاهای دارویی در مرحله نسخه‌نویسی و تجویز و راهکارهایی جهت کاهش آن‌ها مطالبی بیان شد و در مورد داروهای پرخطر و مواردی که برای کاهش خطاهای دارویی با این داروها لازم است رعایت شود اشاره شد. همچنین راه‌های مختلف گزارش دهی عوارض و خطاهای دارویی بیان شد و در مورد اقداماتی که مرکز ملی ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها بر اساس گزارش‌ها دریافتی انجام داده است توضیحاتی را بیان شد.
دکتر کارگر همچنین به‌ضرورت رعایت چارچوب تجویز داروها بر اساس فرمولاری در بیمارستان اشاره کرد و فرایند طی شده تدوین فرمولاری دارویی در بیمارستان را بیان داشت. همچنین در ادامه جلسه بر ضرورت تجویز منطقی داروها بر اساس پروتکل‌های دارویی تأکید شد. در ادامه به نمونه‌های پروتکل‌های دارویی ابلاغ‌شده در دانشگاه و کتاب پروتکل آنتی‌بیوتیک پروفیل اکسی قبل از اعمال جراحی و پروتکل درمان تجربی عفونت‌های بیمارستانی و نحوه تدوین آن مورداشاره قرار گرفت. همچنین محدودیت‌های تجویز برخی از داروهای آنتی میکروب یال و ضرورت تجویز آن‌ها بر اساس مشاوره متخصص عفونی نیز بیان شد. 
 دکتر کارگر در خاتمه نیز در خصوص نحوه گزارش دهی مشکلات تجهیزات پزشکی، دستورالعمل فرآوری مجدد تجهیزات پزشکی و مطالبی که از طریق مراجعه به سایت معاونت غذا و دارو قابل‌دسترسی است توضیحاتی بیان کرد. همچنین در این جلسه بروشور عوارض دارویی، نمونه فرم پروتکل‌های دارویی و کتاب پروتکل‌های اشاره‌شده نیز در اختیار حاضرین قرار گرفت.
 
 
کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر