محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به همت معاونت غذا و دارو

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت ها در سرای محله جمال زاده

به‌منظور اطلاع‌رسانی و آموزش مردم در مورد راه‌های پیشگیری از مسمومیت‌های مختلف؛ با شعار با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم جلسه آموزشی در سرای محله جمال زاده برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی و حساس سازی گروه‌های مختلف جامعه در مورد مسمومیت دارویی و راهکارهای آن و ارتقای دانش جامعه در خصوص خطرات ناشی از مسمومیت‌ها و نحوه برخورد با این ‏رخداد روز سه‌شنبه 14 آبان 98 سرای محله جمال‌زاده برگزار شد.
دکتر پریا عطایی کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت معاونت غذا و دارو در خصوص انواع مسمومیت‌ها، مسمومیت در کودکان، مسمومیت‌های گوارشی، روش‌های پیشگیری از آن و اقدامات اولیه در برخورد با فرد مسموم توضیحاتی ارائه داد.
وی ادامه داد: مسمومیت ممکن است به‌طور تصادفی یا در اثر بی‌احتیاطی و یا در مواردی به‌صورت تعمدی به‌وسیله مواد سمی ایجاد گردد و تماس با سموم ممکن است به‌صورت ناگهانی با عوارض مشهود و سریع و یا تماس تدریجی همراه با بروز مسمومیت‌های تأخیری باشد.
دکتر افزود: به‌طورکلی راه‌های ورود سم به بدن عبارت‌اند از: خوراکی، تنفسی، جذب پوستی، تزریقی و اغلب مسمومیت‌های خانگی از طریق خوراکی و یا تنفسی.
همچنین در این جلسه در خصوص انواع مسمومیت‌ها، مسمومیت در کودکان و پیشگیری از بروز مسمومیت دارویی در کودکان، مسمومیت‌های گوارشی، تنفسی، پوستی، تزریقی، مسمومیت در اثر مواد نفتی، مسمومیت با سموم آفت‌کش، مسمومیت در اثر مواد شیمیایی سوزاننده، روش‌های پیشگیری از آن و اقدامات اولیه در برخورد با فرد مسموم توضیحاتی ارائه داد.
وی در خصوص مسمومیت از طریق خوراکی گفت: مسمومیت غذایی با خوردن غذاهای آلوده به وجود می‌آید و برای جلوگیری از آن باید شرایط صحیح نگهداری و پخت غذاها رعایت شود و همچنین کلیه غذاهای آماده قبل از مصرف کاملاً جوشانیده و کنسروها به‌صورت باز نشده به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود.
دکتر عطایی کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت معاونت غذا و دارو دو نوع از مسمومیت بسیار مهم را مسمومیت دارویی و مسمومیت در کودکان عنوان کرد.
وی افزود: داروها یکی از خطرناک‌ترین عوامل مسمومیت‌زا در منازل می‌باشند، عدم توجه به میزان مصرف دارو، مصرف داروها در تاریکی، همراه با خواب‌آلودگی و مصرف خودسرانه داروها، همگی می‌تواند منجر به مسمومیت‌های دارویی شوند و لازم به ذکر است شایع‌ترین علت بروز مسموميت در جهان، مصرف داروها بيش از مقادير درماني است.
در پایان با اشاره به اینکه سالمندان گروه مهمی هستند که بروز مسمومیت در آن‌ها بسیار جدی و خطرناک است گفت: اصلی‌ترین عوامل بروز مسمومیت در این رده سنی تشابه ظاهری شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بی‌سوادی یا کم‌سوادی و یا خوانا نبودن مقادیر مصرفی دارو هستند و بهترین روش برای پیشگیری از خوردن دوز تکراری دارو، یادداشت کردن دفعات مصرف دارو و یا قرار دادن قرص‌ها در داخل جعبه‌های مخصوص تقسیم‌بندی شده است.
خبرنگار:خدیجه آب پر
عکاس: مرتضی ابراهیمی

 

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر