محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به همت معاونت غذا و دارو تهران:

برگزاری جلسه سلامت و ایمنی کالاهای سلامت‌محور در دبیرستان حضرت خدیجه اسلامشهر

با همکاری معاونت غذا و دارو تهران باهدف آگاه‌سازی در مورد برچسب نشانگر رنگی تغذیه‌ای، شناسه و برچسب‌های رهگیری کنترل اصالت، به مناسبت هفته جهانی غذا در دبیرستان حضرت خدیجه اسلامشهر جلسه آموزشی برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو تهران، جلسه آموزش سلامت و ایمنی کالاهای سلامت‌محور و نشانگر رنگی تغذیه ای به‌منظور آشنایی با اصالت کالاهای سلامت‌محور در دبیرستان حضرت خدیجه اسلامشهر، با حضور دکتر نجاریان مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو تهران و مدیر آموزش و پرورش اسلامشهر در 26 مهر ماه سال 96 برگزار شد.
ابتدا دکتر نجاریان  مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو تهران به معرفی هفته جهانی غذا پرداخت و گفت: همه ساله 16 اکتبر «روز جهانی غذا» نامیده می شود. درچنین روزی سازمان خوارو بار و کشاورزی (FAO) تاسیس شد تا دولت ها را متقاعد، متعهد و هدایت نماید که در دستیابی مردم به غذای کافی و سالم در تمام اوقات تلاش کنند.
در این جلسه، مهندس بیتا نافعی کارشناس و نماینده اداره نظارت بر مواد خوراکی آشامیدنی و آرایشی، بهداشتی معاونت غذا و دارو تهران به ارائه توضیحاتی پیرامون موادغذایی، آرایشی و بهداشتی پرداختند و نکات مهمی را در هنگام خرید محصولات غذایی وارداتی و تولیدات داخلی باید به آن‌ها توجه کرد، بیان کردند.
مهندس نافعی در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) گفت: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری جهت نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده جهت تضمین اصالت وسلامت کالا است.
توضیح این که در این جلسه، در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت محصول که شماره هفت‌رقمی با فرمت شبیه 14498/34، پروانه بهداشتی ورود، مواد تشکیل‌دهنده، برچسب نشانگر رنگی تغذیه‌ای، آرم سازمان غذا و دارو و علامت استاندارد ایران، آموزش داده شد.
همچنین: مهندس نافعی کارشناس و نماینده اداره نظارت بر مواد خوراکی آشامیدنی و آرایشی، بهداشتی معاونت غذا و دارو ایران نیز در خصوص اطلاع رسانی غذا و ضوابط برچسب گذاری گفت: در هر محصولی باید اطلاعات صادقانه و شفاف به ثبت رسیده باشد، مشخص و قابل فهم باشد، خوانا و غیر قابل پاک شدن باشد، در حد امکان جذاب باشد و به مصرف کننده در موقع خرید کمک کند تا بین محصولات و تبلیغات نامهای تجاری انتخاب سالمتر و مناسبتری داشته باشد. همچنین پیرامون معیار قابل فهم هرسهم، نام محصول، میزان سهم محصول برچسب گرم یا میلی لیتر و آرم سیب سلامت، شماره پروانه یهداشتی ساخت، ورود، شناسه نظارت برای حاضرین در جلسه توضیحاتی داده شد.
توضیح اینکه: دانش آموزان به مناسبت هفته جهانی غذا، با درست کردن انواع غذاهای سالم و محلی این روز را جشن گرفته و در پایان به قید قرعه به بهترین و سالم ترین غذا جوایزی اهدا شد.

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر