محتوای خبری معاونت غذا و دارو

برگزاری دومین جلسه مسئولان فنی بیمارستان‌های خصوصی در معاونت غذا و دارو

دومین نشست مسئولان فنی بیمارستان‌های خصوصی با معاونت‌های درمان، غذا و دارو و بهداشت با حضور دکتر حاجی محمودی، معاون غذا و دارو و دکتر علیپور، معاون درمان به‌صورت مشترک به میزبانی معاونت غذا و دارو برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو جلسه ویژه مسئولان فنی بیمارستان‌های خصوصی با شرکت مسئولان فنی، مسئولان فنی داروخانه‌ها و مسئولان خرید ملزومات پزشکی مصرفی بیمارستان‌ها روز چهارشنبه 23 تیر 95 در محل سالن شورای این معاونت برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر حاجی محمودی، معاون غذا و داروی دانشگاه ضمن بیان خیرمقدم، هدف از برگزاری جلسه را بررسی مشکلات، چالش‌ها و ایجاد تعامل مناسب با مسئولان بیمارستان‌های خصوصی بیان کرد.
مشکلات ملزومات پزشکی مصرفی بیمارستان‌ها و چالش‌های حوزه نظارتی معاونت غذا و دارو در بازرسی‌های انجام شده از بیمارستان‌ها اولین موضوع مطرح شده در جلسه بود که در این بخش، مهندس سلیمی، کارشناس نظارت معاونت غذا و دارو، قوانین، ضوابط و آیین‌نامه‌های ابلاغی سازمان غذا و دارو را مجدداً بیان و چالش‌های عمده بازرسی‌ها ازجمله خرید غیرمجاز، رعایت نکردن قوانین مصوب سایت اداره کل تجهیزات پزشکی، لزوم تسویه‌حساب به‌موقع مالی با شرکت‌ها، دستورالعمل‌های ابلاغی در خصوص خروج ملزومات کاشتنی از بدن بیمار، ضوابط انبارها و... را برای حاضرین تشریح کرد.
در ادامه دکتر علی پور، معاون درمان دانشگاه با تأکید بر وظایف مسئولان فنی بیمارستان‌ها و بیان مشکلات موجود، نظارت دقیق‌تر مسئولان فنی بیمارستان‌ها را خواستار شد و بر لزوم همراهی و همسویی بخش خصوصی و حوزه نظارتی تأکید کرد.
همچنین دکتر عباسی، مدیر ارزیابی و اعتباربخشی معاونت درمان سرفصل مشکلات موجود در محورهای لزوم اخذ مجوزهای قانونی، رضایت گیرندگان خدمت، اعتباربخشی و عدم انجام مسئولیت‌های منجر به مداخلات تعزیراتی و قانونی را ارائه کرد.
حساسیت دو مبحث مادر پرخطر و کنترل عفونت از مواردی بود که به‌صورت ویژه مورد تأکید دکتر عباسی و دکتر علی پور قرار گرفت.
سپس خانم محمدخانی، مسئول واحد اعتبارات معاونت درمان، با ارائه گزارشی در خصوص مشکلات و ایرادات صورتحساب‌ها و امور تعرفه‌ای گفت: افزایش دقت در رعایت تعرفه‌های مصوب در ارتقاء کیفی و کمی خدمت بسیار مؤثر و ضروری است.
در ادامه جلسه، مواردی در خصوص محورهای اساسی ایرادات مشاهده شده در محاسبه صورتحساب و رعایت تعرفه مطالبی مطرح شد. بیان نسخه جدید اعتباربخشی بیمارستان‌ها، معرفی سایت‌های رسمی آموزشی در این خصوص و همچنین تأکید بر تعرفه‌های جدید ابلاغی نیز توسط وی مورد تأکید قرار گرفت.
از حوزه معاونت بهداشت، دکتر صدرایی، رئیس کارگروه تخصصی سلامت محیط و کار نیز رئوس مطالب قابل‌طرح در تعاملات بیمارستانی را بیان کرد و رعایت ضوابط بهداشتی ابلاغی وزارتخانه را خواستار شد.
دکتر کارگر، مدیر واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو نیز بر لزوم گزارش عوارض دارویی در فرم‌های ADR، گردش کار فرم‌های یادشده، تعیین رابط و مسئول گزارش عوارض جانبی داروها، تهیه صندوق‌های زرد به‌منظور جمع‌آوری گزارش‌های مربوطه تأکید کرد.
وی همچنین اهمیت ساماندهی داروهای مشابه ازنظر بسته‌بندی، از جمله مدیریت خرید دارویی از شرکت‌هایی که کمترین تشابه بسته‌بندی در محصولات وجود داشته باشد و یا نصب برچسب داروهای پرخطر یا مشابه را از جمله راهکارهای موقت به‌منظور جلوگیری از وقوع عوارض جانبی بیان کرد. در این راستا بر مکاتبات انجام شده با وزارتخانه جهت سیاست گزاری کشوری نیز تأکید شد.
تجویز و مصرف منطقی دارو، لزوم ثبت‌نام داروخانه‌ها در سامانه نسخه‌پرداز وزارتخانه به‌صورت تحت وب، مدیریت مصرف منطقی دارو از طریق تهیه پروتکل‌های مصرف داروهای پرهزینه بیمارستان نیز توسط مدیر واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو با شرکت‌کنندگان به بحث گذاشته شد.
در پایان جلسه دکتر مظفری، رئیس اداره نظارت بر داروی معاونت غذا و دارو نیز با بیان آمارهای مستند، وضعیت ارائه خدمات دارویی در بیمارستان‌ها و اتصال به سامانه‌های وزارتخانه را برای حاضرین تشریح کرد و خواهان مشارکت بیشتر مسئولان فنی در اتصال به سامانه HIX وزارتخانه شد.
تأکید مجدد مسئولیت قانونی بیمارستان به‌خصوص مسئول فنی بیمارستان‌ها ازجمله موارد مهم تأکیدی معاونت‌های درمان، غذا و دارو و بهداشت بود.

کلمات کلیدی
تهیه کننده: