محتوای خبری معاونت غذا و دارو

برگزاری نشست تخصصی معاون غذا و دارو در سومین روز از ششمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی

راه کار اصلی وزارت بهداشت در خصوص تشخیص و جداسازی کالاهای قاچاق از کالاهای سلامت محور، هدف اصلی است که تضمین سلامت جامعه را به عهده دارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر منان حاجی محمودی، معاون غذا و داروی دانشگاه ، در سومین روز از ششمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی در میان جمعی از پزشکان و ورزشکاران که در خرداد 97 در محل سالن همایش‌های هتل المپیک برگزار شد گفت: جامعه سالم زیربنای توسعه هر کشور است و یکی از راه‌های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح است.
وی ادامه داد: مکمل‌های غذایی و رژیمی فرآورده‌هایی هستند که حاوی مواد مغذی بوده که فقدان و یا کمبود یک یا چند ماده مغذی اولیه در رژیم غذایی را تکمیل می‌کنند و از طریق ارتقا عملکرد و یا پیشگیری از اختلالات دستگاه‌های مختلف بدن، موجبات افزایش سلامت را فراهم می‌کنند.
دکتر حاجی محمودی تصریح کرد: تأمین مکمل‌های غذایی باکیفیت و سالم همواره مسئله‌ای اساسی و مهم برای متخصصان در این زمینه است که به‌موازات آن کنترل دقیق و مناسب آن از فرآیند تولید تا مصرف، حائز اهمیت است و به‌منظور حفظ ایمنی مکمل‌‌های غذایی و رژیمی و سلامت مصرف‌کنندگان بایستی الزامات کیفی مربوطه رعایت شود، چراکه وجود هرگونه آلودگی، دارای پتانسیل انتقال به محصول نهایی بوده و خطرات زیان‌باری را می‌تواند به همراه داشته باشد؛ بنابراین بررسی کیفی و پایش کارایی مواد غذایی و مکمل‌های رژیمی- غذایی و ورزشی امری ضروری است.
معاون غذا و دارو دانشگاه در رابطه با اثرات زیان‌بار قاچاق کالاهای سلامت‌محور و خطرات استفاده از فرآورده‌های قاچاق و غیرمجاز گفت: با توجه به گسترش روزافزون قاچاق محصولات سلامت‌محور غیرمجاز و مواجهه شهروندان با این محصولات غیربهداشتی، مطمئناً بخشی از این افراد با مشکلات و عوارض ناشی از مصرف محصولات غیرمجاز مواجه شده‌اند که متأسفانه علت اصلی مصرف محصولات سلامت‌محور قاچاق و تقلبی، «ارزانی» آن‌ها است.
وی همچنین افزود: مصرف محصولات سلامت‌محور قاچاق و یا تقلبی باعث بروز عوارضی نظیر آلرژی و حساسیت، سوزش در محل مصرف، کهیر. کچلی، آکنه، عفونت و حتی کوری، صدمات کبدی و سرطان می‌شود.
حاجی محمودی در ادامه به برخی دیگر از پیامدهای منفی پدیده شوم قاچاق در سطح کلان اشاره کرد و گفت: راهکارهای اجرایی در حمایت از کالاهای داخلی و جلوگیری از ورود و مصرف کالاهای خارجی و قاچاق؛ تشویق مصرف‌کنندگان به مصرف کالای داخلی باکیفیت، جلوگیری از تبلیغات بی‌رویه کالاهای خارجی در رسانه‌های داخلی، تشویق تولید‌کنندگان داخلی به تولید کالاهای باکیفیت بالا به‌منظور توسعه اقتصاد مقاومتی، ارتقا سطح آگاهی مردم از مضر بودن مصرف کالاهای قاچاق و تشویق مردم به ساده زیستی و پرهیز از تجمل‌گرایی ازجمله این راهکارها است.
وی همچنین اظهار داشت : تا وقتی عموم مردم در این خصوص دست‌به‌دست هم ندهند، کاری نمی‌توان از پیش برد.
دکتر حاجی محمودی گفت: الصاق برچسب کنترل اصالت کالا بر روی دارو، مواد غذایی و آرایشی بهداشتی وارداتی ضروری است و مردم بایستی پس از بررسی وجود برچسب بر روی کالای سلامت مذکور، کد 16 رقمی آن را از طریق اپلیکیشن موبایل TTAC، سامانه پیامکی 20008822، تلفن گویای 6185 و یا سایت www.ttac.ir استعلام کنند تا از اصالت آن اطمینان یابند.
وی تأکید کرد: بررسی‌های مختلف و مفصلی قبل از الصاق برچسب کنترل اصالت بر روی محصولات توسط سازمان غذا و دارو و معاونت‌های غذا و دارو صورت می‌گیرد تا اصالت و سلامت کالاها تضمین شود.
معاون غذا و دارو یادآورشد: بر اساس شیوه عملکرد طرح کنترل اصالت، مشاهده برچسب الصاق شده بر روی فرآورده‌های سلامت کافی نیست و برای تشخیص کالاهای اصیل، بایستی اطلاعات بر روی برچسب به روش‌های پیامکی، اینترنتی یا نرم‌افزارهای مختلف تلفن همراه استعلام شود.
وی همچنین مهم‌ترین اهداف نظام ردیابی و رهگیری و کنترل اصالت کالا را ایجاد بستر مناسب برای مدیریت زنجیره تأمین و تدارک فرآورده‌ها،ایجاد امکان کسب اطمینان برای مصرف‌کنندگان و تأمین امنیت روانی و اقتصادی در مصرف فرآورده‌های اصیل و پاسخگویی فعال، واقعی، مستمر، قابل‌اتکا و متناسب با مسئولیت نسبت به فرآورده‌ها ذیل نظارت سازمان از ابتدای زنجیره تأمین تا بعد از مصرف،ایجاد ابزار مناسب برای اعمال فرآیندهای کنترل و نظارت کیفی در سطح عرضه توسط صاحبان پروانه فراورده شامل Recall و ADR و PMS،ایجاد بستر مناسب برای سایر فعالیت‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات ازجمله پرونده الکترونیک سلامت، ایجاد ابزار مناسب برای برخورد فعال، هدفمند و هوشمند با تخلفات در حوزه فراورده‌ها و مبارزه با توسعه تجارت فراورده‌های غیر اصیل و تحت کنترل و ایجاد امکان مدیریت هدفمند حمایت‌های مالی دولت و سایر بخش‌ها را عنوان کرد.
توضیح اینکه در این نشست تخصصی دکتر کبریایی زاده رئیس سندیکای تولید کنندگان مکمل های رژیمی غذایی ایران، دکتر خدا دوست مشاور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور و  دکتر اخگری کارشناس پزشکی قانونی تهران در این نشست حضور داشته و مطالبی در خصوص مباحث مختلف ارائه کردند.
 خبر: آب پر
عکس: ابراهیمی
 
کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر