محتوای خبری معاونت غذا و دارو

تشریح اقدامات انجام‌شده هفته جهانی غذا در معاونت غذا و دارو دانشگاه

دکتر ابوالفضل نجاریان مشاور اجرایی و مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو تهران، با ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده ستاد هفته جهانی غذا، هدف از این فعالیت‌ها را فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در راستای ارتقای سلامت مردم عنوان کرد.

 
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر ابوالفضل نجاریان مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو، با ارائه گزارشی از  فعالیت‌های صورت گرفته هفته جهانی غذا در این معاونت گفت: به مناسبت هفته جهانی غذا سال 98، از 20 تا 27 مهرماه 1398 با شعار ملی اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدامات مختلفی را جهت ترویج اهمیت نقش سلامت در جامعه به انجام رساند.
دکتر نجاریان گفت: در راستای اجرای برنامه‌های گرامیداشت هفته جهانی غذا، کارشناسان اعزامی معاونت غذا و دارو با برپایی غرفه آموزشی در مترو چهارراه ولیعصر، دانشکده داروسازی و لابی معاونت غذا و دارو تهران که با محوریت معرفی نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای و نشان ایمنی و سلامت برپاشده بود، توضیحات لازم در خصوص آشنایی با نحوه برچسب خوانی مواد غذایی و استفاده از نشانگر رنگی، نکات مهمی که هنگام خرید محصولات غذایی باید به آن‌ها توجه شود، حداقل اطلاعات که باید بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی تولید داخل به زبان فارسی نوشته‌شده، با در دست 
داشتن بروشور نشانگر رنگی، مراجعه‌کنندگان را با آرم سازمان غذا و دارو و مفهوم رنگ در نشانگرهای رنگی و هدف از برچسب‌گذاری آشنا نموده و  پمفلت های کاهش مصرف قند، نمک و چربی‌ها، افزایش فعالیت و تحرک، افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها و دقت در مصرف مواد خوراکی بر اساس اطلاعات راهنمای تغذیه‌ای  را به مراجعه‌کنندگان، کارکنان، اساتید و دانشجویان ارائه کردند.
در ادامه مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو اجرای برنامه آموزشی در مهد مرکز آموزش و نگهداری تکه‌ای از بهشت زیر نظر دست‌های مهربانی به همت معاونت غذا و دارو را از برنامه‌های روز دوم هفته جهانی غذا باهدف شعار هفته جهانی غذا با عنوان اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقا سلامت عنوان کرد و کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی به ارائه مطالبی در خصوص بشقاب غذایی، توصیف مواد غذایی لازم برای رشد و سلامت کودکان ازجمله آشنایی با گروه‌های نان و غلات، میوه‌جات، سبزی‌ها، لبنیات، گوشت‌ها و انتخاب تنقلات و نوشیدنی‌های سالم پرداخت و در پایان با هدیه و شیرینی از این کودکان و نونهالان پذیرایی شد.
مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو گفت: به‌منظور تشویق صنایع غذایی برای رعایت کردن استاندارهای تعریف‌شده در جهت تأمین ایمنی و سلامت مواد غذایی از فعالیت کارخانه‌ها منتخب و مسئولین فنی برتر تحت پوشش با اهدای لوح قدردانی شد.
دکتر نجاریان ادامه داد: در سومین و چهارمین روز از هفته جهانی غذا، مسابقات ورزشی باهدف ترویج ارتباط بین تحرک بدنی و سلامت بین کارکنان معاونت غذا و دارو برگزار شد.
وی افزود: با توجه به اینکه صبحانه یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی روز است و کارکردهای فکری و فیزیکی انسان به نوع تغذیه‌ای که در طول شبانه‌روز از آن بهره می‌برد وابستگی تام و تمام دارد و فرایندهای فکری و فیزیکی انسان در تمام 24 ساعت شبانه‌روز، بی‌وقفه جریان دارد و فاصله بین صبح تا ظهر در همه جوامع پرکارترین اوقات محسوب می‌شود؛ در همین راستا توزیع صبحانه سالم بین کارکنان معاونت غذا و دارو روز سه‌شنبه 23 مهر ۹۸ انجام شد.
 
وی با اشاره به پیام دکتر حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه در هفته جهانی غذا گفت: ایشان ضمن تبریک هفته جهانی غذا به متولیان و دست‌اندرکاران تولید غذای سالم و تقدیر از کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه به تقدم غذا بر سایر فاکتورهای قابل تأثیر بر سلامت جامعه پرداخت.
در ادامه دکتر نجاریان برنامه آموزشی هفته جهانی غذا در مدارس راه کرامت و حکمت به همت معاونت غذا و دارو را از دیگر برنامه‌های برنامه‌های هفته جهانی غذا با محوریت نشانگر رنگی تغذیه‌ای، کاهش مصرف قند، نمک و چربی برای وعده‌های غذایی سالم برای تأمین سلامت دانش آموزان عنوان کرد.
مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو از استقرار غرفه کمپین اصالت قطب 10 آمایش کشوری در منطقه بازار تهران خبر داد و گفت: این غرفه جهت آشنایی و تبلیغ برچسب کنترل اصالت کالا برای بهره‌مندی عموم مردم برپا شد.
مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو اردوی علمی بازدید دانش آموزان مدرسه دخترانه ممتاز حنان از آزمایشگاه کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو، در راستای ترویج و فرهنگ اصالت کالا و نشانگرهای رنگی و آگاهی هر چه بیشتر در مدارس دانست.
دکتر نجاریان هدف از برپایی غرفه ‌ اصیل بخریم  معاونت غذا و دارو تهران در نماز جمعه را ارتقاء سطح آگاهی و دانش مردم و همچنین به‌منظور پاسخ‌گویی مناسب به نیازهای شهروندان اعلام کرد و در این راستا آموزش نحوه استعلام اصالت کالا توسط کارشناسان مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را از اولویت‌های مهم این معاونت دانست.
وی در پایان یادآور شد: درج پیام‌های بهداشتی با محوریت شعار هفته جهانی غذا در سربرگ نامه‌های اداری و ارسال آن‌ها به رسانه‌های گروهی و بهره‌مندی از سرویس پیامک و فضای مجازی و شبکه اجتماعی، پخش کلیپ‌های آموزشی در مانیتور قطارهای مترو و مانیتورهای سازمان زیباسازی شهرداری تهران، حضور کارشناسان معاونت غذا و دارو در دو برنامه زنده به خانه‌برمی گردیم و به‌روز تازه و همچنین سه برنامه زنده رادیویی در طول هفته جهانی غذا از دیگر برنامه‌های معاونت غذا و دارو دانشگاه بود.
توضیح اینکه دکتر نجاریان مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو اظهار داشت: امید است که برنامه‌های انجام‌شده گامی را در جهت ارتقاء سلامت عمومی جامعه برداشته باشد.
خبرنگار: سمیه رنجبر
عکاس: مرتضی ابراهیمی
 
کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر