معاونت غذا و دارو تهران:
جشنواره گرامیداشت هفته جهانی غذا در شهرستان اسلامشهر
جشنواره گرامیداشت هفته جهانی غذا باهدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی توسط معاونت غذا و دارو تهران در آموزشگاه نمونه دولتی فاطمیه اسلامشهر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو: جشنواره گرامیداشت هفته جهانی غذا با حضور مدیرکل آموزشوپرورش شهرستان اسلامشهر، کارشناسان کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، مسئولین آموزشوپرورش ناحیه اسلامشهر و همچنین مسئولین بهداشتی اسلامشهر در تاریخ 23 مهر 97 در محل در آموزشگاه نمونه دولتی فاطمیه شهرستان اسلامشهر برگزار شد.
در این جشنواره مهندس صبا صادقی کارشناسان کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به معرفی برچسب اصالت کالا پرداخت و گفت: متأسفانه تقلب در کالاها و اجناس بهمنظور سودجویی بیشتر همیشه وجود داشته و روزبهروز نیز بر این تقلبات افزوده میشود؛ و مصرف اقلام خوراکی، آرایشی و بهداشتی سالم یکی از بزرگترین دغدغههای جامعه امروز است که یکی از راههای اطمینان از اصالت و سلامت اینگونه کالاها وجود برچسب اصالت بر روی آنها است.
مهندس صادقی افزود: بههرحال همیشه بررسی اصالت کالا یکی از دغدغههای دولت محسوب میگردد و به همین منظور تلاشهای زیادی صورت گرفته است. لذا سازمان غذا و دارو وجود برچسب اصالت کالا را برای کلیه محصولات سلامتمحور وارداتی اعم از خوراکی، آرایشی، بهداشتی، دارویی و تجهیزات پزشکی الزامی نموده است.
سپس کارشناسان کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در خصوص مشخصات برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالا گفت: این برچسب باید دارای شناسه تجاری فرآورده، شناسه ردیابی، رهگیری، شماره سری ساخت، تاریخ انقضا و شناسه اصالت باشد.
وی ادامه داد: راههای بررسی و کنترل اصالت کالا در این برچسبها استعلام از طریق آدرس www.ttac.ir، استعلام از طریق سامانه پیام کوتاه 20008822، استعلام از طریق تلفن گویای 0216185 و استعلام بارکد مندرج بر روی برچسب است.
مهندس صبا صادقی یادآور شد: بدیهی است در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در اطلاعات دریافتی با فرآوردههای موردبررسی و یا عدمتأیید فرآورده موردنظر از طریق روشهایی که اشاره شد، اصالت کالا مورد تأیید نیست؛ لذا در صورت مشاهده اینگونه موارد، موضوع را به معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.
در ادامه مهندس الهام باصری کارشناسان کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به مهمترین علت مرگومیر در کشور که بیماریهای غیر واگیر است اشاره کرد و گفت: تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی از مهمترین عوامل خطر است.
مهندس باصری مهمترین راهکار برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر تغذیه سالم است و در خصوص راهکارهای کاهش مصرف قند، نمک و چربی به تفضیل توضیحاتی ارائه داد.
همچنین مهندس نسرین مبشری کارشناسان کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به معرفی برچسب نشانگر تغذیه ای پرداخت و گفت: به برچسبهای محصولات غذائی که بارنگهای سبز، نارنجی و یا قرمز مشخصشدهاند دقت کنیم، زیرا نشانگر رنگی تغذیهای بهعنوان یک متخصص تغذیه پیشنهادهایی را میدهد تا ما را در انتخاب آسان و سالمتر کمک کند.
وی ادامه داد: نشانگر رنگی تغذیهای با پنج شاخص مهم مؤثر در سلامتی ازجمله انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس کمک میکند تا زمانی که تصمیم به خرید یک محصول غذائی داریم در یک نگاه ارزیابی و انتخاب مناسب داشته باشیم.
مهندس مبشری افزود: نشانگرهای رنگی تغذیهای بهمنظور مقایسه یک محصول با محصول دیگر نیست، بلکه مقایسه یک محصول با تولید متفاوت است.
توضیح اینکه بستههای صبحانه سالم در بین دانش آموزان به همراه بروشورهای نشانگرهای رنگی و برچسب اصالت کالا و ... توزیع شد.
ارسال به دوستان