محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه

جلسه آموزشی برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا در آموزش و پرورش منطقه 16 تهران برگزار شد

معاونت غذا و دارو دانشگاه جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی کارکنان معاونان و مدیران مدارس تحت پوشش آموزش و پرورش منطقه 16 تهران در خصوص نشانگر رنگی تغذیه‌ای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا را برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی کارکنان معاونین و مدیران مدارس تحت پوشش آموزش‌وپرورش منطقه 16 تهران در خصوص نشانگر رنگی تغذیه‌ای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا 28 دی 98 با حضور کارشناس نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت این معاونت برگزار شد.
مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت معاونت غذا و دارو گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده می‌شود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و به‌منظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج می‌شود.
همچنین در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و پروانه بهداشتی ساخت محصول که شماره هفت‌رقمی با فرمت شبیه 14498/34، آرم سازمان غذا و دارو آموزش داده شد.
وی بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلی‌لیتر ماده غذایی، طراحی‌شده است.
کارشناس نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت افزود: بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می‌شود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده‌شده است.
همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف‌کننده می‌دهد تا ماده غذایی مناسب و کم‌خطرتری را انتخاب کند.
مهندس نافعی توضیح داد: تغذیه سالم، علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین می‌کند، باعث می‌شود تا هزینه‌های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و بعضاً آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد.
وی در ادامه در خصوص برچسب ره‌گیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده‌های سلامت‌محور) گفت: یکی از شاخص‌های بررسی اصالت فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری برای نظارت مردمی بر محصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف‌کنندگان و مراجع تائید کننده جهت تضمین اصالت و سلامت کالا است.
همچنین در مورد انواع برچسب ره‌گیری اصالت کالا شامل برچسب‌های قدیمی، برچسب‌های جدید و برچسب‌های تقلبی و نامعتبر، برچسب ره‌گیری اصالت کالا، شناسه ره‌گیری، بارکد میله‌ای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانه‌های استعلام اصالت به‌صورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.
خبرنگار و عکاس:خدیجه آب پر

 

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر