به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه
جلسه آموزشی برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا در آموزشوپرورش منطقه 10 تهران برگزار شد
جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی مدیران، معاونین و مربیان پرورشی منطقه 10 آموزشوپرورش استان تهران در خصوص نشانگر رنگی تغذیهای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی مدیران، معاونین و مربیان پرورشی منطقه 10 آموزشوپرورش استان تهران در خصوص نشانگر رنگی، تغذیهای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا 6 بهمن 98 با حضور کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت این معاونت برگزار شد.
مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو گفت: نشانگرهای رنگی تغذیهای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده میشود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرفکنندگان، اصلاح الگوی مصرف و بهمنظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج میشود.
در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء پروانه بهداشتی ساخت محصول که شماره هفترقمی با فرمت شبیه 14498/34، آرم سازمان غذا و دارو آموزش داده شد.
کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بیرویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلیلیتر ماده غذایی، طراحیشده است.
وی ادامه داد بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده میشود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفادهشده است.
همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرفکننده میدهد تا ماده غذایی مناسب و کمخطرتری را انتخاب کند.
نافعی در ادامه در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآوردههای سلامتمحور) گفت: یکی از شاخصهای بررسی اصالت فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی ابزاری برای نظارت مردمی بر محصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرفکنندگان و مراجع تائید کننده جهت تضمین اصالت و سلامت کالا است.
همچنین در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسبهای قدیمی، برچسبهای جدید و برچسبهای تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا، شناسه رهگیری، بارکد میلهای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانههای استعلام اصالت بهصورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.
خبرنگار و عکاس:خدیجه آب پر
خبرنگار و عکاس:خدیجه آب پر
ارسال به دوستان