محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه

جلسه آموزشی دستیاران جدید در بیمارستان شریعتی

جلسه آموزشی دستیاران جدید بیمارستان شریعتی با هدف آموزش و آشنایی با اهمیت عوارض و خطاهای دارویی و نحوه گزارش دهی آنها، آشنایی با قوانین تجویز دارو در بیمارستان و پروتکل های دارویی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی دستیاران جدید بیمارستان شریعتی عصر روز یکشنبه 8 مهر 97 با حضور دکتر منا کارگر مسئول واحد تحقیق و توسعه در سالن آمفی تئاتر این بیمارستان برگزار شد.
در این جلسه دکتر کارگر در خصوص عوارض ناخواسته دارویی، پروتکل های دارویی و تجویز داروها در بیمارستان به دستیاران توضیحاتی را ارائه کرد.
وی ضمن تعریف عارضه ناخواسته دارویی و بیان فراوانی آن در بیماران بستری به این نکته اشاره کرد که سرعت عمل در گزارش دهی برخی از عوارض دارویی بسیار حائز اهمیت است و خاطر نشان کرد گزارش کلیه عوارض دارویی منجر به مرگ، موارد تهدید کننده حیات، موارد منجر به ناتوانی یا نقص عضو مشخص و دائمی، موارد منجر به بستری شدن در بیمارستان و موارد منجر به ناهنجاری های مادرزادی لازم است که حداکثر ظرف 48 ساعت از وقوع عارضه در اختیار سازمان غذا و دارو قرار داده شود.
 وی همچنین به بیان برخی از باورهای نادرست که می تواند سبب کاهش گزارش دهی عوارض دارویی شود اشاره کرد و درمورد آنها توضیحاتی را بیان داشت.
دکتر کارگر در ادامه بر ضرورت گزارش دهی خطاهای دارویی نیز تاکید کرد و راهکارهایی جهت کاهش خطاهای تجویز داروها را برشمرد  و در ادامه به راههای مختلف گزارش دهی عوارض و خطاهای دارویی با تکمیل فرم زرد یا به صورت آنلاین و نیز از طریق اپلیکیشن اشاره کرد و به بیان چند نمونه از اقدامات انجام شده توسط مرکز ملی ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها بر اساس گزارشات دریافتی عوارض دارویی پرداخت و نحوه دسترسی به اطلاعیه های مرکز ملی ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها بر روی سایت معاونت غذا و دارو را نشان داد.
وی در خصوص قوانین حاکم بر تجویز داروها در بیمارستان نیز خاطر نشان کرد که تجویز داروها در بیمارستان صرفا می تواند از بین داروهای موجود در فرمولاری دارویی بیمارستان که زیرمجموعه ای از فهرست داروهای ایران است، صورت گیرد.
مسئول واحد تحقیق و توسعه همچنین به ضرورت تجویز منطقی داروها و نحوه اجرای پروتکل های دارویی ابلاغ شده و محدودیت تجویز داروهای آنتی میکروبیال در بیمارستان اشاره کرد و در خصوص چگونگی تدوین کتاب 'پروتکل آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل از اعمال جراحی و پروتکل درمان تجربی عفونت های بیمارستانی' توضیحاتی ارائه کرد.
وی در پایان در خصوص نحوه گزارش دهی مشکلات تجهیزات پزشکی، دستورالعمل فرآوری مجدد تجهیزات پزشکی و مطالب سایت معاونت غذا و دارو نیز توضیحاتی ارائه کرد.
در این جلسه کتاب 'پروتکل آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل از اعمال جراحی و پروتکل درمان تجربی عفونت های بیمارستانی' همراه با سایر فرم ها، پروتکل ها و دستورالعمل های مورد اشاره در جلسه در اختیار حاضرین قرار گرفت.

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر