محتوای خبری معاونت غذا و دارو

مراسم روز پزشک در معاونت غذا و دارو

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: در مراسم روز پزشک بر اخلاق فردی و اجتماعی ،آیین شهر داری و آیین همسر داری و فرزند داری تاکید شد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، به مناسبت سالروز ولادت پزشک برجسته ایرانی ابوعلی سینا و ذکریای رازی روز داروساز یک‌شنبه 1 شهریور 94 در معاونت غذا و دارو برگزار شد.

دکتر رضایی زاده رئیس دانشکده طب سنتی در مراسم روز پزشک با ایراد سخنرانی شیوا و ساده برای حاضرین به ذکر نکاتی مهم در رابطه با برنامه‌ریزی برای زندگی سالم پرداختند که به‌طور اجمالی به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌شود:

وی با  تأکید بر این موضوع «با امید به اینکه، این ایام بهانه‌ای باشد برای یادآوری وظایف خطیری که این قشر در مقابل جامعه دارند.»و مقام والای این دانشمند در حوزه تفکر فلسفی گفت: امروزه در اروپا در حوزه فلسفه و تفکر علوم فلسفی به صورت متوسط هر دو روز یک‌بار یک مقاله و هر هشت روز یک‌بار یک کتاب به سبک فلسفه ارسطویی نوشته می‌شود و پیش‌بینی این است که در ده سال آینده این روند به سمت تفکر و فلسفه ابن‌سینایی سوق پیدا کند که اتفاق بسیار بزرگی در دنیای علم خواهد بود.

همچنین  دکتر رضایی زاده در تعریف طب به بحث حکمت و فلسفه نظری و عملی اشاره نمود و گفت : در علوم قدیم بیشتر به فلسفه و حکمت عملی می‌پرداختند، در حکمت عملی راجع به سه شاخه علمی صحبت می‌کردند که اولین آن بحث اخلاق بود که شامل اخلاق فردی و اخلاق اجتماعی بود، دومین مورد آیین شهرداری یا به عبارتی سیاست امروزی بود و سومی مربوط می‌شد به منزل مثل آیین همسر داری و فرزند داری یا به عبارتی؛ طریقه زندگی کردن. در حوزه حکمت عملی ؛ در هر سه بعد در جامعه امروزی ما مشکلات جدی به چشم می‌خورد و به این جمله قابل تعمق تأکید داشت که " اگر می‌خواهید کاری برای صلح جهانی بکنید به همسر و فرزند خود برسید چون اگر بنیان خانواده خراب شد عملاً" همه دنیا پشت سرش خراب می‌شود."

وی با اشاره به گذشته بیان کرد: با وجود امکانات رضایت وجود داشت ولی امروزه بخش رضایت کافی نیست که این ناشی از وجود اشکال در ابعاد تربیتی است.

دکتر رضایی زاده در ادامه افزود: تجلیل صرف از اسم بزرگانی چون ابن‌سینا و رازی کافی نیست بلکه باید نگاه و تفکر آن بزرگان را به جامعه برگردانیم، چون تفکر آن‌ها بر اساس مبانی فوق‌الذکر بوده است. سپس به توجه به اصول شش‌گانه ضروری که برای حفظ سلامتی لازم‌اند اشاره نمود: خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها، خواب و بیداری، استراحت و فعالیت کافی و متناسب، آب و هوا، وضعیت روحی و روانی و پاک‌سازی (احتباس و استفراغ).

دکتر رضایی زاده ورزش مناسب و متعادل، خواب خوب و نشاط‌آور و خوب غذا خوردن و غذای خوب خوردن را سه عامل تضمین‌کننده سلامتی نامید و در پایان با سخنی از رازی به صحبت‌های خود پایان داد:"داروی شما و داروخانه شما در اصل همان غذای شما و سفره شماست، چه برای پیشگیری و چه برای درمان تا جایی که می‌شود از غذا استفاده کنید."

توضیح اینکه در این مراسم امام جماعت حجت‌الاسلام عابدی ، دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو، مدیر حراست دانشگاه، مدیران غذا و دارو و جمعی از کارکنان حضور داشتند و در پایان مراسم از تشریف‌فرمایی دکتر رضایی زاده قدردانی به عمل آمد.

 

 
کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر