محتوای خبری معاونت غذا و دارو

مصاحبه تلفنی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه نبض

در حال حاضر بیش از 80 درصد از فارغ التحصیلان رشته داروسازی، در داروخانه ها مشغول به کار می شوند که استاندارد جهانی این امر در دنیا بیش از 50 درصد است.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو تهران؛ دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، جمعه 10 شهریور 96 در مصاحبه تلفنی در برنامه نبض شبکه خبر درباره ارزش خدمات داروسازان صحبت کرد.

 دکتر حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران مهمان تلفنی برنامه نبض شبکه خبر با ارائه آماری از  فارغ التحصیلان شاغل داروسازی در کشور گفت: در حال حاضر بیش از 80 درصد از فارغ التحصیلان رشته داروسازی، در داروخانه ها مشغول به کار می شوند که استاندارد جهانی این امر در دنیا بیش از 50 درصد است.

او افزود: برای دریافت مجوز تاسیس داروخانه، فارغ التحصیلان رشته داروسازی باید امتیازاتی را کسب کنند؛ خود مدرک امتیاز دارد و در کنار آن هرسال کار در داروخانه نیز دارای امتیاز می باشد، البته این امتیازات در مناطق محروم بیشتر است که بعد از رسیدن به حدنصاب امتیاز مجوز تاسیس داروخانه صادر می شود.

 حاجی محمودی با انتقاد از عدم توازن در توزیع پزشکان داروساز در کل کشور گفت: بعضا دکتر داروساز امتیاز لازم برای تاسیس داروخانه را کسب کرده اما به دلیل درخواست در مراکز استان هایی مانند تهران که دچار مازاد دکتر داروساز است، طبیعی است که این مجوز صادر نمی شود.

او با بیان اینکه یکی از وظایف دکتر داروساز مشاهده نسخه پزشک و بعد از آن تحویل دارو به بیمار براساس نسخه پزشک است، افزود: دکتر داروساز می تواند در کنار آن مشاوره های لازم را به بیمار بدهد و حتی نحوه مصرف و عوارض دارو را به بیمار یادآوری کند.

وی با اشاره به جایگاه موثری که دکتر داروساز می تواند در فرآیند درمان بیماران در بیمارستان داشته باشد افزود: در آمریکا 29 درصد از دکترهای داروساز در بیمارستان ها هستند درحالی که در ایران این آمار تنها 7 درصد است این درحالی است که دکترهای داروساز در رشته بالینی می توانند در بیمارستان خدمات مطلوب و مهمی به بیماران ارائه دهند و مورد مشورت پزشکان برای تجویز دارو قرار بگیرند.

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر