محتوای خبری معاونت غذا و دارو

نشست پدافند غیرعامل در مواقع بحران در معاونت غذا و دارو برگزار شد

کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه باهدف تدوین استاندارد برای بسته‌های دارو و تجهیزات پزشکی در معاونت غذا و دارو برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه باهدف تدوین استاندارد برای بسته‌های دارو و تجهیزات پزشکی در مواقع بحران سه شنبه 30 بهمن ۹۷ با حضور دکتر منان حاجی محمودی، معاون غذا و دارو؛ دکتر ذنوبی، دبیر کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه؛ چمانی، کارشناس مرکز مدیریت خطر حوادث و پدافند غیرعامل، دکتر واحدی رئیس اورژانس بیمارستان شریعتی، دکتر خلیلی، مدیر گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی؛ مهندس غفوری، مسئول واحد تجهیزات پزشکی؛ دکتر کارگر، مسئول واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو؛ دکتر نیک فر، هیئت‌علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر فرزاد نژاد، معاون اجرایی ستاد و داروخانه‌های بیمارستانی دانشگاه، دکتر عبداللهی مدیرکل سابق درمان سازمان هلال احمر؛ دکتر نجم الدین، عضو هیئت علمی گروه داروسازی بالینی و دکتر سیاری، دستیار گروه اقتصاد مدیریت دانشکده داروسازی در دفتر معاون غذا و دارو برگزارشد.
دکتر حاجی محمودی در ابتدای جلسه ضمن خیر مقدم به مدعوین گفت: هدف از برگزاری جلسه کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه‌های علوم پزشکی را، توجه به‌ضرورت برقراری ارتباط نظام‌مند و فعال بین ستاد پدافند غیرعامل وزارت متبوع با دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرائی کشوری و لشگری و همچنین ایجاد سازوکار لازم برای حفظ سلامت مردم، کاهش آسیب‌پذیری، تداوم خدمات و تأمین نیازهای اساسی بهداشت، امداد و درمان، افزایش ایمنی و امنیت زیرساخت‌های حوزه سلامت در مقابل انواع تهدیدات متصور و تسهیل مدیریت بحران و دفاع غیرنظامی عنوان کرد.
وی افزود شناسایی امکانات موجود، هماهنگی و همفکری بیشتر میان بخش‌های مختلف و مدیریت هزینه‌ها مهم‌ترین گام در مسیر اجرایی شدن برنامه‌های پدافند غیرعامل است.
در ادامه معاون غذا و دارو گفت: یکی دیگر از اهداف تشکیل این جلسه هماهنگی و همفکری، آماده سازی پروتکل‌های مشخص جهت ایجاد بسته‌های ضروری دارو در مواقع بحران، انتقال پزشک متخصص به همراه پک‌های موردنیاز به بالین بیمار برای جراحی بدون جابجایی بیمار دانست؛ و حاضرین در جلسه در خصوص بسته‌های ایجادشده در هر پک با توجه به نیاز حادثه در 24 ساعت اول بحران به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.
دکتر عبداللهی مهم‌ترین وظیفه امدادگران را در ساعات اولیه بحران، نجات جان آسیب‌دیدگان و افرادی که زیر آوار جامانده‌اند؛ دانست و در این خصوص افزود: گروه‌های نجات موظفند از همان ساعات آغازین بحران، عملیات رسیدگی به مصدومین را شروع کنند.
وی گفت: با توجه به تجارب زمین‌لرزه که در شهر بم اتفاق افتاد و حجم زیاد داروها و کمک‌های مردمی باعث شد وقت زیادی در جهت تفکیک داروهای لازم و ضروری برای بیماران و آسیب دیدگان گرفته شود؛  این موضوع باعث شد تا به‌صورت کارشناسی و در قالب پروتکل با مقایسه و تطبیق از کشورهای حادثه‌خیز در این زمینه برای ایجاد بسته‌های دارویی و لوازم پزشکی حداقل دو تا سه نفر به‌صورت بسته‌های ضروری در ساعات اولیه حادثه، تدارک دیده شود.
معاون سابق درمان هلال‌احمر از مهم‌ترین نکات ساعات‌ اولیه منطقه آسیب‌دیده را وجود پزشک عمومی و متخصص اورژانس دانست و گفت: لازم است که در چنین مواقعی متخصصین و جراحان را در سه تیپ دسته‌بندی نمود که کدام گروه با توجه به نیاز 24 ساعت اول حادثه ضروری و کدام دسته در 24 ساعت بعدی برای کمک به آسیب دیدگان نیاز است.
دکتر حاجی محمودی در ادامه موضوع گفت: امکان دارد دانشگاه با سه سناریو مواجه شود و باید آمادگی لازم را داشته باشد. اولین موضوع وقتی حادثه‌ای رخ می‌دهد معمولاً بیماران ترومایی بیشتر دیده می شوند که لازم است دانشگاه برای 20 الی 50 نفر با توجه به موضوع اورژانس بیمارستانها، اتاق عمل و ...این آمادگی را داشته باشد. دوم اینکه وقتی با بیماری های مزمن‌تری مثل اپیدمی‌ها روبرو می‌شویم باید پک‌های لازم در دسترس باشند و در آخر تیم هایی که به بیمارستان‌های صحرایی اعزام می‌شوند ترجیحاً از قرص‌ها استفاده می نمایند زیرا نگهداری از شربت‌ها و داروهای تزریقی با توجه به آلودگی محیط سخت است.
در این نشست هرکدام از حاضرین پیشنهادهای خود را برای آماده‌سازی پک‌ها و نوع بسته‌بندی داروها در قالب و بسته‌بندی‌های مختلف پیشنهاد دادند.
در جلسه مقرر شد برای بیماری‌های تروما و سوختگی‌ها مشخص برای هرچند نفر در مواقع بحران پک‌هایی آماده شود که کارگروه امور اقتصادی دارو و بیمارستان شریعتی و سینا در این امر فعالیت کنند.
همچنین پروتکل انتخاب پزشک عمومی و متخصص اورژانس در مواقع بحران توسط دبیر کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه، بیمارستان‌های شریعتی، سینا و امام خمینی (ره) انجام شود؛
و درنهایت پروتکل استقرار بیمارستان‌های صحرایی با توجه به تجربیات گذشته به عهده دکتر فرزاد نژاد قرار داده شد.

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر