محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به میزبانی معاونت غذا و دارو

پانزدهمین گردهمایی مدیران نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد

پانزدهمین گردهمایی مدیران نظارت بر فراورده‌های غذایی و آشامیدنی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور باهدف هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در انجام امور نظارتی، فنی و بهداشتی به میزبانی معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، پانزدهمین گردهمایی مدیران نظارت بر فراورده‌های غذایی و آشامیدنی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به‌منظور اعلام سیاست‌ها و برنامه‌های اداره کل غذا و تبادل‌نظر و پیشنهاد‌ها و همچنین هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در انجام امور نظارتی، فنی و بهداشتی با حضور دکتر محمدرضا شانه ساز معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر محمدحسین عزیزی مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه، مدیران کل سازمان غذا و دارو و مدیران نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت‌های غذا و دارو سراسر کشور به میزبانی معاونت غذا و دارو دانشگاه روز یکشنبه 12 آبان 98 در محل سالن اجتماعات طبقه 9 سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو در این جلسه گفت: امیدواریم که با دل‌نگرانی‌ها و چشم‌های محتاطی که داریم در کنار سازمان غذا و دارو نظارت مناسبی داشته باشیم.
همچنین افزود: سخت‌ترین مدیریت‌ها، مدیریت نظارت بر مواد غذایی است.
وی ابراز امیدواری کرد در پایان گردهمایی درصدی بالایی از مشکلاتمان حل و مشکلی از مشکلاتمان کاسته شده باشد.
سامانه TTAC و دولت الکترونیک به دستور مقام معظم رهبری مورد تأکید است و اجرایی شدن برنامه تا بهمن‌ماه امسال باید به پایان برسد.
در ادامه دکتر شانه ساز معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو به بیان مسائل مهم از دیدگاه خودپرداخت و گفت: تغییر نگاه مدیریتی ما از ضرورت‌ها و اهداف موردنظر هر مدیریت است که انرژی زیادی را از ما می‌گیرد ولی به نتیجه دلخواه نمی‌رسیم.
وی ادامه داد: واقعیت این است که بازبینی و واکاوی روش‌های مدیریتی ما باعث خواهد شد که بیاموزیم بهره‌وری داشته باشیم تا به نتیجه دلخواه برسیم.
دکتر شانه ساز افزود: با توجه به اینکه تعداد کارخانه‌ها، تعداد و تنوع محصولات، تعداد دانش‌های جدید رو به افزایش است؛ ضرورت دارد در مقابل این تغییرات جدید، ما نیز مجهز شویم و آمادگی پاسخگویی به علوم جدید را داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مسئولین ارشد کشور قدردان معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی درزمینهٔ حمایت از تولید داخل و شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.
وی در خصوص برون‌سپاری برخی امور مربوط به معاونت‌های غذا و دارو اظهار داشت: بحث اصلی ما برون‌سپاری است که این موضوع فقط مختص سازمان نیست و باید معاونت‌های غذا دارو نیز در این بحث وارد شوند.
شانه ساز افزود: در تمام دنیا صدور پروانه توسط شرکت‌های توانمند مورد تأیید انجام می‌گیرد و ما نیز باید از امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری شرکت‌های معتمد درروند کوتاه کردن پروسه‌های کاری، سرعت بخشیدن به روند انجام کار و کاهش بار مالی درراه حفظ اطلاعت استفاده کنیم.
دکتر شانه ساز با اشاره به طرح pms تأکید کرد که این موضوع باید به یکی از وظایف اصلی سازمان غذا و دارو و معاونت‌های غذا و دارو تبدیل و در این راستا شفاف‌سازی صورت گیرد و فرق بین محصولات باکیفیت بالا و کیفیت پایین مشخص و یک رقابت سالم بین تولیدکنندگان ایجاد شود.
وی در خصوص سامانه ttac توضیح داد: ما باید متعهد شویم در حوزه آرایشی و بهداشتی این سامانه بر اساس سیاست‌های دولت و تفاهم‌نامه‌ای که با سایر وزارتخانه‌ها نوشته‌شده است انجام شود.
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد سامانه TTAC و دولت الکترونیک به دستور مقام معظم رهبری مورد تأکید است و اجرایی شدن برنامه تا بهمن‌ماه امسال باید به پایان برسد.
ما یک ارگان نظارتی در سراسر کشور هستیم که باید پاسدار ایمنی غذا باشیم.
دکتر میرزا پور مشاور امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: سازمان‌ها از اواخر قرن بیستم تحت تأثیر محیط بیرون رشد بیشتری داشته‌اند.
وی در خصوص استراتژی‌های حوزه نظارتی برای ارتقاء ایمنی غذا پرداخت و گفت: تفکر استراتژیک تعریف‌های متفاوتی وجود دارد که علت این امر سهل و ممتنع بودن مفهومی این رویکرد است و از طرفی تابع جنبه‌ها و رویکردهای متفاوت این تفکر است.
میرزا پور در خصوص چند نکته اساسی تفکر استراتژیک گفت: برای تعاریف و رویکردها در سیستم برای رسیدن به وحدت مفاهیم در مسیر تعیین افق مشترک و اهداف موردتوافق، شناخت مأموریت و هدف تدوین استراتژی‌ها و ترسیم برنامه‌های عملیاتی، شناخت واقعیت‌های موضوعات از طریق برآورد و شناسایی وضع موجود، شناخت محیط بیرونی فضای فعالیت برای شناسایی ذی‌نفعان و ذینفوسان و شناسایی تفاوت‌ها و محل‌های اختلاف برای فهم دغدغه‌ها و ترسیم برنامه‌های کارآمد باهدف بهبود فضای فعالیت و ارتقاء سیستم از طریق راهکارهای بدیع و ارزش‌آفرین لازم و ضروری است که همه ما به این موارد مسلط و آگاه باشیم.
وی تصریح کرد: تفکر استراتژیک در قالب قواعد ساده و عمیق ظاهر می‌شود، از طریق تقویت فعالیت‌هایی که ارزش‌های منحصربه‌فرد برای گروه‌های هدف ایجاد می‌کند، در محیط‌های ناپایدار و در حال تحول دائم یک رویکرد بی‌نظیر است، به روش‌های بهینه تفکر کمک می‌کند که منابع خود را بهتر شناسایی و ارزیابی کند و برای خلق استراتژی‌های نو برای تغییر قواعد حاکم بر سیستم با چشم‌انداز کاملاً متفاوت وضع موجود ظاهر می‌شود.
مشاور امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به جامعه ایرانی در افق 1404 اشاره کرد و گفت: این جامعه برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت‌های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده به‌دوراز فقر، فساد، تبعیض و بهره‌مندی از محیط‌زیست مطلوب است.
میرزا پور در خصوص نتیجه تفکر استراتژیک گفت: نتیجه استراتژی اثربخش و شناخت وضع موجود؛ چابک سازی، افزایش عملکرد سازمان، اغنای ذینفعان و افزایش کمی و کیفی نظارت است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما یک ارگان نظارتی در سراسر کشور هستیم که باید پاسدار ایمنی غذا باشیم.
مهندس امیری مدیرکل IT سازمان غذا و دارو به ارائه طرح کلی و مفاهیم سامانه‌ها در خصوص تکالیف قانونی مبارزه با قاچاق کالا در کشور پرداخت و گفت: در برنامه ششم توسعه سامانه‌ای که سازمان غذا و دارو با عنوان TTAC ایجاد کرده است در قوانین کشور ثبت‌شده که لازم‌الاجراست و همه ماه موظف به توجه و پیروی از این موضع هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 95 درصد از کالاهای واردشده شناسه گذاری شده و قابلیت ردیابی و ره‌گیری را دارد و همچنین با توجه به اینکه در کل دنیا پروتکل‌هایی وجود دارد که کالای تقلبی وارد بازار نشود ما نیز برای جلوگیری از بحث تقلب در کشور دقیق‌تر عمل کنیم.
دکتر اسلامی تبار مدیرکل دفتر بازرسی، رسیدگی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو به ارائه مطالب در خصوص حکمرانی خوب در حوزه غذا گفت: حکمرانی خوب نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی در سطوح محلی، ملی و جهانی دارد.
وی در ادامه گفت: حاکمیت غذایی حق کنترل مکانیزم و سیاست‌های تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی را نه به شرکت‌ها و نهادهای بازار – که بر سیستم جهانی غذا تسلط دارند – بلکه به خود تولیدکننده‌ها و مصرف‌کنندگان محلی می‌دهد و با ادغام شدن در سیستم‌های جهانی غذا مخالفت می‌ورزد. به‌عبارت‌دیگر حاکمیت غذایی حق انسان‌ها را در تولید و مصرف غذای سالم و سازگار بافرهنگ بومی خود با استفاده از روش‌های پایدار به رسمیت می‌شناسد و بر حق انتخاب غذا و سیستم‌های کشاورزی محلی تأکید می‌کند.
مدیرکل دفتر بازرسی، رسیدگی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: ازجمله مسئولیت‌های ما مسئولیت ایمنی، ماهیت، کیفیت است و ماهیت واردات کالا و محصول، تأمین زنجیره‌ای و تأمین فرآورده‌های مختلف بسیار مهم که ما ناظر آن هستیم.
دکتر عزیزی مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن تشکر از حضور مدیران نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سراسر کشور به نقش دانشگاه‌های علوم پزشکی در کنترل مواد غذایی و بهداشتی جامعه اشاره‌کرده و گفت: از همفکری و مشارکت دوستان
در پایان دبیران قطب‌های ده‌گانه آمایشی کشور نسبت به طرح مسائل مربوط به قطب حوزه نظارتی خود پرداختند و موردتوجه مسئولین سازمان غذا و دارو قرار گرفتند.
خبرنگار:سمیه رنجبر
عکاس :مرتضی ابراهیمی
کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر