محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها

پیام مدیر نظارت و پایش فراورده‌های سلامت معاونت غذا و دارو

به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها دکتر منا کارگر متخصص داروسازی بالینی و مدیر نظارت و پایش فراورده‌های سلامت معاونت غذا و دارو به بیان آماری از موارد مسمومیت‌ها و اقدامات معاونت غذا و دارو به مناسبت هفته پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، دکتر کارگر اشاره کرد امسال شانزدهمین سالی است که در آن هفته اول آبان ماه با عنوان هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها نام‌گذاری شده است و این هفته فرصت مغتنمی است تا در آن با تأکید بیشتر و ارتقاء آگاهی هم‌وطنانمان به پیشگیری از انواع مسمومیت‌ها کمک کنیم.
وی گفت: شعار امسال "پیشگیری از مسمومیت در همه‌گیری کرونا" و "با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم" از طرف سازمان غذا و دارو در نظر گرفته‌شده است. البته درواقع آگاه‌سازی و ارتقاء دانش عموم مردم و گروه‌های تخصصی در مورد پیشگیری و مدیریت مسمومیت‌ها، اختصاص به بازه زمانی خاصی در سال ندارد و این معاونت نیز آموزش‌های مرتبط را در کل سال برگزار می‌نماید.
دکتر کارگر افزود: سازمان پزشکی قانونی کشور آمار موارد مرگ ناشی از انواع مسمومیت‌ها را در طی سال‌های اخیر همه‌ساله بین 6000 تا 8400 نفر اعلام کرده است. همچنین با توجه به آماری که سازمان غذا و دارو بر اساس جمع‌آوری اطلاعات از 44 معاونت غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه کرده است از میان کل مسمومیت‌های مراجعه شده به بیمارستان‌های مرجع مسمومیت در سال 1399 و شش‌ماهه اول امسال حدوداً بیش از نیمی از موارد مسمومیت‌ها اتفاقی بوده است.
وی اشاره کرد: بر اساس آمار تجمیعی سازمان غذا و دارو و سازمان پزشکی قانونی، همچنان مسمومیت‌های دارویی در صدر علل مراجعه ناشی از مسمومیت‌ها به بیمارستان‌ها هستند ولی این مسمومیت‌ها چهارمین علت عمده مرگ ناشی از مسمومیت‌ها را بعد از "سوءمصرف مواد مخدر، محرک و الکل"، "مسمومیت با سموم" و "مسمومیت با مونوکسید کربن" به خود اختصاص می‌دهند. هرچند موارد بسیاری از مسمومیت‌ها تعمدی است ولی افزایش آگاهی عمومی می‌تواند در پیشگیری از موارد اتفاقی نقش مؤثری ایفا کند.
مدیر نظارت و پایش فراورده‌های سلامت معاونت غذا و دارو افزود: با توجه به اینکه علاوه بر آموزش عموم مردم آموزش‌های تخصصی به کادر درمان هم حائز اهمیت است و مروری بر برخورد اولیه با بیماران مسموم می‌تواند جهت بروز رسانی اطلاعات و درمان بهینه این بیماران کمک‌کننده باشد، وبی ناری آموزشی در همین راستا در روز چهارشنبه برای پزشکان و داروسازان برگزار خواهد شد که ثبت‌نام در آن از طریق لینک https://tritapp.net/t/me5h انجام می‌شود.
همچنین با توجه به اینکه هنوز به دلیل محدودیت‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا همه آموزش‌ها به‌صورت آموزش حضوری درنیامده است این معاونت آموزش‌های مجازی برای سراهای محله، پایگاه‌های سلامت، مدارس و ... در نظر گرفته است.
وی افزود: با توجه به اینکه یکی از رسالت‌های معاونت‌های غذا و دارو اطلاع‌رسانی و آموزش و ارتقاء دانش عموم مردم است، معاونت غذا و دارو به مناسبت این هفته اقدام به تدوین چندین عنوان پوستر اطلاع‌رسانی در مورد روش‌های پیشگیری از مسمومیت‌ها اعم از مسمومیت با مواد غذایی، گیاهان سمی، سموم دفع آفات و شوینده‌های خانگی، مسمومیت‌های دارویی، مسمومیت در اطفال، مسمومیت ناشی از مونوکسید کربن، مسمومیت با سرب، سموم و... کرده است که در صفحه اینستاگرام و سایت این معاونت و نیز در گروه‌های مجازی قرارگرفته است. همچنین نصب بنرها و پوسترها و نیز استفاده از جملات در سربرگ نامه‌های اداری و ارسال پیامک نیز از روش‌های دیگر اطلاع‌رسانی در نظر گرفته‌شده است.
به‌علاوه اطلاع‌رسانی نکات آموزشی در صفحه اول سایت معاونت برحسب موضوعات در نظر گرفته‌شده برای روزهای مختلف در این هفته نیز صورت می‌گیرد.
دکتر کارگر در پایان تأکید کرد: چنانچه هم‌وطنانمان سؤالاتی در مورد مسمومیت‌ها داشته و یا نیاز به راهنمایی‌های اولیه در مواجهه با فرد مسموم داشته باشند، مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم با شماره ۱۹۰ می‌توانند تماس‌گیرندگان را راهنمایی کند.

خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *