محتوای خبری معاونت غذا و دارو

کارگاه آموزشی یک روزه مهارت ارتباط مؤثر در معاونت غذا و دارو برگزار شد

کارگاه آموزشی ارتباط موثر با هدف اصول برقرای ارتباط موثر و توانایی برقرای ارتباط با دیگران به مناسبت هفته بسیج در معاونت غذا و دارو برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، به مناسبت هفته بسیج کارگاه یک روزه آموزشی مهارت ارتباط مؤثر با حضور دکتر ابوالفضل نجاریان فرمانده و مسئول بسیج معاونت  غذا و دارو، مریم علیپور مسئول خواهران بسیج جامعه پزشکی و کارشناسان معاونت غذا و دارو روز چهارشنبه 6 آذر 98 در محل سالن شورای این معاونت  برگزار شد.
در این جلسه خدیجه آب پر کارشناس روابط عمومی معاونت ضمن تبریک هفته بسیج در خصوص تعریف همدلی، راه های اصولی برقراری ارتباط موثر و توانایی برقراری ارتباط با دیگران گفت: ایجاد ارتباط با دیگران، درک موقعیت و دیدگاه آن‌ها یکی از مهارت‌ های ارتباطی مهم در حوزه‌ی روابط است؛ گاهی برقراری ارتباط بسیار ساده است و همین که محترمانه موافقت یا مخالفت خود را با دیگران اعلام می‌کنیم در واقع با آن‌ها ارتباط برقرار کرده‌ایم. وقتی باتجربه و کارآزموده باشید، تقریبا با هر شخصی می‌توانید ارتباط برقرار کنید.
وی در ادامه افزود: در خصوص اینکه چگونه مهارت‌های گفتاری‌ و فن بیان‌مان را ارتقا دهیم گفت: یاد بگیرید واقعا گوش دهید، توجه کنید و اجازه دهید طرف مقابل حرفش را بزند، بدون اینکه صحبتش را قطع کنید. ما می‌دانیم که این کار سختی است، اما «یک گفت‌وگوی خوب، مجموعه‌ای از واژگان است که به زیبایی با گوش دادن پیوند خورده باشد.» در این صورت، حتی اگر سبک‌های ارتباطی‌تان با هم سازگار نباشد، دست کم درک درستی از یک‌دیگر خواهید داشت و می‌توانید امیدوار باشید که مخاطب‌تان هم با همان دقت به حرف‌های شما گوش می‌دهد.
همچنین: همدلی‌تان را تقویت کنید، مختصر و مفید باشید، پیام‌تان را برای مخاطب‌تان متناسب کنید، حواس‌پرت‌کن‌ها را کنار بگذارید، سؤال بپرسید و حرف‌های طرف مقابل را تکرار کنید، قصه بگویید، برای گپ‌های معمولی و موقعیت‌های دیگر از قبل نمایش‌نامه‌ای در ذهن داشته باشید، از به کار بردن کلمات و آواهای غیرضروری پرهیز کنید و مراقب زبان بدن‌تان باشید.
کارشناس روابط عمومی گفت: شما به طرف مقابل‌تان می‌گویید که آماده‌ی صحبت کردن هستید، اما دست به سینه می‌ایستید، می‌گویید دارید به حرف‌های او گوش می‌کنید، اما سرتان را از موبایل‌تان بلند نمی‌کنید. اشارات غیر کلامی و نانوشته‌ی ما معمولا بیش از آنچه فکر می‌کنیم، احساس و افکار واقعی ما را آشکار می‌کنند. نحوه‌ی برقراری ارتباط چشمی با دیگران، نوع دست دادن و حتی طرز نشستن‌تان طی یک مصاحبه‌ی ویدئویی، همه جزئی از ارتباط هستند. فراموش نکنید که شما دائما در حال ارتباط برقرار کردن هستید، حتی وقتی که یک کلمه هم حرف نزنید. اگر می‌خواهید پیش از یک گفت‌وگوی مهم، اعتماد به نفس‌تان را افزایش دهید، یک ژست قدرت‌بخش را امتحان کنید و یا درک و تفسیر زبان بدن دیگران را یاد بگیرید تا بتوانید واکنش‌های مناسبی نشان دهید.
آب پر در خصوص یکی دیگر از راه های ارتباط موثر، که چکار کنیم همیشه خوشحال باشیم گفت: اجتماعی باشید؛ داشتن روابط اجتماعی با افراد مختلف یکی از کلیدهای رسیدن به موفقیت است و بیش از حد متواضع نباشید چون اگر در انجام کارهای خود ابتکار عمل، شجاعت و جسارت نداشته باشید به مرور به فردی گوشه‌گیر و منزوی تبدیل خواهید شد؛ هرچند ممکن است توانایی و استعدادهای زیادی هم داشته باشید؛ شکوفا کردن توانایی‌ها و استعدادها یک مهارت است.
وی در توضیح بیشتر گفت:کاری را انجام بدهید که از آن لذت می‌برید، با افراد خوش‌بین دوست شوید، باور داشته باشید که زندگی مثل یک بازی است مثبت فکر کنید، برای خود ارزش قائل شوید و لبخند بزنید زیرا برخی معتقدند حتی لبخند زورکی هم می‌تواند مانند لبخند واقعی احساس خوبی را منتقل کند. انقباض ماهیچه‌های صورت در هنگام لبخند زدن موجب باز شدن رگ‌های خونی و افزایش اکسیژن‌رسانی به مغز، سلول‌های بدن و سیستم عصبی می‌شود؛ لبخند زدن میزان تولید اندروفین در خون را افزایش می‌دهد که موجب خوش‌بینی بیشتر شما می‌شود. البته نباید این واقعیت را انکار کرد که صحبت کردن با یک فرد بشاش و خنده‌رو حس شادی بیشتری را به فرد منتقل می‌کند تا صحبت کردن با یک فرد عبوس و غمگین.
کارشناس روابط عمومی ادامه داد و گفت: از داشتن یک زندگی یکنواخت و بی‌روح اجتناب کنید، بر اتفاقات مثبت پیرامون خود تمرکز کنید، گاه و بی‌گاه بخندید، تغذیه سالم داشته باشید، خلاق باشید، به دنبال چیزهای نو و جدید باشید، سخت نگیرید، آفتاب بگیرید، از انجام کارهای هنری غفلت نکنید، با طبیعت دوست باشید، به دنبال جذابیت باشید و باور کنید که خوش ‌شانس هستید.
آب پر در پایان اظهار داشت: جمله مقابله ای برای آرام کردن خود سعی کنید از یک جمله کلیدی مختص خود استفاده کنید و آن را برای خود نگه دارید و هر وقت مضطرب یا عصبی هستید از آن برای آرام کردن خود استفاده کنید، سفر خیالی برای خود درست کنید و یا اگر سفر خوبی داشتید آن را برای خود خاطره کنید، همچنین یکی دیگر از راه های آرام کردن خود قرارداد خوشمزه است، در این مواقع سعی کنید یک خوردنی را برای خود انتخاب کنید که فقط در این مواقع استفاده کنید فقط مواقع ناآرامی برای آرام کردن خود استفاده و یا خواندن شعر آهنگین با صدای بلند خوشحال و شاد و خندانم...استفاده کنید.

خبرنگار: خدیجه آبپر

عکاس: مرتضی ابراهیمی

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر