محتوای خبری معاونت غذا و دارو

دکتر نجاریان تشریح کرد

گزارشی از فعالیت‌های هفته سلامت در معاونت غذا و دارو

دبیر ستاد هفته سلامت و مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو، با ارائه گزارشی از فعالیت‌های ستاد هفته سلامت، هدف از این فعالیت ها را فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در راستای ارتقای سلامت مردم عنوان کرد.

گالری عکس 1
گالری عکس 2
گالری عکس 3
گالری عکس 4
گالری عکس 5
گالری عکس 6
گالری عکس 7
گالری عکس8
گالری عکس9
گالری عکس10
گالری عکس 11
گالری عکس 12

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر ابوالفضل نجاریان مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو، با ارائه گزارشی از  فعالیت‌های صورت گرفته هفته سلامت در این معاونت گفت: به مناسبت هفته سلامت سال 96، از يكم تا هفتم اردیبهشت‌ماه 1396 با شعار «زندگی سالم بانشاط و امید» معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، اقدامات مختلفی را جهت ترویج اهمیت نقش سلامت در جامعه به انجام رساند.
وی با اشاره به پیام دکتر حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه در اولین روز از هفته سلامت گفت: ایشان در این پیام آورده بود «زندگی سالم بانشاط و امید بدون آرامش و سلامت روان میسر نیست و به‌آسانی با اقداماتی همچون ورزش، تغذیه و دوری از استرس می‌توان بدان دست‌یافت.»
دکتر نجاریان در ادامه به همایش تقدیر از مراقبین سلامت آموزش‌وپرورش استان تهران که در محل سالن همایش ولایت اداره کل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران برگزار شد، اشاره کرد و افزود: این همایش به‌منظور قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته در برنامه‌های سلامت‌محور در مدارس برگزار شد و در حاشیه آن، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران باهدف بهبود و توسعه برنامه‌های سلامت‌محور در مدارس از دکتر حاجی محمودی و بنده قدردانی کرد.
مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو از برگزاری نشست خبری رئیس دانشگاه و معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت خبر داد و گفت: با تشریح کلی اقدامات صورت گرفته اجرای طرح تحول نظام سلامت در دانشگاه استانداردهای جدیدی برای بیماران؛ تهیه لوازم و تجهیزات موردنیاز بیماران در بیمارستان‌ها بهبود هتلینگ و خدمات بستری در حوزه قیمت‌گذاری دارو و تجهیزات پزشکی در جهت ارتقاء کیفیت خدمات در بخش درمان ازجمله این استانداردها، کنترل مصرف داروهای پرهزینه و پرمصرف، لیست این داروها استخراج و برای پرمصرف‌ترین و پرهزینه‌ترینشان پروتکلی تدوین شد.
دبیر ستاد هفته سلامت گفت: در راستای اجرای برنامه‌های گرامیداشت هفته سلامت، کارشناسان اعزامی معاونت غذا و دارو در روز نخست با برپایی غرفه  آموزشی که با محوریت معرفی نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای و نشان ایمنی و سلامت برپاشده بود، توضیحات لازم در خصوص آشنایی با نحوه برچسب خوانی مواد غذایی و استفاده از نشانگر رنگی، نکات مهمی که هنگام خرید محصولات غذایی باید به آن‌ها توجه شود، حداقل اطلاعات که باید بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی تولید داخل به زبان فارسی نوشته‌شده، با در دست داشتن بروشور نشانگر رنگی، مراجعه‌کنندگان را با آرم سازمان غذا و دارو و مفهوم رنگ در نشانگرهای رنگی و هدف از برچسب‌گذاری آشنا نموده و  پمفلت های کاهش مصرف قند، نمک و چربی‌ها، افزایش فعالیت و تحرک، افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها و دقت در مصرف مواد خوراکی بر اساس اطلاعات راهنمای تغذیه‌ای  را به مراجعه‌کنندگان ارائه کرد.
دکتر نجاریان با اشاره به دیگر فعالیت‌های ستاد هفته سلامت که در محوریت غذا برافزایش آگاهی خود افراد از طریق برچسب اصالت یا از طریق چراغ راهنمایی تغذیه‌ای و کاهش عوامل و ریسک برگ خریدهای بیماری‌های غیر واگیر مثل مصرف کمتر نمک و چربی و در محور دارویی نیز بر مشاوره‌های تخصصی درزمینهٔ پزشکی و دارویی تأکید شده است، در دومین روز هفته سلامت افزود: با تدوین قطعنامه سفیران بهبود سلامت توسط اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه انتظار می‌رود برای ترویج فرهنگ زندگی سالم هرکدام از مدیران ارشد دانشگاه موارد مندرج در قطعنامه را رعایت و سایر افراد را نیز به این مهم ترغیب کنند.
وی افزود: در سومین روز هفته ملی سلامت و در راستای کمک به بیماران صعب‌العلاج، کارکنان معاونت غذا و دارو طی مراسمی از بیماران خاص و بیماران صعب‌العلاج با اهداء گل  و شیرینی دیدار و از آن‌ها دلجویی کردند.
در ادامه دکتر نجاریان برنامه آموزشی هفته سلامت در مهد مرکز آموزش و نگهداری آیندگان به همت معاونت غذا و دارو را از برنامه‌های روز چهارم هفته ملی سلامت باهدف آموزش‌هایی نظیر اثر مصرف شیر برای استحکام بدن و سلامتی کودکان، آشنایی با نشانگرهای رنگی محصولات غذایی عنوان کرد و در پایان با هدیه و شیرینی از این کودکان و نونهالان پذیرایی شد.
مشاور اجرایی و مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو از دیگر برنامه‌های هفته سلامت را راه‌اندازی بخش کنترل آلاینده‌های آزمایشگاه معاونت غذا و دارو بود عنوان کرد.
دکتر نجاریان هدف از برپایی غرفه‌های سلامت معاونت غذا و دارو تهران در بوستان لاله و میعاد را ارتقاء سطح خدمات به‌منظور پاسخ‌گویی مناسب به نیازهای شهروندان این واحد نسبت به برپایی غرفه‌های سلامت در بوستان لاله تهران به همراه مشاوره تغذیه توسط کارشناسان مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانست.
وی همچنین افزود: با توجه به هفته سلامت و برگزاری جلسه‌ای در روز پنجم این هفته با حضور دکتر خویی عضو هیئت‌علمی دانشگاه، مورد موضوع سلامت روان از منطق قرآن و نهج‌البلاغه در خصوص دیدگاه دین به‌سلامت روان و توجه بیشتر نسبت به‌سلامت جسم مورد توجه قرار گرفت و همایش سلامت روان، دین و معنویت با سخنرانی حاج‌آقا زنده‌دل معاون فرهنگی بسیج جامعه پزشکی، با موضوع «سلامت روان درواقع سلامت جسم است و نقطه اوج عدم سلامت روان اضطراب است.» از دیگر برنامه‌های هفته سلامت بود.
دکتر نجاریان عنوان کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته در هفته سلامت می‌توان به برگزاری جشنواره غذای سالم در آزمایشگاه معاونت غذا و دارو تهران به‌منظور ترویج سبک زندگی سالم، معرفی غذاهای سالم و ایمن، رعایت رژیم غذایی متناسب با شرایط سنی هر فرد، پرهیز از استفاده از غذاهای آماده و فریز شده و ارتقاء سلامت مردم اشاره کرد. همچنین این معاونت، با تدوین برنامه‌های ورزشی در هفته سلامت وبا هدف ترویج ورزش و تحرک بدنی و افزایش سلامت کارکنان اقدام به برگزاری مسابقات ورزشی کرد.
وی در ادامه یادآور شد: در ششمین روز از هفته سلامت، برنامه استقرار اتوبوس سلامتی ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران باهدف آگاهی و سلامت دانشجویان و توزیع بسته‌های صبحانه سالم و بروشورهای کالاهای سلامت‌محور وارداتی و داخلی جهت آگاهی در بین دانشجویان اجرا شد.
دکتر نجاریان خاطرنشان کرد : حضور فعال معاونت غذا و دارو در ایوان جدیدالتأسیس مترو میدان ولیعصر با حضور مسئولین استانی، معاون غذا و دارو و معاون پژوهشی دانشگاه از دیگر برنامه‌های روزهای پایانی هفته سلامت بود.
وی در پایان یادآور شد: درج پیام‌های بهداشتی با محوریت شعار هفته سلامت در سربرگ نامه‌های اداری و ارسال آن‌ها به رسانه‌های گروهی و بهره‌برداری از سرویس پیامک ( sms ) هیئت‌رئیسه و فضای مجازی و شبکه اجتماعی در طول هفته سلامت از دیگر برنامه‌های هفته سلامت در معاونت غذا و دارو دانشگاه بود.

خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر