محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری اجلاس نماز استان تهران با عنوان نماز، مدرسه و دانشگاه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران

استاندار تهران در اجلاس نماز استان تهران گفت: اگر آسیب های اجتماعی افزایش یافته به این سبب بوده که برای آموزه های دینی و شرعی برنامه ریزی درستی انجام نشده است.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، اجلاس استانی نماز با عنوان نماز، مدرسه و دانشگاه به همت ستاد توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز دانشگاه و  با مشارکت استانداری تهران، ستاد اقامه نماز و آموزش و پرورش شهر تهران در محل سالن همایش های ستاد مرکزی دوشنبه 2 دی 98 با حضور دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، حجت السلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور، انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران و فرمانداران، امامان جمعه شهرستان ها با تلاوتی از آیات قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی آغاز شد.
در ابتدا حجت الاسلام سید مجید سید قریشی، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ضمن خوش آمد گویی، برگزاری این جلسه را موجب برکات بیشتر برای دانشگاه دانست و گفت: در سال های اخیر سلامت معنوی در کشورهای مختلف جهان جزو دغدغه های جدی و فراوان نظام سلامت قرار گرفته است که البته فاصله زیادی با کشور ما به واسطه دین اسلام که اخرین دین الهی است دارند.
وی گفت: ما نقش ارزشمند آموزش پرورش و خاصه ائمه جماعات مدارس را گرامی می داریم اگر خدا توفیق داده تا کار شما با جوانان باشد نیاز است تا مخاطب خود را بشناسیم و خصوصا در اولویت های مباحثی که مطرح می کنیم دقت زیادی داشته باشیم. یکی از بهترین الگوها شخص حجت الاسلام والمسلمین قرائتی است که نیازهای جامعه را تشخیص می دهد و از منبع وحی الهی برای درمان آن وارد می شود، هنرمندی و زبان شیوا وگویا، توانسته ایشان را 40 سال در صدر برنامه های پربیننده صداوسیما نگاه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین سید قریشی با معرفی کتابی به نام « زندگی در عیش مردن در خوشی» گفت: زمامداران و قدرتمندان به وسیله اصحاب رسانه از غفلت انسانها تولید ثروت کرده و انسانها را مستعمره خود می کنند، ما دربرابر این موجی که فرزندان من و شما را هم تهدید می کند باید از ابزارها، به خصوص هنر به خوبی استفاده کرده و از آنجایی که بیش از 53 درصد بچه های جامعه ما علاقه به خواندن کتاب های قصه و رمان دارند قطعا داستان سرایی یکی از راههای خوب تبلیغ است که کودکان و نوجوانان ارتباط خوبی با آن برقرار می کنند.
در ادامه جلسه دکتر عبدالرحمان رستمیان، معاون فرهنگی دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران از دانشگاههای باقدمت و از نظر علمی سرآمد است.  80 نفر اول کنکور در رشته پزشکی جذب این دانشگاه می شوند که به واسطه اساتید بزرگ  دست آوردهای بزرگ علمی داشته اند وخدماتی را هم انجام میدهند، در بستر آموزش و سلامت ما متخصصانی را تربیت می کنیم که وقتی به شهر خود برمی گردند  و ساکنان استان خود را از نظر ارائه خدمات پزشکی در رشته خود، بی نیاز از مراجعت به پایتخت می کنند. در بستر پژوهشی در این در این چهار دهه گذشته پیشرفت های خوبی داشته ایم خیلی از داروهای امروز مثل داروهای بیولوژیک که از نظر قیمتی گران هستند و تجهیزات بسیاری تولید می شود. شبکه های بهداشت ما به خاطر طراحی های خوب و تشکیل خانه های بهورزی حتی روستاهای کوچک را پوشش می دهد.
وی ادامه داد: ما دانشجویان خارجی زیادی داریم که می توانند سفیران فرهنگی کشور ما باشند حتی یکی از آنها اخیرا شنیده ام که  در کشور خود به منسب وزارت رسیده است.
نظر به حضور مسئولان و ائمه جماعت آموزش پرورش در جلسه باید بگویم گروه معارف دانشگاه ما تحقیقی را در بدو ورود دانشجویانی که از مدسه به دانشگاه آمده اند انجام داده که خروجی آن فعالیت آموزش و پرورش را نشان میدهد، از این طرح نکات قوت و ضعفی استخراج شده تا بدانیم در چه زمینه هایی برای دانش آموزانی که تازه وارد دانشگاه شده  برنامه ریزی داشته باشیم. امیداست با شناخت و برنامه ریزی بیشتر ضعف های آن برطرف و نقاط قوت هم تقویت مضاعف بشود.
معاون فرهنگی دانشگاه گفت: مرکز تحقیقات سلامت معنوی به کمک رییس محترم دانشگاه راه اندازی شده و معتقدیم آنهایی که از سلامت معنوی بیشتری برخوردارند از جسم خود نیز بهتر مراقبت می کنند مثل پرهیز از استعمال  دخانیات و داشتن تغذیه سالم، ما همه بایستی برای سلامت کار کنیم و سلامت باید برای همه باشد. قرن بیست ویکم قرن بیماری های «سبک زندگی ناسالم» است اگر بتوانیم سبک زندگی سالم داشته باشیم با رعایت بهداشت فردی  و دانش خود مراقبتی خوب خیلی از بیماری ها کم می شود.
آموزش و پرورش در بالا بردن سطح دانش مبناست، ریشه است و محوریت دارد. بنده روماتولوژیست هستم اگر کسی تا سن 30 سالگی نتواند حداکثر اسقامت و محکمی استخوانش را به دست آورد دیگر فرصت را از دست داده است اگر ما امروز برنامه ریزی خوبی داشته باشیم 50 سال دیگر نتایجش را برداشت خواهیم کرد.
دکتر رستمیان تشکر ویژه ای از آموزش پرورش بابت سفیران سلامت دانش آموز که نزدیک ۶ هزارنفر هستند، به عمل آورد و آنان را موثر در حوزه سلامت دانست.
دکتر انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران ضمن خیرمقدم مجدد به حضار گفت:  طبق فرمایش مقام معظم رهبری نماز باید برپا داشته شود تا فرهنگ نماز در خانواده ها نهادینه شود. وی با بیان اینکه یکی از فریضه های واجب برپا داشتن نماز است افزود: اگر شرایط برای برپایی و اقامه نماز نهادینه و عملیاتی شود فواید زیادی در زندگی فردی و اجتماعی دارد و اگر آسیب های اجتماعی افزایش یافته به این سبب بوده که برای آموزه های دینی و شرعی برنامه ریزی درستی انجام نشده است. استاندار تهران با بیان اینکه ارتباط معناداری بین تقویت آموزه های دینی و کاهش آسیب های اجتماعی وجود دارد تاکید کرد: برپایی و اقامه نماز نوعی تمرین بندگی است که ارتقا سلامت روح و روان را به دنبال دارد و اگر در سال ۱۹۴۸ سازمان جهانی بهداشت، سلامت را تعریف کرد به ابعاد مختلف آن اشاره داشته که از قبل در احکام الهی ما مورد توجه قرار گرفته است چرا که وقتی با خضوع در برابر پروردگار قرار می گیریم اوج سلامت روانی است.
در ادامه جلسه مدیر ستاد اقامه نماز استان حجت الاسلام و المسلیمن قندی ضمن تقدیر و تشکر و اهتمام ویژه استاندار نسبت به برپائی اقامه نماز جماعت گفت: بزرگترین گنجینه کشور جوانان و نوجوانان هستند که توقع ما به عنوان امامان جماعات مدارس از مسئولان پیگیری و حمایت است. سپس وی عنوان کرد: در استان تهران بیش از ۲ میلیون دانش آموز داریم که نیاز به توجه فرهنگی دارند همچنین ائمه جماعات بدون چشم داشت مالی در خدمت دانش آموزان هستند.
این اجلاس که با حضور ریاست ستاد اقامه نماز کشور حجت الاسلام محسن قرائتی ادامه یافت، وی ضمن استقبال از موضوعات مطروحه در حوزه سلامت گفت: در قرآن  46 بار کلمه سلام آمده است، شعار اسلام سلام و سلامتی است و هیچ چیزی جای سلامتی را نمی گیرد، قلب سلیم، چشم سالم، اقتصادسالم، سیاست سالم، انتخابات سالم، سلامتی مثل آبی که در همه میوه ها هست و مثل شکری که در همه شیرینی ها هست مفهومی می باشد که در همه دین ما ساری و جاری است.راجع ورزش تحرک و ورزش هم اسلام بسیاری از موارد پاداش را در تحرک و ورزش آورده، مثلا نمی گوید هر نگاهی که به خویشان کردی چقدر ثواب دارد می گوید هر قدمی که برای صله رحم برداری، نمی گوید هر کلمه ای که بیاموزی می گوید هر قدمی که برای تحصیل برداری، ورزش در رکوع و سجود نماز نهفته است. همچنین وی به بیان روش های ساده تبلیغ برای روحانیون حاضرپرداخت.
در ادامه از استاندار و مشاور ایشان در امور روحانیت به جهت اهتمام به امر اقامه نماز با اهدای لوح تقدیر و انگشتری متبرک شده توسط مقام معظم رهبری و جمعی از فعالان عرصه نماز تقدیر به عمل آوردند.
خبر: محمود اشتیاقی
عکس: حسین میری

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه