محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری اولین جلسه کارگروه سلامت در سال 1400 در محل استانداری تهران

اولین جلسه کارگروه سلامت در سال 1400 باحضور دکتر انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران و دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی، همچنین در کارگروه دوشنبه 4 خرداد 1400 دکتر علیرضا عباسی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، دکتر ایاد بهادری  معاون بهداشتی علوم پزشکی شهید بهشتی، فرمانداران شهرستانهای استان، مدیران گروه های مبارزه با بیماریهای غیرواگیر و تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی استان و مدیران کل ادارات عضو کارگروه هم حضور داشتند.
در ابتدای جلسه منع تبلیغ کالاهای آسیب رسان سلامت مطرح شد، سپس دکتر فرزانه فربخش رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ارائه فهرست این کالاها جلوگیری از تبلیغ آنها و برخود با متخلفان در این زمینه را خواستار شد.
در ادامه دکتر بندپی گفت: بسیاری از مشکلات سلامت در جامعه ناشی از مشکلات تغذیه ای و مصرف برخی غذاهای ناسالم است و تقویت عوامل پیشگیرانه و نظارت جدی در این خصوص لازم است.
سپس دکتر رستمیان گفت: مدیریت برنامه های سلامت محور بسیار مهم است و آنچه مهم است این که کالاهای آسیب رسان به سلامت و به آسانی نباید در دسترس باشد.
وی به سیگار اشاره کرد و گفت: با یک اقدام اساسی چون مالیات بر سیگار و صرف این اعتبار در محل هایی چون سلامت ورزش و آموزش پرورش می توان از عوارض آن کاست و به کاهش عرضه آن کمک کرد و این اقدام خوشبختانه انجام شده است.
وی افزود: مالیات بر سیگار هنوز در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها کم است و متاسفانه سیگار و سایر کالاهای آسیب رسان سلامت به آسانی در دسترس هستند و دانشکده ها می توانند در آموزش به جامعه نقش زیادی داشته باشند و دانشگاه ها نیز آماده کمک به ادارات در این زمینه هستند و این در ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاههاست.
سپس موضوع حمایت اجتماعی از بیماران خاص در دوران کرونا و مطالعه انجام شده در این خصوص و ایجاد رصدخانه اجتماعی کرونا در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی توسط دکتر مهرداد فرخی معاون توسعه و برنامه ریزی این دانشگاه مطرح شد و به مشکلات بیماران خاص در ابعاد گوناگون در این زمینه اشاره شد.
در ادامه موضوع افزایش مصرف مکملهای تغذیه ای نیز در این جلسه مطرح و با اشاره به افزایش مصرف این مکملها و عوارض آن در این خصوص بحث و تبادل نظر انجام شد.
استاندار تهران در پایان جلسه گفت: موضوعات مهمی مطرح شد و توجه به عوامل محیطی که بر سلامت اثر دارند تعیین کننده است و لازم است تحت کنترل قرار گیرند.
وی به نقش پیشگیری در این زمینه و آموزش اشاره کرد و گفت: آموزش خوب و اثر بخش منجر به تغییر رفتار می شود و از طرفی بهبود تغذیه و ورزش نیز نقش زیادی در پیشگیری دارد و کارگروه با توجه به مباحث مطرح شده مصوباتی در خصوص موضوعات مطرح شده خواهد داشت و لازم است همه ادارات در این بخش همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند و با توجه به اهمیت سلامت و به خصوص بهداشت و پیشگیری، پیگیری بیشتر در این خصوص انجام خواهد شد.
وی افزود: تامین کمبود نیروی انسانی در دانشگاه ها به خصوص در بخش بهداشت و بخش  نظارتی و حاکمیتی مهم است و استانداری آماده کمک در این زمینه است.

سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *