محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری جلسه هسته فرزندآوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران

جلسه هسته فرزند آوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران باحضور مشاور امور مامایی وزیر بهداشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی، جلسه هسته فرزند آوری شنبه 4 بهمن 99 با حضور دکتر شهلا خسروی مشاور امور مامایی وزیر بهداشت در سالن حکیم ساختمان مرکزی برگزار شد.

راه‌اندازی هسته فرزندآوری در دانشگاه ازجمله فعالیت‌های عملیاتی است که وزارت بهداشت به عهده گروه مامایی و سلامت باروری گذاشته‌شده است که اعضای آن با هدف ترویج فرزند آوری، برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگ‌سازی در این حوزه را به فراخور ظرفیت‌های موجود در دانشگاه و به دبیری دکتر میرمولایی مدیر گروه مامایی و سلامت باروری به انجام رسانند.

در ابتدای جلسه دکتر سیده طاهره میرمولایی دبیر کارگروه هسته فرزندآوری  پس از خوش‌آمد گویی به حضار گزارشی از چرایی و نحوه تشکیل هسته فرزند آوری و فعالیت‌های انجام شده برای برگزاری اولین جلسه آن و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی که در گروه در این حوزه آغاز شده است توضیحاتی ارائه داد سپس  دکتر هاشم زاده از گروه مامایی و سلامت باروری دانشکده پرستاری مامایی، نتایج تحقیق خود را در خصوص فرزند آوری در زوجین جوان ارائه کرد و ابعاد و عوامل مختلف مؤثر در فرزند آوری را توضیح داد، همچنین وی مثال‌هایی از انواع سیاست‌های اجراشده در کشورهای دیگر را نام برد.

در ادامه دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه، مطالبی را در خصوص لزوم ارتباط با حوزه سیاست‌گذاری و به‌ویژه مجلس شورای اسلام در این خصوص مطرح کرد و بر انجام کارهای علمی در این زمینه تأکید کرد.

سپس دکتر بتول حسین رشیدی از گروه زنان و رئیس مرکز تحقیقات بهداشت باروری، فعالیت‌های پژوهشی انجام شده در حوزه مشکلات زوجین نابارور و اپیدمیولوژی سقط را که انجام داده بود ارائه کرد و به‌ویژه تأکید داشت که بهتر است برنامه‌های آموزشی و هرگونه فعالیت به‌صورت پیشگیرانه و از زمان نوجوانی شروع شود تا به ناباروری و سقط غیرقانونی انجام نشود.

در ادامه دکتر نرجس توکلی مدیر گروه بهداشت خانواده معاونت بهداشتی  نیز در خصوص برنامه‌های باروری سالم و جمعیت سالم در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه، اداره سلامت خانواده صحبت کرد و سپس لیلی مرادپور از همین حوزه در مورد برنامه‌های اصلاح سبک زندگی و توجه به مسئله سن و باروری مطالبی را ارائه کرد.

سپس الهه نظری از اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه نیز در مورد این که برای تغییر در رفتار مردم، لازم است که روی باورها و اعتقادات آن ها کار کنیم و آموزش‌های فرهنگی از طریق رسانه را دنبال کنیم و نیز کاری کنیم که مشکل سقط‌های غیرقانونی و غیرپزشکی کاهش یابد.

در ادامه دکتر رسول صادقی از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در خصوص کشورهایی که دچار معضل کاهش جمعیت شده‌اند صحبت کرد و یادآور شد که با انواع سیاست‌های مثبت در این کشورها میزان باروری در حد 3/2  افزایش‌یافته است.

دکتر صادقی  در خصوص لزوم نابرابری جنسیتی مثبت نسبت به زنان در بیرون خانه و در محیط‌های کاری و لزوم سیاست‌های دورکاری زنان و حمایت از آن‌ها در تربیت فرزند و پرداخت کمک‌های مالی به خانواده‌های دارای فرزند صحبت کرد و این نکته را یادآور شد که اعمال سیاست‌های ضمنی از سیاست‌های آشکار مؤثرتر است.

دکتر فاطمه ترابی مدیر گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه، پیشنهاد داد که برای این گروه که تشکیل شده است، اهداف کوتاه‌مدت و میان‌مدت تدوین شود و برنامه‌های آن به‌صورت علمی پیش رود و خوراک لازم را برای سیاست‌گذاران فراهم کند و همچنین مطالعات طولی در مورد خانواده راه‌اندازی شود و بانک داده در خصوص فرزند آوری ایجاد شود و نیز فعالیت‌های بین‌رشته‌ای با استفاده از دانشجویان دکترا، بین اساتید شکل گیرد.

دکتر فریده فراهانی در خصوص هدف‌گذاری برای این گروه و انجام فعالیت‌های در دسترس تر و عملی‌تر و اجرای برنامه‌هایی که می‌تواند توسط ماماها و گروه مامایی و سلامت باروری انجام شود توضیحاتی ارائه داد که  ازجمله  آنها آموزش به دانش آموزان، آموزش به دانشجویان و آموزش به همکاران، است.

وی یادآور شد این فعالیت‌ها می‌تواند از مشکلات سقط غیرقانونی و بیماری‌های عفونی تناسلی در میان جوانان پیشگیری کند. دکتر فراهانی همچنین یادآور شد برای اصلاح سبک زندگی و حمایت از زنان در فرزند آوری، باید مشارکت مردان را نیز فراهم کرد، وی پیشنهاد داد که برای همکاری بیشتر با آموزش‌وپرورش از نمایندگان آموزش‌وپرورش در جلسه دعوت به عمل آید.

در ادامه جلسه دکتر شهلا خسروی مشاوره امور مامایی وزیر بهداشت، در خصوص لزوم رسیدن به یک مفهوم مشترک در خصوص فرزند آوری تأکید کرد و افزود: همه توافق کنند که کدام کار را می‌خواهند انجام دهند، آیا می‌خواهند کار آموزشی کنند یا فعالیت‌های دیگری انجام دهند.

وی تأکید کرد: حضور معاون فرهنگی دانشگاه در این برنامه بسیار اهمیت دارد و حمایت خوبی برای گروه مامایی و سلامت باروری خواهد بود و وزارت بهداشت فعالیت هسته فرزند آوری دانشگاه علوم پزشکی تهران را رصد می‌کند و به دنبال این است که فعالیت این دانشگاه، الگویی برای دیگر دانشگاه‌ها شود و لذا برنامه‌های این گروه برای وزارت بهداشت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

دکتر خسروی توصیه کرد: فعالیت‌های قابل انجام تر و مؤثرتر مدنظر قرار گیرد، مثلاً می‌توان در بخش حاملگی‌های ناخواسته، برنامه‌های مشاوره‌ای که می‌تواند توسط ماماها انجام شود و موجب کاهش سقط‌جنین شود صورت گیرد.

همچنین مقرر شد در ادامه جلسات به فاصله یک تا دوماه تشکیل شود و همکاران پیشنهاد‌ها فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را در جلسات آینده داشته باشند.

توضیح اینکه این جلسه با حضور دکتر علیرضا نیکبخت رئیس و حسن برکتی معاون فرهنگی دانشکده پرستاری مامایی، اعضای هیئت‌علمی گروه مامایی و سلامت باروری، نمایندگان معاونت‌های بهداشتی و درمانی دانشگاه و نیز تعدادی از متخصصین از حوزه‌های مرتبط ازجمله تخصص زنان، روانشناسی سلامت خانواده، جمعیت‌شناسی و جامعه‌شناسی تشکیل شد.

 

 

سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *