محتوای خبری معاونت فرهنگی

برگزاری جلسه‌ همکاری دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونت فرهنگی با عنوان دانشگاه عاری از دخانیات

دومین جلسه‌ نمایندگان دانشکده های داوطلب عاری از دخانیات دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونت فرهنگی با عنوان 'دانشگاه عاری از دخانیات' در دفتر معاونت فرهنگی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه، جلسه‌ دانشگاه عاری از دخانیات، چهارشنبه 10 مهر 98 در دفتر معاونت فرهنگی، با حضور دکترعبدالرحمن رستمیان، معاون فرهنگی، دکترحسن برکتی، مدیر مؤلفه های اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه، دکتر نوروزی مدیر مشارکت های مردمی دانشگاه، دکتر علیرضا شکیب سرپرست گروه سلامت روان اجتماعی اعتیاد دانشگاه، زهرا صدر مدیر واحد زنان جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات و نمایندگان دانشکده ها برگزار شد.
در ابتدا دکتر رستمیان گفت: دانشگاه در قالب یک طرح می‌خواهد محیط بدون دخانیات را اجرایی کند چراکه دانشگاه سکان‌دار سلامت جامعه است و نقش الگودهی دارد و  باید در تمام ابعادسلامت جامعه ورود کند.
معاون فرهنگی دانشگاه افزود: از نمایندگان دانشکده ها انتظار می رود که در این جلسات راهکارهای عملیاتی برای اجرایی کردن این طرح و کاهش تقاضای دخانیات را عنوان کنند و بسته به شرایط موجود هر دانشکده به تدریج پیش برویم.
در ادامه نمایندگان ضمن گزارش اقدامات انجام شده در این راستا به بیان نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند.
عارفه جدیری، نماینده دانشکده علوم تغذیه در مورد بسترسازی فرهنگی مطالبی را ارائه داشت و گفت: همه افراد می توانند در کاهش مصرف سیگار سهیم باشند و لاز است درمکان های عمومی استعمال دخانیات ممنوع شود.
مهناز آریایی نسب، نماینده دانشکده دندانپزشکی عنوان کرد در دانشکده دندانپزشکی مشاور روانشناس در هفته یک روز حضور دارد و به دانشجویان و پرسنل در زمینه ترک سیگار و موارد دیگر کمک می کند.
آرزو سماتی، نماینده دانشکده پرستاری و مامائی ضمن بیان گزارش عملکرد دانشکده پرستاری گفت: با پیشگیری از مصرف سیگار می توان بر مرگ های ناشی از بیماری هایی که از مصرف دخانیات سرچشمه می گیرد و عامل اصلی مرگ و میرها می شود کاسته شود.
دکتر برکتی گفت: خوشبختانه در دانشکده ها روند صعودی خوبی را در راستای مراکز بدون دخانیات طی کرده ایم که ان شاالله سایر اقدام نیز با مشارکت وهماهنگی طی خواهد شد.  وی افزود: لازم است از برخی از مراکز جهت مشارکت مناسب تقدیر و قدردانی نمائیم، همچنین حضور خوب دکتر شکیب را در جلسه را مقنم شمرده و در جلسات بعدی نیز این هم افزایی را خواهیم داشت.
در ادامه دکتر نوروزی گفت: باید به این طرح نگاه تحقیقی کرد و از نظر علمی نیز به خوبی به موضوع دانشگاه عاری از دخانیات ورود پیدا کرد تا نتیجه مستمر و پایداری گرفت.
وی با اشاره به دلایل مصرف مواد دخانی و قلیان گفت: هزینه های ارزان تر مصرف قلیان نسبت به سیگار، در دسترس بودن مواد دخانی، تصور غلط کاهش خستگی با مصرف مواد دخانی باعث افزایش مصرف دخانیات می شود و با ایجاد انگیزه و ایجاد زیرساخت های لازم به خصوص در حوزه ورزش و اوقات فراغت می توان مصرف دخانیات را کاهش داد.
در پایان دکتر شکیب گفت: کار اجتماع محور زمان بر است و براساس آن باید برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشیم برای مثال مالیات سیگار جزو برنامه های بلند مدت است.
وی افزود: نصب بنرهای عاری از دخانیات در دانشکده ها، هشدار دهنده و مورد توجه است و  این نوع تبلیغ در همه جای دنیا جاری و ساری است.
سرپرست گروه سلامت روان اجتماعی اعتیاد دانشگاه گفت: از گروه NGO ها غافل نشویم و انجمن را در این طرح وارد کنیم و در مورد بوفه های نزدیک دانشگاه و بیمارستان ها که عرضه دخانیات دارند نیز با مسئولان شهرداری تعاملات لازم صورت پذیرد تا بوفه های اطراف آن ها محصولات دخانی عرضه نشود.
گزارش :زهرا اسلامی نیا
عکس : حسین میری

 

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه